Alfa Romeo MiTo opinie, oceny użytkowników, Alfa Romeo MiTo spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Alfa Romeo MiTo

Liczba ocen: 8

Średnia ocena: 9.63/10

Alfa Romeo MiTo spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
8.60/-.--
6.20
trasa
6.30/-.--
5.80
cykl mieszany
7.21/-.--
5.90

Oceny ALFY ROMEO MITO

mantis302013-07-16

Ogólna ocena:

10/10

Mity, stereotypy i inne uprzedzenia są przynajmniej w tym modelu AR, nie na miejscu. Polecam!
Opinia o układzie napędowym:
Motor daje radę, choć mocy chciałoby się więcej. Skrzynia ma długi lewarek i czasem opornie biegi wchodzą.
Opinia o komforcie:
Stosunkowo wygodnie, z tyłu trochę mało miejsca na nogi. Z pełnym obciążeniem auto nie skacze ale każdą dziurę czuć.
Opinia o nadwoziu:
Plastiki mogłyby być lepszej jakości i dokładniej spasowane. Bagażnik zbyt wysoki próg załadunku.
Opinia o układzie jezdnym:
Trochę twardo i słaba widoczność przy parkowaniu tyłem. Układ kierowniczy dopiero w trybie Dynamic pozwala wyczuć podłoże.

Wiktoria2010-05-18

Ogólna ocena:

9/10

Zalety-wygląd,dobra cena(full opcja),dynamiczny silnik,sportowe prowadzenie,DNA,marka Wady-niskie zawieszenie-przedni spojler

2011-08-12

Ogólna ocena:

10/10

godny polecenia
Opinia o układzie napędowym:
bardzo dynamiczny
Opinia o komforcie:
mogło byc lepiej
Opinia o nadwoziu:
super
Opinia o układzie jezdnym:
wspaniałe auto

Średnie oceny ALFA ROMEO MITO

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
100.00%
głosów 8
Raczej tak
0.00%
głosów 0
Trudno powiedzieć
0.00%
głosów 0
Raczej nie
0.00%
głosów 0
Nie
0.00%
głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.5/10
Układ kierowniczy
9.5/10
Hamulce
9.6/10
Parkowanie
9.0/10
Napęd
Elastyczność
9.5/10
Skrzynia biegów
9.1/10
Silnik
9.8/10
Przyspieszenie 0-100km
9.8/10
Przyspieszenie 60-120km
9.6/10
Przyspieszenie 80-120km
9.5/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.4/10
Resorowanie z obciążeniem
8.3/10
Fotele przednie
9.6/10
Fotele tylne
8.5/10
Jazda z kompletem pasażerów
9.0/10
Wyciszenie
8.3/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.0/10
Przestrzeń z tyłu
7.8/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.1/10
Bagażnik
8.5/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.6/10
Możliwość aranżacji
8.0/10
Karoseria
8.4/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
9.6/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.3/10
Widocznośc do tyłu
8.5/10
Widoczność w lusterkach
9.9/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
9.9/10
Elektronika
9.9/10
Naprawy
Niezawodność
9.8/10
Koszty napraw
7.1/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność
4
Komfort jazdy
1
Nadwozie
1
Napęd
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic
5
Inne
1
Komfort jazdy
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Alfa Romeo MiTo brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Citroen C4.

Alfa Romeo MiTo

Alfa Romeo MiTo

Citroen C4

Citroen C4

Zobacz również opinie:

Alfa Romeo MiTo: coupe, hatchback

Alfa Romeo MiTo: benzyna, olej napędowy

Alfa Romeo MiTo: 1.3, 1.4

Alfa Romeo MiTo: 2010, 2009