Citroen DS5 opinie, oceny użytkowników, Citroen DS5 spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Citroen DS5

Liczba ocen: 3

Średnia ocena: 9.00/10

Citroen DS5 spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
-.--/-.--
6.90
trasa
-.--/-.--
4.90
cykl mieszany
-.--/-.--
5.90

Oceny CITROENA DS5

Andrzej2016-12-03

Ogólna ocena:

8/10

Zalety: design, silnik, fotele, wnętrze, spalanie, dobre prowadzenie i komfort ale po równej drodze, wyciszenie, zupełnie przyzwoity bagażnik, po długiej trasie nie czuć zmęczenia (super fotele i dobre wyciszenie, niskie spalanie) Wady: twarde zawieszenie, słąba widoczność w każdym kier...
Opinia o układzie napędowym:
silnik 2,0 HDi 163 KM to mocna strona auta, ale skrzzynia to już tylko ok a nie super. Krótka 1ka i 2ka
Opinia o komforcie:
kiepskie resorowanie, super fotele i bdb wyciszenie
Opinia o nadwoziu:
poza tym że troche ciasno z tyłu to reszta jest na wysokim poziomie, spory bagażnik chyba 470L
Opinia o układzie jezdnym:
twarde prymitywne zawieszenie, układ kierowniczy bdb, dobre trzymanie, generalnie dobrze się jeżdzi po równym asfalcie, na dziurach kiepsko

Priv2018-08-28

Ogólna ocena:

10/10

Super auto , designe , komfort . Polecam .
Opinia o układzie napędowym:
Hybryda i automat = bardzo dobre polaczenie . 200 kM daje sie odczuc. .
Opinia o komforcie:
Zawieszenie lekko twarde , to nie to do czego przyzwyczail nas Citroen z lat poprzednich . Za to ewentualne wymiany podzespoolow tanie jak przyslowiowy barszcz . Bardzo dobre prowadzenie . Przy duzych predkosciach pewnosc prowadzenia .
Opinia o nadwoziu:
Auto klasy premium . Bez zastrzezen . Moja wersja to business executive i wiecej mi nie trzeba .
Opinia o układzie jezdnym:
Bardzo dobre

Andrzej2017-07-09

Ogólna ocena:

9/10

Swietne auto o niepowtarzalnym wygladzie. Wysokiej klasy materiały dobrze spasowane. Bardzo dobry uklad jezdny .bardzo ekonomiczny. Dla ludzi którzy chca uciec od monotoni aut niemieckich.

Średnie oceny CITROEN DS5

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
100.00%
głosów 3
Raczej tak
0.00%
głosów 0
Trudno powiedzieć
0.00%
głosów 0
Raczej nie
0.00%
głosów 0
Nie
0.00%
głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.0/10
Układ kierowniczy
9.7/10
Hamulce
9.0/10
Parkowanie
7.3/10
Napęd
Elastyczność
9.3/10
Skrzynia biegów
9.3/10
Silnik
10.0/10
Przyspieszenie 0-100km
9.7/10
Przyspieszenie 60-120km
9.7/10
Przyspieszenie 80-120km
9.7/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
6.7/10
Resorowanie z obciążeniem
7.0/10
Fotele przednie
10.0/10
Fotele tylne
9.0/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.0/10
Wyciszenie
9.7/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.3/10
Przestrzeń z tyłu
8.0/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.0/10
Bagażnik
9.0/10
Jakość materiałów i wykończenia
9.7/10
Możliwość aranżacji
9.3/10
Karoseria
9.7/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
9.3/10
Widoczność
Widoczność do przodu
7.7/10
Widocznośc do tyłu
6.0/10
Widoczność w lusterkach
9.3/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
8.7/10
Elektronika
9.0/10
Naprawy
Niezawodność
9.7/10
Koszty napraw
9.3/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Spalanie
1
Wnętrze
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy
1
Nic
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Citroen DS5 brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Citroen C5.

Citroen DS5

Citroen C5

Citroen C5

Najciekawsza opinia użytkownika o Citroenie DS5

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Andrzej

liczba głosów: 23

Citroen DS5 Chic 2000 HDi 163KM 2013r. inne

Ocena ogólna

Zalety: design, silnik, fotele, wnętrze, spalanie, dobre prowadzenie i komfort ale po równej drodze, wyciszenie, zupełnie przyzwoity bagażnik, po długiej trasie nie czuć zmęczenia (super fotele i dobre wyciszenie, niskie spalanie) Wady: twarde zawieszenie, słąba widoczność w każdym kierunku, trochę ciasno z tyłu, za nisko linia dachu (trzeba się schylać pod światłami). Ogólnie auto zachwyca designem i jest świetne na trasy. W mieście jest gorzej - twarde zawieszenie i słaba widoczność

Układ napędowy

silnik 2,0 HDi 163 KM to mocna strona auta, ale skrzzynia to już tylko ok a nie super. Krótka 1ka i 2ka

Widoczność

kiepsko z tym, podwójny słupek z przodu, za nisko linia dachu (nurkowanie aby zobaczyć semafor czy już zielone). Do tyłu bardzo kiepsko. W lusterkach ok ale widoczność to słaba strona auta

Komfort

kiepskie resorowanie, super fotele i bdb wyciszenie

Nadwozie

poza tym że troche ciasno z tyłu to reszta jest na wysokim poziomie, spory bagażnik chyba 470L

Układ jezdny

twarde prymitywne zawieszenie, układ kierowniczy bdb, dobre trzymanie, generalnie dobrze się jeżdzi po równym asfalcie, na dziurach kiepsko

Naprawy

na razie nic się nie zepsuło 31 tys km.

Wentylacja i ogrzewanie

nic specjalnego nie zauważyłem

Elektryka/elektronika

czasem przy upałąch zacina się przednia szyba pasażera

Zobacz również opinie:

Citroen DS5: hatchback, inne, sedan (limuzyna)

Citroen DS5: olej napędowy, turbo diesel, technologia hybrydowa

Citroen DS5: 2.0

Citroen DS5: 2016, 2014, 2013