Alfa Romeo 156 opinie, oceny użytkowników, Alfa Romeo 156 spalanie 2.3 (strona 1)

Opinie o samochodach Alfa Romeo 156

2.3

Liczba ocen: 1

Średnia ocena: 8.00/10

Alfa Romeo 156 spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
9.00/9.00
-.--
trasa
7.80/7.80
-.--
cykl mieszany
8.50/8.50
-.--

Oceny ALFY ROMEO 156

2008-02-10

Ogólna ocena:

8/10

Zaznaczam iż moim zdaniem jest to modelowo ładny samochód i wizualnie i wykończeniowo. Nazwałbym ten model kapryśną damą a to dla tego iż jej awaryjność w dużej mierze jest w tedy gdy się o ten samochód nie dba tak jak powinno być.Kupiłem ten samochód przypadkowo iż nie był to mó...
Opinia o układzie napędowym:
Odczuwalna różnica przy założonym gazie, nawet przy sekwencyjej instalacji. Przed założeniem instalacji gazowej jego osiągi były o niebo lepsze niż po założeniu gazu ale wiadomo dlaczego się instaluje gaz więc coś za coś.
Opinia o komforcie:
Co do tylnych siedzeń to wiadomo iż model 156, to nie jest duży samochód i nie czarujmy przy rosłych pasażerach na tyle wygody w siedzeniu nie jest rewelacyjne, przód już lepiej ale kosztem tyłu. Ale zdaję sobie sprawę iż przy tym modelu nie mogę myśleć o autobusie. Jest to samochód ...
Opinia o nadwoziu:
Częściowo opisałem wady i zalety w wyższym komentarzu. Wykończenie tego samochodu uważam na piątkę w skali od 2 - 5.
Opinia o układzie jezdnym:
Osobiście uważam że to przy tej klasie i roczniku nic dodać nic ująć dużo zale ży od użytkownika i dbania o ten samochód.

Średnie oceny ALFA ROMEO 156

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
0.00%
głosów 0
Raczej tak
100.00%
głosów 1
Trudno powiedzieć
0.00%
głosów 0
Raczej nie
0.00%
głosów 0
Nie
0.00%
głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.0/10
Układ kierowniczy
8.0/10
Hamulce
9.0/10
Parkowanie
8.0/10
Napęd
Elastyczność
9.0/10
Skrzynia biegów
8.0/10
Silnik
9.0/10
Przyspieszenie 0-100km
7.0/10
Przyspieszenie 60-120km
8.0/10
Przyspieszenie 80-120km
8.0/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
9.0/10
Resorowanie z obciążeniem
7.0/10
Fotele przednie
9.0/10
Fotele tylne
7.0/10
Jazda z kompletem pasażerów
7.0/10
Wyciszenie
8.0/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
7.0/10
Przestrzeń z tyłu
4.0/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.0/10
Bagażnik
5.0/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.0/10
Możliwość aranżacji
8.0/10
Karoseria
10.0/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
7.0/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.0/10
Widocznośc do tyłu
8.0/10
Widoczność w lusterkach
8.0/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
0.0/10
Elektronika
0.0/10
Naprawy
Niezawodność
0.0/10
Koszty napraw
0.0/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Nadwozie
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Wentylacja i ogrzewanie
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Alfa Romeo 156 brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Audi A4.

Alfa Romeo 156

Alfa Romeo 156

Audi A4

Audi A4

Najciekawsza opinia użytkownika o Alfie Romeo 156

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 51

Alfa Romeo 156 2300 2000KM 1999r. sedan (limuzyna)

Ocena ogólna

Zaznaczam iż moim zdaniem jest to modelowo ładny samochód i wizualnie i wykończeniowo. Nazwałbym ten model kapryśną damą a to dla tego iż jej awaryjność w dużej mierze jest w tedy gdy się o ten samochód nie dba tak jak powinno być.Kupiłem ten samochód przypadkowo iż nie był to mój samochód marzeń, ale po paru latach użytkowania i należe do osób które dbają o sachody a to nie mój pierwszy uważam iż jest to samochód polecenia. Mówienie iż to Fiat itd, to chore, to jest Alfa Romeo, to tak jakby Audi porównać do Volswagena to też jedna fabryka.Ceny przy wymianach części a zwłaszcza elementów zawieszenia z roku na rok są dostępniejsze cenowo. Ale jak narazie wymieniłem przy takim przebiegu komplet amortyzatorów z tyłu, poprzeczne wachacze/ komplet 200 zł/ przy przewiezieniu z włoch nasze firmy chcą ok 500 zł/z tyłu i przedni wahacz. Ale ja mam przebiegu 210tyś i ludzie polskie drogi a zwłaszcza po zimie.W naszym kraju i czołg zgubi gąsienice na naszej drodze, a co dopiero samochód osobowy obojętnie jakiej marki.

Układ napędowy

Odczuwalna różnica przy założonym gazie, nawet przy sekwencyjej instalacji. Przed założeniem instalacji gazowej jego osiągi były o niebo lepsze niż po założeniu gazu ale wiadomo dlaczego się instaluje gaz więc coś za coś.

Widoczność

Nie umię coś powiedzieć mnie jest wszystko ok.

Komfort

Co do tylnych siedzeń to wiadomo iż model 156, to nie jest duży samochód i nie czarujmy przy rosłych pasażerach na tyle wygody w siedzeniu nie jest rewelacyjne, przód już lepiej ale kosztem tyłu. Ale zdaję sobie sprawę iż przy tym modelu nie mogę myśleć o autobusie. Jest to samochód zwarty, wrokowo przyciąga uwagę bo sylwetka dla mnie osobiście bardzo ładna i długo nie starzejąca się.

Nadwozie

Częściowo opisałem wady i zalety w wyższym komentarzu. Wykończenie tego samochodu uważam na piątkę w skali od 2 - 5.

Układ jezdny

Osobiście uważam że to przy tej klasie i roczniku nic dodać nic ująć dużo zale ży od użytkownika i dbania o ten samochód.

Wentylacja i ogrzewanie

Tu można mieć spore uwagi, jak na samochód tej klasy. Długi okres oczekiwania na podniesienie zimą temperatury, klimatyzacja też na średnim poziomie. Miałem słabsze marki samochodów a wentylacja i klimatyzacja była na wyższym poziomie.

Zobacz również opinie:

Alfa Romeo 156: cabrio, coupe, hatchback, kombi, sedan (limuzyna)

Alfa Romeo 156: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Alfa Romeo 156: 1.4, 1.5, 1.6, 1.8, 1.9, 2.0, 2.3, 2.4, 2.5

Alfa Romeo 156: 2010, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997