Alfa Romeo 145 opinie, oceny użytkowników, Alfa Romeo 145 spalanie 1.9 (strona 1)

Opinie o samochodach Alfa Romeo 145

1.9

Liczba ocen: 8

Średnia ocena: 8.63/10

Alfa Romeo 145 spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
-.--/-.--
6.33
trasa
-.--/-.--
5.17
cykl mieszany
-.--/-.--
5.57

Oceny ALFY ROMEO 145

2008-02-08

Ogólna ocena:

9/10

Wbrew opinii krążących na temat Alfa Romeo, jest to bardzo dobre auto, a biorąc pod uwagę jego cenę jedno z najlepszych (chyba najlepsze) za ta cenę. Poza tym, Alfa ma duszę i potrafi rozkochać w sobie :)
Opinia o układzie napędowym:
silnik jest bardzo elastyczny, ma dużą moc i moment obrotowy, świetnie przyspiesza szczególnie na 4 i 5 biegu. Całość trochę psuje skrzynia biegów, która mogłaby być precyzyjniejsza i chodzić trochę lżej..
Opinia o komforcie:
Zawieszenie jest mocna strona auta, ale tylko dla osób które lubią twardsze zawieszenia. Prowadzenie na wprst, trzymanie boczne jest bdb. ale na dziurach jest po prostu twardo. Fotele dobrze wyprofilowane. Wyciszenie nie najgorsze.
Opinia o nadwoziu:
W aucie jest dużo miejsca dzięki dobremu zagospodarowaniu przestrzeni. Jakość plastikowych elementów bardzo dobra, ale jakość materiału foteli nie należy do najwyższych - fotele szybko się marszczą, wycierają itp. Wszystkie przyciski i przełączniki dobrze umieszczone, prócz umiejscow...
Opinia o układzie jezdnym:
Auto prowadzi się bardzo dobrze. zwarta sylwetka, niskie zawieszenie i niski środek ciężkości sprawiaja, że auto dobrze trzyma sie drogi. Hamulce mogłyby być lepsze ale nie są najgorsze.

2008-02-11

Ogólna ocena:

8/10

To moje pierwsze auto i po roku użytkowania jestem bardzo zadowolony, za rozsądne pieniądze otrzymałem auto z bardzo dobrym wyposażeniem które mało pali i nie naraża mnie na dodatkowe koszty
Opinia o układzie napędowym:
Silnik na prawde elastyczny, to jednak diesel więc odgłosy jakie sa każdy wie no i przyspieszenie od 0-100 nie jest rewelacyjne ale na wyższych biegach już jest lepiej dlatego jeszcze nie miałem problemu z wyprzedzaniem
Opinia o komforcie:
Auto jest słabo wyciszone ale mozna sie do tego przyzwyczaić no i przede wszystkim ja lubie ten dzwięk przy wyprzedzaniu ;) na przednich fotelach rewelacja miejsca dużo i wygodnie, z tyłu gorzej i w 3 jest juz troche ciasno
Opinia o układzie jezdnym:
Troche mały skręt kół i słaba widocznośc do tyłu

marek2008-02-11

Ogólna ocena:

8/10

super auto następna też będzie alfa
Opinia o układzie napędowym:
jak przystało na diesel super elastyczność jedzie bardzo dobrze cichszy od TDI volkswagena
Opinia o komforcie:
jak to w małym samochodzie z troszkę sztywniejszym zawieszeniem lubi czasem poskakać ale trzyma się dobrze drogi
Opinia o nadwoziu:
bardzo dużo miejsca z przodu szczególnie dla pasażera pozatym norma
Opinia o układzie jezdnym:
Super wyposażony nic sie nie psuje jeździ jak glupi :) spalanie po mieście 7/100km bardzo wygodny dobrze spasowane wnętrze nic nie stuka, wady słaba widoczność do góry (światła na skrzyżowaniu), niezbyt duży promil skrętu ale można się przyzwyczaić

2009-07-10

Ogólna ocena:

9/10

Bardzo elastyczny silnik, i bardzo szybko przyspiesza 10,5 do setki
Opinia o komforcie:
rewelacyjne prowadzenie samochodu, przyklejone do drogi przy wyzszych predkosciach rewelacyjna sprawa

2009-01-27

Ogólna ocena:

9/10

Bardzo dobre auto za niewielkie pieniadze.Szczegolnie polecam model z silnikiem diesla JTD.

Średnie oceny ALFA ROMEO 145

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
37.50%
głosów 3
Raczej tak
62.50%
głosów 5
Trudno powiedzieć
0.00%
głosów 0
Raczej nie
0.00%
głosów 0
Nie
0.00%
głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.8/10
Układ kierowniczy
8.1/10
Hamulce
8.8/10
Parkowanie
7.3/10
Napęd
Elastyczność
8.9/10
Skrzynia biegów
8.0/10
Silnik
9.0/10
Przyspieszenie 0-100km
8.6/10
Przyspieszenie 60-120km
8.6/10
Przyspieszenie 80-120km
8.6/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.0/10
Resorowanie z obciążeniem
7.9/10
Fotele przednie
8.9/10
Fotele tylne
8.0/10
Jazda z kompletem pasażerów
7.1/10
Wyciszenie
7.8/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.5/10
Przestrzeń z tyłu
7.1/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.1/10
Bagażnik
7.9/10
Jakość materiałów i wykończenia
7.4/10
Możliwość aranżacji
6.9/10
Karoseria
8.4/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
7.9/10
Widoczność
Widoczność do przodu
7.8/10
Widocznośc do tyłu
7.4/10
Widoczność w lusterkach
7.3/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
3.4/10
Elektronika
3.3/10
Naprawy
Niezawodność
3.3/10
Koszty napraw
3.3/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy
2
Napęd
2
Układ jezdny
1
Niezawodność
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nadwozie
1
Inne
1
Nic
1
Widoczność
1
Układ jezdny
1
Wentylacja i ogrzewanie
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Alfa Romeo 145 brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Alfa Romeo 146.

Alfa Romeo 145

Alfa Romeo 145

Alfa Romeo 146

Alfa Romeo 146

Najciekawsza opinia użytkownika o Alfie Romeo 145

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 34

Alfa Romeo 145 1900 JTD 105KM 1999r. hatchback

Ocena ogólna

Wbrew opinii krążących na temat Alfa Romeo, jest to bardzo dobre auto, a biorąc pod uwagę jego cenę jedno z najlepszych (chyba najlepsze) za ta cenę. Poza tym, Alfa ma duszę i potrafi rozkochać w sobie :)

Układ napędowy

silnik jest bardzo elastyczny, ma dużą moc i moment obrotowy, świetnie przyspiesza szczególnie na 4 i 5 biegu. Całość trochę psuje skrzynia biegów, która mogłaby być precyzyjniejsza i chodzić trochę lżej..

Widoczność

Widoczność dobra, duże lusterka zewnętrzne.

Komfort

Zawieszenie jest mocna strona auta, ale tylko dla osób które lubią twardsze zawieszenia. Prowadzenie na wprst, trzymanie boczne jest bdb. ale na dziurach jest po prostu twardo. Fotele dobrze wyprofilowane. Wyciszenie nie najgorsze.

Nadwozie

W aucie jest dużo miejsca dzięki dobremu zagospodarowaniu przestrzeni. Jakość plastikowych elementów bardzo dobra, ale jakość materiału foteli nie należy do najwyższych - fotele szybko się marszczą, wycierają itp. Wszystkie przyciski i przełączniki dobrze umieszczone, prócz umiejscowienia radia.

Układ jezdny

Auto prowadzi się bardzo dobrze. zwarta sylwetka, niskie zawieszenie i niski środek ciężkości sprawiaja, że auto dobrze trzyma sie drogi. Hamulce mogłyby być lepsze ale nie są najgorsze.

Wentylacja i ogrzewanie

Mama klimatyzację półautomatyczną, ale jeździłem autami, w których działała ona lepiej.

Zobacz również opinie:

Alfa Romeo 145: hatchback, kombi

Alfa Romeo 145: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Alfa Romeo 145: 1.4, 1.6, 1.9, 2.0

Alfa Romeo 145: 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996, 1995, 1994