Fiat Croma opinie, oceny użytkowników, Fiat Croma spalanie kombi 1.9 diesel od 2005r. do2007r. (strona 1)

Opinie o samochodach Fiat Croma

kombi 1.9 diesel od 2005r. do2007r.

Liczba ocen: 12

Średnia ocena: 9.08/10

Fiat Croma spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
-.--/-.--
7.80
trasa
-.--/-.--
5.97
cykl mieszany
-.--/-.--
6.98

Oceny FIATA CROMA

Henryk2011-10-15

Ogólna ocena:

10/10

Jest to naprawdę bardzo wygodny, szybki i niezawodny samochód. Przez te cztery lata co roku klikakrotnie pokonywałem nim trasę Śląsk - Mediolan (jest to około 1250 km w jedną stronę) i muszę powiedzieć, że można to przejechać w kilkanście godzin cromą bez znacznego zmęczenia
Opinia o układzie napędowym:
silnik to jeden z wielu plusów tego samochodu, jest bardzo dynamiczny i oszczędny
Opinia o komforcie:
pianka przedniego fotela po 100.000 km ulega degradacji, czuć to po zajęciu miejsca na fotelu
Opinia o nadwoziu:
Nadwozie pomimo tego, że projektował je sławny włoski stylista Giugiaro, jest jakieś takie bez wyrazu. Z przodu przypomina mi stare punto a z tyłu seata ibizę. Jak dla mnie design nadwozia to jedyny poważny mankament tego samochodu. Jednak wszystkie niedostatki kompensuje ogromna ilość mie...
Opinia o układzie jezdnym:
słaba widoczność do tyłu, cofanie wymaga dużej uwagi

2010-07-13

Ogólna ocena:

9/10

Duże, komfortowe, zwrotne auto. Eglemplarz pochodzi z początku produkcji. Dyskretne i nie doceniane.
Opinia o komforcie:
Zwłaszcza długie trasy pokonuje się, jak na kanapie...
Opinia o nadwoziu:
Jedynie przy silnym wietrze bocznym, daje się odczuć negatywnie wysokość karoserii.
Opinia o układzie jezdnym:
Nadpodziw zwrotny. Precyzyjny układ kierowniczy

2011-02-12

Ogólna ocena:

9/10

Wygodny, rodzinny, dobrze wyposażony samochód za przyzwoite pieniądze. Na pewno posiada wystarczającą ilość miejsca dla 4 osobowej rodziny, a pod tym kątem je kupiłem.
Opinia o komforcie:
Zawieszenie pracuje dość głośno na krótkich poprzecznych nierównościach. Mimo wrażenia głośności jest sprawne więc ogólnie ok.
Opinia o układzie jezdnym:
Słaba widoczność przy cofaniu.

Irek2012-09-15

Ogólna ocena:

9/10

Auto bardzo wygodne,przestronne lecz niedocenione,osobiście polecam.
Opinia o układzie napędowym:
silnik oszczędny,przyśpiesza dobrze,biorąc pod uwagę masę pojazdu 1530kg,bez obciążenia
Opinia o komforcie:
komfort jazdy bardzo wysoki poziom.
Opinia o nadwoziu:
Przestrzeń obszerna,nadpodziw,u konkurencji dużo mniej,karoseria narazie nic nie widać.
Opinia o układzie jezdnym:
bardzo dobre zawieszenie

Marek2014-08-22

Ogólna ocena:

9/10

Brak sygnalizacji przy włączonym wstecznym biegu o działaniu czujników cofania.
Opinia o układzie napędowym:
Silnik cichy nie klekocze jak TDI a osiągi rewelacja.
Opinia o komforcie:
Z tylu dużo miejsca rewelacyjna kanapa no i te nawiewy to jest coś.
Opinia o nadwoziu:
Jeżeli chodzi o przestrzeń i jakość materiałów to porostu trzeba zobaczyć .Według mnie jest OK.
Opinia o układzie jezdnym:
Jest to dość duży samochód i bez czujników cofania można mieć problemy

Średnie oceny FIAT CROMA

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
83.33%
głosów 10
Raczej tak
16.67%
głosów 2
Trudno powiedzieć
0.00%
głosów 0
Raczej nie
0.00%
głosów 0
Nie
0.00%
głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.5/10
Układ kierowniczy
9.3/10
Hamulce
9.4/10
Parkowanie
8.8/10
Napęd
Elastyczność
9.3/10
Skrzynia biegów
8.8/10
Silnik
9.8/10
Przyspieszenie 0-100km
9.3/10
Przyspieszenie 60-120km
9.3/10
Przyspieszenie 80-120km
9.4/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
9.3/10
Resorowanie z obciążeniem
9.2/10
Fotele przednie
9.2/10
Fotele tylne
9.6/10
Jazda z kompletem pasażerów
9.5/10
Wyciszenie
9.6/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.9/10
Przestrzeń z tyłu
9.8/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.5/10
Bagażnik
9.2/10
Jakość materiałów i wykończenia
9.4/10
Możliwość aranżacji
8.7/10
Karoseria
9.3/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
9.4/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.7/10
Widocznośc do tyłu
8.2/10
Widoczność w lusterkach
9.5/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
9.2/10
Elektronika
9.4/10
Naprawy
Niezawodność
9.1/10
Koszty napraw
7.2/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy
8
Niezawodność
2
Spalanie
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic
7
Układ jezdny
1
Awaryjność
1
Inne
1
Napęd
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Fiat Croma brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Opel Vectra.

Fiat Croma

Fiat Croma

Opel Vectra

Opel Vectra

Zobacz również opinie:

Fiat Croma: hatchback, kombi, liftback, mini-van, sedan (limuzyna)

Fiat Croma: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Fiat Croma: 1.8, 1.9, 2.0, 2.4

Fiat Croma: 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 1994, 1993