Audi 90 opinie, oceny użytkowników, Audi 90 spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Audi 90

Liczba ocen: 14

Średnia ocena:

8.64/10

Audi 90 spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 12.67/13.10 -.--
trasa 8.93/9.28 -.--
cykl mieszany 10.67/10.89 -.--

90

OCENY AUDI 90


Ogólna ocena:  

9/10


ok.
Opinia o układzie napędowym:
Niemcy w tamtych czasach maja mistrza, automat działa idealnie z silnikiem. Wie kiedy jest ostra jazda a kiedy spokojna.
Opinia o komforcie:
Jak samo za siebie mówi, Sztywne zawieszenie i jest obniżone zawieszenie o 5,5 cm. coś za coś
Opinia o nadwoziu:
blacha ocynk, co chcieć wiecej. Brak rdzy.
Opinia o układzie jezdnym:
Zamontowane mam sztywne zawieszenie. Dlatego bardzo dobrze trzyma się drogi. Fakt, na naszych polskich drogach to troche nie wygodne.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


autko jest po serwisie nic nie jest do wymiany zadbany jak z salonu ponieważ wiekszosc czasu stal w garażu posiada ksiazke serwisowa do 240tys ja nim zrobiłem 5tys i za nastepne 5 tys wymieniam olej a miedzy czasie wstawiłem gaz nowy z komputerem za kwote 1800zl spalanie gazu średnio 11/13litr...
Opinia o układzie napędowym:
naprawde na te lata jest ok 8,9 do 100km/h
Opinia o komforcie:
dosyć cicho ale te 5 cylindrów pieknie brzmi
Opinia o nadwoziu:
jak na 21 lat nie ma rdzy blacha ocynk polecam
Opinia o układzie jezdnym:
szybkie i wygodne
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


łatwa obsługa ,duzo frajdy z jazdy.z tyłu wygodnie ale mało miejsca,
Opinia o układzie napędowym:
duza elastycznosc na v biegu od 50 do 240.Przyspieszenie dobre ,po przekroczeniu 4000rpm czuc ze wciska w fotel
Opinia o komforcie:
dosyć sztywne zawieszenie w tej wersji,nie dobija,po wymianie gum zadnych stuków,powyzej 120 słychać mruczenie silnika,z tyłu nie jechałem
Opinia o układzie jezdnym:
ogolnie bardzo dobrze sie prowadzi,trzyma sie na zakretach i na mokrej nawierzchni,naped 4x4 z blokada mostu.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

7/10



Opinia o układzie napędowym:
Pierwszy bieg za krótki. Przyśpieszenie jest bdb powyżej 3000 obrotów.
Opinia o układzie jezdnym:
Troszeczkę za miękie zawieszenie na zakrętach.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

7/10



Opinia o układzie napędowym:
jeszcze zadziwi nie jedno nowsze auto 220km/h idzie
Opinia o układzie jezdnym:
dobre auto blacha ocynk wiec nie ma problemu przyspieszenie bardzo dobre a co za ty idzie ekonomiczne bo na gazie
» pełna opinia
 
1 2 3 z 3


ŚREDNIE OCENY AUDI 90

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 85.71% głosów 12
Raczej tak 14.29% głosów 2
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.1/10
Układ kierowniczy
8.7/10
Hamulce
8.4/10
Parkowanie
7.9/10
Napęd
Elastyczność
8.5/10
Skrzynia biegów
9.0/10
Silnik
9.6/10
Przyspieszenie 0-100km
7.9/10
Przyspieszenie 60-120km
8.1/10
Przyspieszenie 80-120km
8.4/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
7.8/10
Resorowanie z obciążeniem
7.2/10
Fotele przednie
7.6/10
Fotele tylne
7.9/10
Jazda z kompletem pasażerów
7.2/10
Wyciszenie
7.8/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.4/10
Przestrzeń z tyłu
7.9/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.2/10
Bagażnik
5.3/10
Jakość materiałów i wykończenia
7.2/10
Możliwość aranżacji
7.7/10
Karoseria
9.1/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
7.9/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.8/10
Widocznośc do tyłu
8.1/10
Widoczność w lusterkach
8.8/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
7.2/10
Elektronika
7.2/10
Naprawy
Niezawodność
7.6/10
Koszty napraw
6.4/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność 6
Nadwozie 2
Inne 1
Napęd 1
Komfort jazdy 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 5
Spalanie 2
Wentylacja i ogrzewanie 2

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Audi 90 brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Lancia Lybra.

  Audi

  90

  Lancia

  Lybra

Zobacz również opinie:

Audi 90: coupe, hatchback, sedan (limuzyna)

Audi 90: benzyna, benzyna+gaz

Audi 90: 2.0, 2.3

Audi 90: 1991, 1990, 1989, 1988, 1987