Audi A2 opinie, oceny użytkowników, Audi A2 spalanie 1.4 benzyna (strona 1)

Opinie o samochodach Audi A2

1.4 benzyna

Liczba ocen: 3

Średnia ocena:

9.33/10

Audi A2 spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 7.33/-.-- -.--
trasa 5.30/-.-- -.--
cykl mieszany 6.50/-.-- -.--

A2

OCENY AUDI A2


Ogólna ocena:  

10/10


jestem bardzo zadowolony z tego auta mimo awaryjnosci i malej trwalosci uwielbiam a2 za styl za praktycznosc:) sprawia ze czuje sie w nim naprawde dobrze ciezko to opisac jestem pewien ze jesli ktos juz sie nim interesuje i wkoncu zdecyduje sie na kupno to w 100% bedzie zadowolony
Opinia o układzie napędowym:
tylko 65KM a potrafi ladnie namieszac ;) osiagi naprawde zadawalajace silnika nie slychac:P jesli juz to slysze samochody stojace obok mnie gaz strasznie czuly jeszcze z czyms takim sie nie spotkalem przez co sprawnie utrudnia plynne ruszanie Elastycznosc moze nie jest jego najlepsza strona(to ...
Opinia o komforcie:
wyciszenie bardzo dobre jak na taki maly samochodzik na pewno leprze niz w moim poprzednim aucie volvo v40 zawieszenie jak juz pisalem twarde fotele oraz kanapa przecietne nie ma rewelacji autko ciezko znos obciazenie szczegolnie na naszych drogach trzeba zdecydowanie zdjac noge z gazu
Opinia o nadwoziu:
tu wszystko na 10 przestrzen z przodu i z tylu zaskakuje kazdego ergonomia lepsza nie moze byc bagaznik o nim bym mogl duzo napisac ale nie mam tyle czasu:P krotko pojemnosc ja w kombi kanapy latwo dzielone oraz wyciagane ze srodka co czyni z niego mini ciezakrowke jakosc materialow pierwsza k...
Opinia o układzie jezdnym:
Zawieszenie twarde:( wole omijac nierowne drogi mam jeszcze felgi 16 s-line ktore na pewno dodatkowo przenosza wszystkie nierownosci audiczka trzyma sie dobrze drogi pod warunkie oczywiscie ze jest ona dobrej jakosci bo czasami to lubi sobie podskakiwac;) Z pewnoscia to mistrz miejskiej dzungli;)...
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Dla mnie po prostu BOMBA ;) POZDRAWIAM.
Opinia o układzie napędowym:
Jak trzeba to i kopa ma, tylko trochę go na obroty wrzucić i leci jak strzałka, wyprzedzanie to czysta przyjemność.
Opinia o komforcie:
Znakomite wyciszenie, Jak na tą klasę auta to naprawdę wnętrze jest przestronne.
Opinia o nadwoziu:
Jakość materiałów jak z Audi A8, bardzo solidne wykończenie wnętrza auta. Wszystko pod ręką. Bagażnik można zwiększać jak się chce, 2 poziomy bagażnika, przesuwne, dzielone tylne oparcia siedzeń oraz możliwość wyjęcia tylnych foteli.
Opinia o układzie jezdnym:
Prowadzi się znakomicie, tylko gdyby Polskie drogi były lepsze. Po równej drodze tym autem po prostu się płynie.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


Spalanie mogło by by mniejsze i lepsze przyspieszenie, jednak największy problem to mechanicy którzy nie maja pojęcia jak zabrac się za to auto.
Opinia o układzie jezdnym:
Auto jest rewelacyjne na miasto i nie tylko, obniżona podłoga daje komfort jazdy nawet wysokim osobom. Bardzo solidne auto.Polecam
» pełna opinia
 
1 z 1
 


ŚREDNIE OCENY AUDI A2

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 100.00% głosów 3
Raczej tak 0.00% głosów 0
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.3/10
Układ kierowniczy
10.0/10
Hamulce
9.3/10
Parkowanie
10.0/10
Napęd
Elastyczność
7.3/10
Skrzynia biegów
9.3/10
Silnik
9.3/10
Przyspieszenie 0-100km
9.0/10
Przyspieszenie 60-120km
8.3/10
Przyspieszenie 80-120km
8.0/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.0/10
Resorowanie z obciążeniem
6.7/10
Fotele przednie
8.7/10
Fotele tylne
8.0/10
Jazda z kompletem pasażerów
6.0/10
Wyciszenie
9.3/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.3/10
Przestrzeń z tyłu
9.0/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.3/10
Bagażnik
9.0/10
Jakość materiałów i wykończenia
9.7/10
Możliwość aranżacji
9.0/10
Karoseria
9.7/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.7/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.0/10
Widocznośc do tyłu
8.0/10
Widoczność w lusterkach
9.3/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
6.0/10
Elektronika
6.0/10
Naprawy
Niezawodność
5.7/10
Koszty napraw
4.3/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność 1
Inne 1
Nadwozie 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Spalanie 1
Nic 1
Awaryjność 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Audi A2 brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Mercedes klasa A.

  Audi

  A2

  Mercedes

  klasa A

Najciekawsza opinia użytkownika o Audi A2

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 30

Audi A2 s-line 1400 16V 65KM 2000r. mini-van

Ocena ogólna
jestem bardzo zadowolony z tego auta mimo awaryjnosci i malej trwalosci uwielbiam a2 za styl za praktycznosc:) sprawia ze czuje sie w nim naprawde dobrze ciezko to opisac jestem pewien ze jesli ktos juz sie nim interesuje i wkoncu zdecyduje sie na kupno to w 100% bedzie zadowolony

Układ napędowy
tylko 65KM a potrafi ladnie namieszac ;) osiagi naprawde zadawalajace silnika nie slychac:P jesli juz to slysze samochody stojace obok mnie gaz strasznie czuly jeszcze z czyms takim sie nie spotkalem przez co sprawnie utrudnia plynne ruszanie Elastycznosc moze nie jest jego najlepsza strona(to tylko 1.4) ale dzieki swietnie dobranej skrzyni mozna nawet poszalec:)

Widoczność
widocznosc dosc slaba i z przodu i z tylu z przodu slaba widocznosc na boki:/ a wszystko przez ogromne slupki ktore sa wysuniete niepotrzebnie do przodu lusterka duze a przez tylna szybe mozna nawet zobaczyc samochod czasami;P

Komfort
wyciszenie bardzo dobre jak na taki maly samochodzik na pewno leprze niz w moim poprzednim aucie volvo v40 zawieszenie jak juz pisalem twarde fotele oraz kanapa przecietne nie ma rewelacji autko ciezko znos obciazenie szczegolnie na naszych drogach trzeba zdecydowanie zdjac noge z gazu

Nadwozie
tu wszystko na 10 przestrzen z przodu i z tylu zaskakuje kazdego ergonomia lepsza nie moze byc bagaznik o nim bym mogl duzo napisac ale nie mam tyle czasu:P krotko pojemnosc ja w kombi kanapy latwo dzielone oraz wyciagane ze srodka co czyni z niego mini ciezakrowke jakosc materialow pierwsza klasa wyprzedza nie tylko auta w swojej klasie karoseria jak dla mnie bomba jestem caly czas pod wielkim wrazeniem a do tego alu:)

Układ jezdny
Zawieszenie twarde:( wole omijac nierowne drogi mam jeszcze felgi 16 s-line ktore na pewno dodatkowo przenosza wszystkie nierownosci audiczka trzyma sie dobrze drogi pod warunkie oczywiscie ze jest ona dobrej jakosci bo czasami to lubi sobie podskakiwac;) Z pewnoscia to mistrz miejskiej dzungli;) szybki i precyzyjny uklad kierowniczy sprawia ze a2 jest niesamowicie sprytne

Wentylacja i ogrzewanie
klimatronik nic dodac nic ujac

Pełna opinia o Audi A2 s-line 1400 16V 65KM 2000r. mini-van »

Zobacz również opinie:

Audi A2: hatchback, mini-van, sedan (limuzyna)

Audi A2: benzyna, olej napędowy, turbo diesel

Audi A2: 1.4, 1.6

Audi A2: 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000