Audi A3 opinie, oceny użytkowników, Audi A3 spalanie 1.6 (strona 1)

Opinie o samochodach Audi A3

1.6

Liczba ocen: 16

Średnia ocena:

8.13/10

Audi A3 spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 9.06/9.30 -.--
trasa 7.09/7.70 -.--
cykl mieszany 7.93/8.10 -.--

A3

OCENY AUDI A3


Ogólna ocena:  

9/10


zaleta tego auta jest to ze latwo je sprzedam kiedy przyjdzie na to pora.czlowiek dwa razy sie cieszy gdz kupuje i gdy sprzedaje.marka auta jest popularna i chetnie kupowana.
Opinia o układzie napędowym:
Stosunek masy samochodu i mocy auta jest ok chociaż to tylko 1.6 gdy autem jedzie więcej niż dwie osóby to jest widoczna różnica na niekorzyść auta jest mułowate przyspieszenie mało zadawalające .Na pewno nie jest to auto rodzinne .
Opinia o komforcie:
Auto bez obciązenia sprawuję się wyśmienicie małe zrywne i ciche.Z obiązeniem tj cztery osoby dorosłe jest tragicznie fotele przednie wygodne świetne na długą trase ,a tył co najwyżej nadaje się tylko dla małych dzieci do 12 roku zycie.
Opinia o nadwoziu:
Widocznoność z przodu jak i z tyłu jest dobra ,ale proponuję dokupić do tyłu czujnić cofania .Materiały z jakich zostało wykonane wnętrze jest b.dobra w końcu to audi.Aranżacja juz sprawa gustu kupującego.Karoseria, auto nie rdzewieje po warunkiem że nie było bite jak było bite to z...
Opinia o układzie jezdnym:
Auto prowadzi się wyśmienicie i komfortowo, układ kierowniczy bez zarzutu bez żadnych niespodzianek przy wiekszych prędkościach producent zadbał o to aby było cicho i komfortowo nic nie trzeszczy i nie puka.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

5/10


Zawiodłem się troche na tym aucie, wymiana listwy kierowniczej oraz skrzyni biegów nadszarpneła mój portfel. Auto nie nalezy do bezawaryjnych, aczkolwiek naprawde daje duzo radości z jazdy
Opinia o układzie napędowym:
Skrzynia biegów to prawdziwa porażka w tym modelu. W ciagu 5 lat musiałem wymienić dwa razy, a nie jest to tania naprawa.
Opinia o komforcie:
powyżej 120km\\h robi się głośno
Opinia o nadwoziu:
Wnętrze jest bardzo praktycznie pomyslane, wszystko jest tam gdzie powinno być. Podkreślic trzeba bardzo ładnie podświetlone na czerwono wskażniki oraz zegary i półke przed drążkiem zmiany biegów
Opinia o układzie jezdnym:
Jazda naprawdę sprawia przyjemność
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


jest idealny dla osoby która niema dzieci ja mam dwujke i dlatego chcem sprzedać moje autko nr kont 721228389 za autko chcem 11500
Opinia o układzie napędowym:
bardzo szybkie autko i nie dużo pali prz dużej prędkości
Opinia o komforcie:
milutkie i przytulne autko
Opinia o nadwoziu:
moje autko jest całe w czerwonym kolorze obicia, fotele lampki i kontrolki oraz karoseria
Opinia o układzie jezdnym:
idalnie sie kieruje jak i parkuje no i też wspaniale hamuje
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10



Opinia o układzie napędowym:
Bardzo wysoka kultura pracy silnika. Bardzo dobre osiagi jak na tak nieduza pojemnosci i moc.
Opinia o komforcie:
Bardzo twarde zawieszenie, ale wszystko potrafi wytlumic!!
Opinia o nadwoziu:
Male ale wielkie autko. Skladane tylne fotele umozliwiaja w razie potrzeby przewizc cos wiekszego. Duzo miejsca dla pasazerow z tylu - nawet dluzsze trasy nie sa meczace.
Opinia o układzie jezdnym:
Rewelacja. Absolutnie bezawaryjny samochod, pomimio malego silniczka - osiagi bardzo przyzwoite.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


Autko jest fajne i dobrze się prowadzi.. Czasem wystąpi usterka do której dość długo się dochodzi co jest przyczyną... Ale jeżeli się to zrobi to służy..
Opinia o układzie napędowym:
Ogólnie silnik 1.6 dobrze sprawuje się w tak lekkiej budzie jak A3
Opinia o komforcie:
Komfort jazdy jest dobry na przednich siedzeniach.. gorzej na tylnych.. Troche głośny silnik
Opinia o układzie jezdnym:
Bardzo przyjemna jazda tym autkiem..
» pełna opinia
 
1 2 3 4 z 4


ŚREDNIE OCENY AUDI A3

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 62.50% głosów 10
Raczej tak 18.75% głosów 3
Trudno powiedzieć 6.25% głosów 1
Raczej nie 6.25% głosów 1
Nie 6.25% głosów 1
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.3/10
Układ kierowniczy
9.1/10
Hamulce
9.1/10
Parkowanie
8.6/10
Napęd
Elastyczność
8.0/10
Skrzynia biegów
7.8/10
Silnik
8.0/10
Przyspieszenie 0-100km
7.8/10
Przyspieszenie 60-120km
7.6/10
Przyspieszenie 80-120km
7.6/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.3/10
Resorowanie z obciążeniem
8.0/10
Fotele przednie
8.4/10
Fotele tylne
7.6/10
Jazda z kompletem pasażerów
7.1/10
Wyciszenie
8.0/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.6/10
Przestrzeń z tyłu
7.3/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.3/10
Bagażnik
8.1/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.3/10
Możliwość aranżacji
7.3/10
Karoseria
8.8/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.1/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.1/10
Widocznośc do tyłu
7.8/10
Widoczność w lusterkach
8.4/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
5.7/10
Elektronika
5.8/10
Naprawy
Niezawodność
6.2/10
Koszty napraw
3.9/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 6
Niezawodność 3
Układ jezdny 2
Wentylacja i ogrzewanie 1
Nic 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Spalanie 3
Wentylacja i ogrzewanie 2
Nic 2
Awaryjność 1
Widoczność 1
Inne 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Audi A3 brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Volkswagen Golf.

  Audi

  A3

  Volkswagen

  Golf

Najciekawsza opinia użytkownika o Audi A3

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Darek

liczba głosów: 19

Audi A3 ambition 1600 AEH 105KM 1997r. brak danych

Ocena ogólna
zaleta tego auta jest to ze latwo je sprzedam kiedy przyjdzie na to pora.czlowiek dwa razy sie cieszy gdz kupuje i gdy sprzedaje.marka auta jest popularna i chetnie kupowana.

Układ napędowy
Stosunek masy samochodu i mocy auta jest ok chociaż to tylko 1.6 gdy autem jedzie więcej niż dwie osóby to jest widoczna różnica na niekorzyść auta jest mułowate przyspieszenie mało zadawalające .Na pewno nie jest to auto rodzinne .

Komfort
Auto bez obciązenia sprawuję się wyśmienicie małe zrywne i ciche.Z obiązeniem tj cztery osoby dorosłe jest tragicznie fotele przednie wygodne świetne na długą trase ,a tył co najwyżej nadaje się tylko dla małych dzieci do 12 roku zycie.

Nadwozie
Widocznoność z przodu jak i z tyłu jest dobra ,ale proponuję dokupić do tyłu czujnić cofania .Materiały z jakich zostało wykonane wnętrze jest b.dobra w końcu to audi.Aranżacja juz sprawa gustu kupującego.Karoseria, auto nie rdzewieje po warunkiem że nie było bite jak było bite to z jakich materiałów zostało naprawione i jak wykonane .Moje auto ma teraz 12 lat i wygląda dokładnie tak samo jak by wyjechało co dopiero z salonu,oprócz wyjechanych kilometrów widocznych na liczniku to nie widać minionych lat.

Układ jezdny
Auto prowadzi się wyśmienicie i komfortowo, układ kierowniczy bez zarzutu bez żadnych niespodzianek przy wiekszych prędkościach producent zadbał o to aby było cicho i komfortowo nic nie trzeszczy i nie puka.

Naprawy
Częsci do audi A3 na rynku jest mnusto jak i orginalnych jak i zastepczych zasada jest prosta do silnika to tylko orginał pozostałe to zastepcze .Ceny powiedzmy są przystępne np wymiana rozrządu /teraz to będę robił/to pasek rolka napinająca + pompa wodna /ją sie także wymiena w tym czasie/ to koszt z naprawą to 500 zł no i na 60000 tyś spokuj.

Wentylacja i ogrzewanie
Auto nagrzewa się szybko w czsie zimy, klima /super sprawa /działa cicho i wydajnie.

Elektryka/elektronika
No własnie co się psuje w takim aucie po tylu latach jazdy.Właśnie alektryka padaję po mału jakieś czujniki na szcęście nie jest to duży wydatek jak narażie to najwiekszy koszt to 250 zł.

Pełna opinia o Audi A3 ambition 1600 AEH 105KM 1997r. brak danych »

Zobacz również opinie:

Audi A3: camping, coupe, hatchback, kombi, sedan (limuzyna)

Audi A3: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Audi A3: 1.6, 1.8, 1.9, 2.0

Audi A3: 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996, 1989