Fiat 125 opinie, oceny użytkowników, Fiat 125 spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Fiat 125

Liczba ocen: 21

Średnia ocena: 7.48/10

Fiat 125 spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
10.75/10.94
-.--
trasa
8.34/9.01
-.--
cykl mieszany
9.36/9.98
-.--

Oceny FIATA 125

2008-02-09

Ogólna ocena:

8/10

jestem zadowolony z tego samochodu, podoba mi sie wizualnie i technicznie, prostota budowy, ponad czasowy wygląd, tania eksploatacja
Opinia o układzie napędowym:
Do tego pojazdu silnik 1.5 ME jest za słaby jak dla mnie. Powyżej 3 tyś obr zaczyna sie rozpędzać, do 2 tyś obr bardzo szarpie. Skrzynia działa bez zarzutów.
Opinia o komforcie:
Zawieszenie mięciutkie. Wyciszenie wnętrza? jest coś takiego w tym samochodzie? jest głośno zwłaszcza powyżej 100km/h. Fotele przednie średnio trzymają na boki ale to nie auto sportowe, tylna kanapa CUDOWNA
Opinia o nadwoziu:
Z przodu miejsca jest sporo ale z tyłu nie jest za ciekawie, mało miejsca na nogi. Schowki, z przodu jest półka przed pasażerem która pomieści dość sporo klamotów, za to schowek zamykany zaraz nad półką jest mały tylko 0,5 sie zmieści. Przełączniki usytuowane są w dobrym miejscu, w...
Opinia o układzie jezdnym:
zawieszenie miękkie, bardzo luksusowe jak na lata w których był produkowany ten pojazd, dosyć stabilne. Duża kierownica nie wymaga wspomagania.

2010-01-18

Ogólna ocena:

7/10

Gdyby nie wszechobecna rdza i nieposkromiony apetyt na paliwo,byłby to nadal świetny samochód na polskie drogi
Opinia o układzie napędowym:
Przy 4-biegowej skrzyni niezła elastyczność i dynamiczny silnik
Opinia o komforcie:
Dla mnie bardzo wygodny i komfortowy samochód,stosunkowo cichy i przestronny
Opinia o nadwoziu:
Malutki jak wielkość auta bagażnik,ergonomii trzeba się uczyć,ale potem jest ok.Do szału doprowadzają odpadające boczki drzwi i korozja.Gdyby nie zgnił,bankowo jeździłbym nim do dzisiaj
Opinia o układzie jezdnym:
Jak na konstrukcję z lat 60-tych całkiem niezłe prowadzenie,skuteczne hamulce i niezła zwrotność

2008-02-17

Ogólna ocena:

7/10

Auto miałem w innej epoce ale darzę je sympatią i raczej mnie nie zawiodło bo po nim było następne włoskie Alfa Romeo 33. To już była rewelacja.
Opinia o układzie napędowym:
Skrzynia czterobiegowa, nie było źle.
Opinia o komforcie:
Bez komentarza.
Opinia o nadwoziu:
To epoka ( całkiem przyzwoicie )!
Opinia o układzie jezdnym:
cóż było wymagać na tamte lata mając skalę porównawczą z dzisiejszą techniką. Ale Bułgarię zaliczyłem bez problemów i oszczędnie bo vautchery na paliwo z Rumunii zostały w całości.

2010-02-21

Ogólna ocena:

8/10


Opinia o układzie napędowym:
tak jak widać, do 100km/h to jeszcze da radę później coraz gorzej.
Opinia o komforcie:
Samochód cholernie wygodny, ale przy większej ilości osób trochę ciężko się rozpędza.
Opinia o układzie jezdnym:
Ogólnie samochód spoko, części w cenie złomu, trzeba tylko dbać o ten samochód, mój niestety trochę przeżył w lesie i układ kierowniczy się posypał.

2008-08-28

Ogólna ocena:

10/10

to auto trzeba polubić i tyle
Opinia o układzie napędowym:
ogólnie nie mam zastrzeżeń
Opinia o komforcie:
na fiata sie nie narzeka tylko sie nim jeździ, jest super
Opinia o nadwoziu:
ogólnie mało miejsca na nogi, mała pojemność bagażnika
Opinia o układzie jezdnym:
zawieszenie miękkie, konfortowe, istna limuzyna

Średnie oceny FIAT 125

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
66.67%
głosów 14
Raczej tak
23.81%
głosów 5
Trudno powiedzieć
4.76%
głosów 1
Raczej nie
4.76%
głosów 1
Nie
0.00%
głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
6.8/10
Układ kierowniczy
6.4/10
Hamulce
7.0/10
Parkowanie
6.8/10
Napęd
Elastyczność
6.6/10
Skrzynia biegów
6.8/10
Silnik
7.1/10
Przyspieszenie 0-100km
5.5/10
Przyspieszenie 60-120km
5.1/10
Przyspieszenie 80-120km
5.0/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
7.2/10
Resorowanie z obciążeniem
7.1/10
Fotele przednie
7.9/10
Fotele tylne
7.9/10
Jazda z kompletem pasażerów
6.9/10
Wyciszenie
5.3/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.0/10
Przestrzeń z tyłu
7.7/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
7.0/10
Bagażnik
6.8/10
Jakość materiałów i wykończenia
5.8/10
Możliwość aranżacji
6.0/10
Karoseria
6.0/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
6.0/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.3/10
Widocznośc do tyłu
7.8/10
Widoczność w lusterkach
7.1/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
4.8/10
Elektronika
4.2/10
Naprawy
Niezawodność
4.4/10
Koszty napraw
6.0/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy
6
Widoczność
3
Inne
2
Niezawodność
2
Spalanie
2
Układ jezdny
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Wentylacja i ogrzewanie
3
Nic
2
Układ jezdny
2
Inne
2
Spalanie
1
Nadwozie
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Fiat 125 brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: FSO Polonez.

Fiat 125

Fiat 125

FSO Polonez

Najciekawsza opinia użytkownika o Fiacie 125

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 39

Fiat 125 p 1500 ME 75KM 1990r. sedan (limuzyna)

Ocena ogólna

jestem zadowolony z tego samochodu, podoba mi sie wizualnie i technicznie, prostota budowy, ponad czasowy wygląd, tania eksploatacja

Układ napędowy

Do tego pojazdu silnik 1.5 ME jest za słaby jak dla mnie. Powyżej 3 tyś obr zaczyna sie rozpędzać, do 2 tyś obr bardzo szarpie. Skrzynia działa bez zarzutów.

Widoczność

przód i tył to widok panoramiczny, po prostu super odnośnie lusterek to kiepska sprawa, mało w nich widać

Komfort

Zawieszenie mięciutkie. Wyciszenie wnętrza? jest coś takiego w tym samochodzie? jest głośno zwłaszcza powyżej 100km/h. Fotele przednie średnio trzymają na boki ale to nie auto sportowe, tylna kanapa CUDOWNA

Nadwozie

Z przodu miejsca jest sporo ale z tyłu nie jest za ciekawie, mało miejsca na nogi. Schowki, z przodu jest półka przed pasażerem która pomieści dość sporo klamotów, za to schowek zamykany zaraz nad półką jest mały tylko 0,5 sie zmieści. Przełączniki usytuowane są w dobrym miejscu, widocznym (nie podświetlane). Bagażnik zależy dla kogo, dla mnie za mała pojemność

Układ jezdny

zawieszenie miękkie, bardzo luksusowe jak na lata w których był produkowany ten pojazd, dosyć stabilne. Duża kierownica nie wymaga wspomagania.

Wentylacja i ogrzewanie

ogrzewanie działa, z tego sie ciesze lecz trzeba długo poczekać aż będzie cieplutko w środku

Zobacz również opinie:

Fiat 125: coupe, hatchback, inne, sedan (limuzyna)

Fiat 125: benzyna, benzyna+gaz

Fiat 125: 1.3, 1.5

Fiat 125: 1991, 1990, 1989, 1988, 1987, 1986, 1985, 1984, 1980, 1978, 1976, 1975, 1972