Alfa Romeo 145 opinie, oceny użytkowników, Alfa Romeo 145 spalanie 1995r. (strona 1)

Opinie o samochodach Alfa Romeo 145

1995r.

Liczba ocen: 6

Średnia ocena: 8.50/10

Alfa Romeo 145 spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
11.67/11.00
-.--
trasa
8.07/8.17
-.--
cykl mieszany
9.70/9.60
-.--

Oceny ALFY ROMEO 145

2008-08-05

Ogólna ocena:

10/10

Tak fajnego auta nie miałem, i pewnie już nie będę miał.
Opinia o układzie napędowym:
Ten silnik boxer to rewelacja. Przyspiesza z każdych obrotów na każdym biegu. Zobaczyć w lusterku wstecznym minę "golfiarza" - bezcenne. Minusy - pali jak smok (10-12). Drobny problem ze smarowaniem mechanizmu zmiany biegów. Mechanizm bardzo "wycudowany". Mnóstwo elementó...
Opinia o komforcie:
Auto generalnie twarde - pseudo sportowe. Konstrukcja foteli przednich - bajka. Z tyłu chyba gorzej, ale rzadko jeździłem. Co do wyciszenia, to dałem 10 za piękne basowe brzmienie silnika. Miód na uszy rajdowca.
Opinia o nadwoziu:
Tyle miejsca z przodu nie widziałem w żadnym kompakcie. Z tyłu normalnie. Ale świetnie działa mechanizm przesuwania foteli przednich. ^ lat gwarancji na karoserię. Design piękny, jak to u Włochów. Niemce i Japońce do lasu.
Opinia o układzie jezdnym:
Bardzo lekki tył, skłonności do zarzucania. Ale jak ktoś lubi poślizgi, to idealny. Hamulce słabe - podobno celowo. Rozpędzić to auto nie problem, zatrzymać, tak.

2008-03-21

Ogólna ocena:

7/10


Opinia o układzie napędowym:
nic dodać, nic ująć po prostu BAJKA
Opinia o komforcie:
zawieszenie mogłoby być minimalnie miększe zwłaszcza na nasze drogi a wyciszenie??????? wcale nie potrzebne bo mając taki silnik chce sie go słuchać
Opinia o nadwoziu:
miejsca z przodu tyle że dziewczyne można na kolana wziąć :-) zegary bardzo dobrze widoczne (zależy od ustawienia kierownicy).Od 1995r zero korozji.
Opinia o układzie jezdnym:
przy większej prędkości na zakrętach (nawet tych łagodniejszych) można odczuć jakby nam tył uciekał, a poza tym to wszystko oki.

Rafał2010-09-09

Ogólna ocena:

10/10


Opinia o układzie napędowym:
silnik nie do zajechania tylko trzeba odpowiednio dbać o niego, skrzynia biegów i sprzęgło jest trochę za delikatne i łatwo jest uszkodzić przy nieodpowiednim traktowaniu (zwłaszcza skrzynie)
Opinia o komforcie:
bardzo twarde zawieszen, trzeba uważać na dziurach i przy parkowaniu ponieważ autko ma bardzo niskie zawieszenie i latwo uszkodzić układ wydechowy
Opinia o nadwoziu:
bagażnik mógłby być trochę większy
Opinia o układzie jezdnym:
bardzo dobrze się prowadzi, szczególnie w zakrętach, ale hamulce mogły by być trochę skuteczniejsze

Renard2010-02-18

Ogólna ocena:

5/10

Jest jak piękna kobieta,u której wierność jest ostatnią rzeczą na świecie.
Opinia o układzie napędowym:
Przy założeniu, że wszystko działa silnik jest doskonały
Opinia o komforcie:
wyciszenie jest słabe ale ten model nie ma być cichy

2008-04-04

Ogólna ocena:

9/10


Opinia o nadwoziu:
Przestrzeni z przodu (w szczegolnosci po stronie pasazera) jest duuuuzo. Wszystkie wlaczniki, przelaczniki itp zwrocone jest lekko w strone kierowcy. Blacha nierdzewna - pelen ocynk.

Średnie oceny ALFA ROMEO 145

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
66.67%
głosów 4
Raczej tak
16.67%
głosów 1
Trudno powiedzieć
0.00%
głosów 0
Raczej nie
0.00%
głosów 0
Nie
16.67%
głosów 1
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.7/10
Układ kierowniczy
9.0/10
Hamulce
7.3/10
Parkowanie
9.3/10
Napęd
Elastyczność
9.0/10
Skrzynia biegów
7.8/10
Silnik
9.5/10
Przyspieszenie 0-100km
9.0/10
Przyspieszenie 60-120km
9.2/10
Przyspieszenie 80-120km
9.5/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
7.7/10
Resorowanie z obciążeniem
7.7/10
Fotele przednie
9.5/10
Fotele tylne
8.0/10
Jazda z kompletem pasażerów
7.7/10
Wyciszenie
6.5/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.8/10
Przestrzeń z tyłu
7.5/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.0/10
Bagażnik
6.8/10
Jakość materiałów i wykończenia
6.8/10
Możliwość aranżacji
7.7/10
Karoseria
9.2/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
7.2/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.7/10
Widocznośc do tyłu
7.7/10
Widoczność w lusterkach
8.2/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
6.3/10
Elektronika
6.3/10
Naprawy
Niezawodność
5.7/10
Koszty napraw
5.2/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność
1
Układ jezdny
1
Wnętrze
1
Napęd
1
Widoczność
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Wentylacja i ogrzewanie
2
Spalanie
2
Awaryjność
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Alfa Romeo 145 brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Alfa Romeo 146.

Alfa Romeo 145

Alfa Romeo 145

Alfa Romeo 146

Alfa Romeo 146

Najciekawsza opinia użytkownika o Alfie Romeo 145

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 91

Alfa Romeo 145 1600 boxer 102KM 1995r. hatchback

Ocena ogólna

Tak fajnego auta nie miałem, i pewnie już nie będę miał.

Układ napędowy

Ten silnik boxer to rewelacja. Przyspiesza z każdych obrotów na każdym biegu. Zobaczyć w lusterku wstecznym minę "golfiarza" - bezcenne. Minusy - pali jak smok (10-12). Drobny problem ze smarowaniem mechanizmu zmiany biegów. Mechanizm bardzo "wycudowany". Mnóstwo elementów, działa precyzyjnie, ale w zimie smar zamarzł, i dwójka nie wchodziła. Zalałem olejem i git.

Komfort

Auto generalnie twarde - pseudo sportowe. Konstrukcja foteli przednich - bajka. Z tyłu chyba gorzej, ale rzadko jeździłem. Co do wyciszenia, to dałem 10 za piękne basowe brzmienie silnika. Miód na uszy rajdowca.

Nadwozie

Tyle miejsca z przodu nie widziałem w żadnym kompakcie. Z tyłu normalnie. Ale świetnie działa mechanizm przesuwania foteli przednich. ^ lat gwarancji na karoserię. Design piękny, jak to u Włochów. Niemce i Japońce do lasu.

Układ jezdny

Bardzo lekki tył, skłonności do zarzucania. Ale jak ktoś lubi poślizgi, to idealny. Hamulce słabe - podobno celowo. Rozpędzić to auto nie problem, zatrzymać, tak.

Zobacz również opinie:

Alfa Romeo 145: hatchback, kombi

Alfa Romeo 145: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Alfa Romeo 145: 1.4, 1.6, 1.9, 2.0

Alfa Romeo 145: 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996, 1995, 1994