Alfa Romeo GT opinie, oceny użytkowników, Alfa Romeo GT spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Alfa Romeo GT

Liczba ocen: 10

Średnia ocena: 9.40/10

Alfa Romeo GT spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
11.80/-.--
8.07
trasa
8.78/-.--
5.42
cykl mieszany
10.05/-.--
6.62

Oceny ALFY ROMEO GT

Tomasz2008-02-07

Ogólna ocena:

10/10

Samochód dla kogoś kto chce takie auto. Człowiek wsadzony do niego przypadkiem nie bedzie zadowolony. Chcialbym tez obalic mit o nadmiernej qawaryjnosci. W ciągu 70.000 km nie było zadnej powazniejszej awarii.
Opinia o układzie napędowym:
Silnik jest dobry. Zapewnia niezłe osiągi - chociaz nie porywające. Do opanowania w kazdym zakresie obrotów. Prawdziwa jazda zaczyna sie pomiędzy 5 a 7 tys obr/min. Silnik potrafi wziąć wtedy olej . Trzeba uważać !!! Skrzynia nie jest precyzyjna i zbyt długi skok lewarka.
Opinia o komforcie:
Zaznaczam odpowiedzi mając cały czas na uwadze auto sportowe i nadwozie coupe. Nie da się ta porównać z innymi autami typu sedan. Auto jest twarde , nieco głośne ( szyby bez ramek) ale jego założeniem nie było być cichym i komfortowym. Ogólnie dobra ocena..
Opinia o nadwoziu:
Z tyłu jest bardzo mało miejsca , duze problemy z wsiadaniem. Ale po raz kolejny podkreslam ze mówimy o aucie sportowym typu coupe. Mając to na uwadze ocena bardzo dobra.
Opinia o układzie jezdnym:
Szalenie precyzyjny układ kierowniczy. Zawieszenie i układ kierowniczy daje naprawdę przyjemność jazdy. Swietna przyczepność. Parkowanie utrudnione - zwłaszcza tyłem ze względu na słabą widoczność przez małą szybe z tyłu. Małe lusterka.

Mira2009-08-12

Ogólna ocena:

9/10

Świetny samochód do szybkiej jazdy zwłaszcza w zakrętach, ale na dobrych drogach. W miejskich korkach męczy się i samochód i kierowca.
Opinia o układzie napędowym:
Zmiana biegów dla kierowców.
Opinia o komforcie:
Zawieszenie jak to w GT, nieco sportowe, świetne na dobrych drogach, na typowych naszych dziurach bardzo uważać. Miejsce z przodu ok jak na ten typ nadwozia. Tylna kanapa dość oszczędna - coupe! Ale w 4 osoby spokojnie da się podróżować, w 5-tkę raczej niewygodnie. Słabo słyszalny gwizd...
Opinia o nadwoziu:
Należę do wysokich więc ocena z tej wysokości. Bagażnik jak na coupe całkiem duży, bo kombinowali wersję ze składanym dachem, ale dali spokój - szkoda.
Opinia o układzie jezdnym:
Widoczność do tyłu przy manewrowaniu tylko dla wytrawnych.

anonim2008-04-04

Ogólna ocena:

9/10

unikat na drodze , piękna linia , auto z charakterem
Opinia o układzie napędowym:
słabe oceny za przyspieszanie , 8,8 do setki to kiepski wynik w dzisiejszych czasach elastyczność - 208Nm , to mówi samo za siebie , mało jest silników wolnossących z wynikiem powyżej 100Nm z litra pojemności
Opinia o komforcie:
jest zdecydowanie za głośno , szum od szyb bezramkowych , niezbyt to dopracowano
Opinia o nadwoziu:
to coupe jest dłuższe niż np 156 :)
Opinia o układzie jezdnym:
fabryczne hamulce mogłyby być lepsze , parkowanie do tyłu bez parktronica mocno utrudnione auto nie psuje się wbrew obiegowym opiniom ma świetny design zawieszenie delikatne , na dziurawych drogach lepiej uważać

2011-01-08

Ogólna ocena:

8/10


Opinia o układzie napędowym:
auto zbiera się jak ta lala, nie jeden sie juz zdziwił ;)
Opinia o komforcie:
przednie fotele świetnie "opatulaja" kierowcę a przy tym są bardzo wygodne
Opinia o nadwoziu:
jak na coupe to jestem bardzo mile zaskoczony ilością wolnego miejsca.bagażnik bardzo duży, siedzenia rozkladane. z tyłu wygodnie usiądą 2 dorosłe osoby o wzroście 185cm. środek wykonany z wysokiej jakości miekkich materiałów szczególnie pakiet ze skórą.
Opinia o układzie jezdnym:
auto prowadzi się świetnie, pieknie wybiera luki. jedyny mankament to slaby promień skretu (jak to w coupe )

2009-10-21

Ogólna ocena:

10/10

alfa to samochód, który kupujemy sercem - i wtedy się nam w pełni odwdzięcza;
Opinia o układzie napędowym:
turbosprężarka działa z nieznacznym opóźnieniem - to jedyny mankament;
Opinia o komforcie:
zawieszenie dość twarde - ale takie po prostu musi być...
Opinia o nadwoziu:
jak na coupe pojemne tylne fotele - osoby do 180 cm mieszczą się bezproblemowo; bagażnik również przyzwoity;
Opinia o układzie jezdnym:
dzięki Q2 jedzie jak po szynach; do większego promienia skrętu po prostu trzeba się przyzwyczaić;

Średnie oceny ALFA ROMEO GT

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
100.00%
głosów 10
Raczej tak
0.00%
głosów 0
Trudno powiedzieć
0.00%
głosów 0
Raczej nie
0.00%
głosów 0
Nie
0.00%
głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
10.0/10
Układ kierowniczy
9.5/10
Hamulce
9.2/10
Parkowanie
7.3/10
Napęd
Elastyczność
9.2/10
Skrzynia biegów
8.4/10
Silnik
9.3/10
Przyspieszenie 0-100km
8.5/10
Przyspieszenie 60-120km
8.9/10
Przyspieszenie 80-120km
8.9/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
9.0/10
Resorowanie z obciążeniem
8.1/10
Fotele przednie
9.5/10
Fotele tylne
8.7/10
Jazda z kompletem pasażerów
7.9/10
Wyciszenie
7.5/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.7/10
Przestrzeń z tyłu
7.9/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.4/10
Bagażnik
9.0/10
Jakość materiałów i wykończenia
9.4/10
Możliwość aranżacji
8.8/10
Karoseria
9.7/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
9.2/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.5/10
Widocznośc do tyłu
5.8/10
Widoczność w lusterkach
8.1/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
7.2/10
Elektronika
7.2/10
Naprawy
Niezawodność
7.6/10
Koszty napraw
6.8/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Układ jezdny
2
Komfort jazdy
2
Spalanie
2
Inne
1
Niezawodność
1
Nic
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic
4
Komfort jazdy
1
Widoczność
1
Inne
1
Wnętrze
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Alfa Romeo GT brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Alfa Romeo 159.

Alfa Romeo GT

Alfa Romeo GT

Alfa Romeo 159

Alfa Romeo 159

Najciekawsza opinia użytkownika o Alfie Romeo GT

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Tomasz

liczba głosów: 100

Alfa Romeo GT Progression 2000 JTS 165KM 2005r. coupe

Ocena ogólna

Samochód dla kogoś kto chce takie auto. Człowiek wsadzony do niego przypadkiem nie bedzie zadowolony. Chcialbym tez obalic mit o nadmiernej qawaryjnosci. W ciągu 70.000 km nie było zadnej powazniejszej awarii.

Układ napędowy

Silnik jest dobry. Zapewnia niezłe osiągi - chociaz nie porywające. Do opanowania w kazdym zakresie obrotów. Prawdziwa jazda zaczyna sie pomiędzy 5 a 7 tys obr/min. Silnik potrafi wziąć wtedy olej . Trzeba uważać !!! Skrzynia nie jest precyzyjna i zbyt długi skok lewarka.

Widoczność

Do przodu bez zarzutu. Do tyłu kiepsko a w lusterkch dobrze tylko w czasie jazdy do przodu. Przy cofaniu i parkowaniu bardzo przydaja się czujniki parkowania z tyłu.

Komfort

Zaznaczam odpowiedzi mając cały czas na uwadze auto sportowe i nadwozie coupe. Nie da się ta porównać z innymi autami typu sedan. Auto jest twarde , nieco głośne ( szyby bez ramek) ale jego założeniem nie było być cichym i komfortowym. Ogólnie dobra ocena..

Nadwozie

Z tyłu jest bardzo mało miejsca , duze problemy z wsiadaniem. Ale po raz kolejny podkreslam ze mówimy o aucie sportowym typu coupe. Mając to na uwadze ocena bardzo dobra.

Układ jezdny

Szalenie precyzyjny układ kierowniczy. Zawieszenie i układ kierowniczy daje naprawdę przyjemność jazdy. Swietna przyczepność. Parkowanie utrudnione - zwłaszcza tyłem ze względu na słabą widoczność przez małą szybe z tyłu. Małe lusterka.

Wentylacja i ogrzewanie

B ardzo ciepło zima i znakomita klimatyzacja latem. Ze względu na małe wnętrze bardzo wydajny system wentylacji.

Zobacz również opinie:

Alfa Romeo GT: coupe

Alfa Romeo GT: benzyna, olej napędowy

Alfa Romeo GT: 1.9, 2.0

Alfa Romeo GT: 2009, 2007, 2005, 2004