Alfa Romeo 145 opinie, oceny użytkowników, Alfa Romeo 145 spalanie 1996r. (strona 1)

Opinie o samochodach Alfa Romeo 145

1996r.

Liczba ocen: 6

Średnia ocena: 7.33/10

Alfa Romeo 145 spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
10.23/11.75
-.--
trasa
7.33/9.50
-.--
cykl mieszany
8.88/10.40
-.--

Oceny ALFY ROMEO 145

2009-12-18

Ogólna ocena:

6/10

Zalety - dobre prowadzenie, całkiem komfortowa jazda, ładna linia nadwozia. Wady - duża awaryjność i dość drogie części zamienne, duże spalanie.
Opinia o układzie napędowym:
Silnik w aucie które użytkowałem był mocno sfatygowany, kiepskie przyspieszenie.
Opinia o komforcie:
Twarde zawieszenie, auto źle znosiło wszelkie nierówności. Bardzo wygodne fotele (szczególnie przednie). Duży minus za wyciszenie - bardzo głośna praca silnika przy prędkościach powyżej 100km/h.
Opinia o nadwoziu:
Bez problemu podróżuje się z kompletem pasażerów. Praktycznie brak schowków (jeden, niewielki z przodu). Niewielki bagażnik (u mnie pomniejszony na dodatek o butlę z gazem). Blachy nadwozia w bardzo dobrym stanie, ale pojawiały się odpryski lakieru na wlocie powietrza i na dachu.
Opinia o układzie jezdnym:
Nisko położony środek ciężkości, dobre prowadzenie i pewne trzymanie się nawierzchni, brak wynoszenia w zakrętach.

2009-07-10

Ogólna ocena:

8/10

przejechałem ok 63 tys km i jestem zadowolony!
Opinia o układzie napędowym:
Trzeba złapać obroty żeby odczuć przyspieszenie, ale szybka redukcja i... jak na taki samochodzik naprawde jestem pod wrażeniem. Silnik OK! Nie psuje się. Ogólnie szybko sie rozpędza, ale potem gdy podchodzi pod 200 KM/h zaczyna sie stop. Max moja predkośc to 215 KM/h
Opinia o komforcie:
To nie jest auto do jazdy w 5 osób. Fotele kubełkowe OK.
Opinia o nadwoziu:
Pasażer z przodu ma pełno miejsca na nogi! Za kierownicą również jest wygodnie, lecz z tyłu już średnio.
Opinia o układzie jezdnym:
Drogi trzyma się świetnie. Jezdze na oponach 195/55/15 lub 205/45/17. Zawieszenie twarde, na 17 ładnie wyglada ale odczuwa sie jazdę. Sztywny na zakrętach. Precyzyjność układu, jak to powiedział pewien znajomy "skręca jak mucha".

2011-03-11

Ogólna ocena:

7/10


Opinia o układzie napędowym:
niezły, ale trzeba płacić za paliwo.
Opinia o komforcie:
no koments
Opinia o układzie jezdnym:
Auto wbrew negatywnym opiniom mile mnie zaskoczyło swoją bezawaryjnością, zachowaniem na drodze i przyjemnością z jazdy.Nie jestem alfistą ale nie żałuję zakupu mimo upyłuwu lat, może za dużo pali ale niema nic za darmo - warto było, nie żałuję.

2010-08-02

Ogólna ocena:

9/10


Opinia o układzie napędowym:
dynamiczność boxera rozpoczyna się od 3500 r/min
Opinia o komforcie:
nie oczekujmy wyciszania przy tym rodzaju silnika. Dla oczekujących ciszy polecam silnik rzędowy
Opinia o nadwoziu:
długi okres gwarancji na blachy-jak to we fiacie. Samochód ma 14 lat i brak jest ognisk rdzy
Opinia o układzie jezdnym:
świetnie wyważone

Średnie oceny ALFA ROMEO 145

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
50.00%
głosów 3
Raczej tak
16.67%
głosów 1
Trudno powiedzieć
16.67%
głosów 1
Raczej nie
16.67%
głosów 1
Nie
0.00%
głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.7/10
Układ kierowniczy
8.5/10
Hamulce
7.0/10
Parkowanie
7.8/10
Napęd
Elastyczność
6.3/10
Skrzynia biegów
5.8/10
Silnik
7.0/10
Przyspieszenie 0-100km
6.7/10
Przyspieszenie 60-120km
6.8/10
Przyspieszenie 80-120km
7.2/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
7.3/10
Resorowanie z obciążeniem
7.0/10
Fotele przednie
8.5/10
Fotele tylne
5.3/10
Jazda z kompletem pasażerów
6.7/10
Wyciszenie
4.2/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.0/10
Przestrzeń z tyłu
6.8/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
7.5/10
Bagażnik
6.8/10
Jakość materiałów i wykończenia
6.0/10
Możliwość aranżacji
5.7/10
Karoseria
7.7/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
6.3/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.3/10
Widocznośc do tyłu
7.7/10
Widoczność w lusterkach
7.3/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
6.5/10
Elektronika
6.5/10
Naprawy
Niezawodność
6.5/10
Koszty napraw
4.5/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy
1
Inne
1
Układ jezdny
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy
1
Nadwozie
1
Spalanie
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Alfa Romeo 145 brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Alfa Romeo 146.

Alfa Romeo 145

Alfa Romeo 145

Alfa Romeo 146

Alfa Romeo 146

Zobacz również opinie:

Alfa Romeo 145: hatchback, kombi

Alfa Romeo 145: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Alfa Romeo 145: 1.4, 1.6, 1.9, 2.0

Alfa Romeo 145: 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996, 1995, 1994