Audi A6 opinie, oceny użytkowników, Audi A6 spalanie 2.4 (strona 1)

Opinie o samochodach Audi A6

2.4

Liczba ocen: 21

Średnia ocena:

8.90/10

Audi A6 spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 12.41/13.84 11.50
trasa 8.79/10.72 8.50
cykl mieszany 10.50/9.38 9.80

A6

OCENY AUDI A6


Ogólna ocena:  

9/10



Opinia o układzie napędowym:
5-biegowa skrzynia manualna pozwala na cieszenie się mocą silnika,przydała by się 6 dla zmniejszenia spalania,lecz nie ma tragedii.Autko jest zrywne i dynamiczne nawet na 5 biegu przy obrotach ok.2600 przy 100km/h po dodaniu gazu samochód nie ma problemu z przyspieszaniem mimo swojej wagi.
Opinia o komforcie:
Fotele bardzo wygodne,dodatkowe funkcje jak elektryka i podgrzewanie foteli umilają jazdę.Wyciszenie wnętrza pozytywne,choć słychać pracę silnika V6,mi np. się to podoba,jest czego słuchać :P
Opinia o nadwoziu:
Wnętrze bardzo ładnie skomponowane,idealne wykończenia,duże przyciski.Deska rozdzielcza ideał.Schowki bardzo funkcjonalne i zmyślne-praktyczne.Audi wyższa pułka więc nie ma się co rozpisywać.
Opinia o układzie jezdnym:
Na gwintowanym zawieszeniu kombi bardzo dobrze się trzyma drogi(przykleja się) jest zwrotna nawet przy dużych prędkościach.Niestety na polskich dziurawych drogach czuć dyskomfort na sztywnym zawieszeniu,na dziurach auto podskakuje-niestety.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


Duża przechstronna limuzynka za nie duże pieniążki jeżeli chodzi o używke. Trwały i radzący sobie silnik oraz płynące-konfortowe zawieszenie nie zawsze na naszych drogach;) ale dobrze reagujący układ kierowniczy pozwoli ominąć kilka dziurek... Pamiętajcie jak dbacie tak macie i nie je...
Opinia o układzie napędowym:
to tylko 165 koni w cieżkiej budzie ale radzi sobie znakomicie,no i niech mi nikt nie mówi że audi a6c5 ze 110-konnym silniku ma jeżdzić bo ten diesel raczej sie toczy.
Opinia o komforcie:
Cóż to Audi więc komforcik jest spory;-)
Opinia o nadwoziu:
I'ts Ok.
Opinia o układzie jezdnym:
Jak na 5-cio metrowe auto to nieżle radzi sobie w zakrętach,w zime jak nie masz Pewnej ręki to ASR mniej włączony;-)Pięknie płynie po drodze a zawieszenie nie jest wcale takie beznadziejne jak to wszyscy mówią tylko części kupywane na naszym rynku odbiegaja.Kupuj za 1000 a nie za 400-500z...
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Wad jako auto ma bardzo ale to bardzo malo! moze tylko spalanie w miescia ale ujdzie!! mam ayto od 10 lat i zadko zagladam do mechanika chyba ze na komputer i sprawdzenie! Jak dla mnie to idealne auto na dlugie i szybkie trasy!! Goraco polecam bo naprawde warto!! moja ocena 14/10!!!!
Opinia o układzie napędowym:
Zwija sie!! Po lekkim lifcie silnika ktory zrobilem sam osiaga 210KM, i predkosc przekracza od tej co na liczniku!!!
Opinia o komforcie:
Auto ciche i slicznie grajace!! silnik slychac tylko jak sie ma otwarte okno!!
Opinia o nadwoziu:
Mam najbogatrzy wypust tego auta i super wykonczenie!! nic sie nie zciera i nie odkleja, nie niszczy sie i dalej wyglada jak nowe!!
Opinia o układzie jezdnym:
Idealne auto!! Jezdzi sie bajkowo!! Moc 210 KM w 100% wystarcza!!
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Auto naprawdę warte polecenia. Poprostu super. Jak dla mnie samochód godny polecenia
Opinia o układzie napędowym:
Silniczek pracuje że aż miło bardzo przyjemny pomruk szczególnie na wysokich obrotach jak załącczy sie turbina
Opinia o komforcie:
ja mam zawieszenie od RS6 niestety na nasze drogi się nie dokońca nadaje mianowicie za twarde i za niskie :-((. Fotele kubełkowe bardzo dobrze trzymaja i są bardzo wygodne
Opinia o nadwoziu:
Wnętrze jak w niemcu. Wszysko perfekcyjnie spasowane nic nie trzeszczy zero zbednych rzeszczących plastików. Moim zdaniem super.
Opinia o układzie jezdnym:
Auto naprawdę super. Prowadzi się perfekcyjnie. z zawieszeniem nie miałem problemów szystko sztywne jak z salonu.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


bardzo dobry samochod, najlepszy jaki mialem , a mialem ich ponad 20, warto kupic tylko trzeba kupic rozsądnie.
Opinia o układzie napędowym:
elastycznosc bardzo dobra, na v biegu mozna jechac 50 i wciskajac gaz auto fajnie przespiesza
Opinia o komforcie:
fotele wygodne, wyciszenie super, duze kola super wyglądają ale odbija sie to na komforcie, 16 cali to optymalny wybór
Opinia o nadwoziu:
miejsca w srodku pod dostatkiem, jakosc materialów wysoka, korozja to temat obcy dla A6
Opinia o układzie jezdnym:
A6 trzyma sie drogi wyśmienicie,zawieszenie dobrze zestrojone, hamulce niezle, parkowanie tylem troche utrudnione ale to szczegól.
» pełna opinia
 
1 2 3 4 5 z 5


ŚREDNIE OCENY AUDI A6

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 76.19% głosów 16
Raczej tak 23.81% głosów 5
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.5/10
Układ kierowniczy
9.3/10
Hamulce
9.0/10
Parkowanie
8.0/10
Napęd
Elastyczność
8.8/10
Skrzynia biegów
9.0/10
Silnik
8.9/10
Przyspieszenie 0-100km
8.5/10
Przyspieszenie 60-120km
8.8/10
Przyspieszenie 80-120km
9.0/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
9.0/10
Resorowanie z obciążeniem
8.8/10
Fotele przednie
9.2/10
Fotele tylne
9.1/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.9/10
Wyciszenie
9.4/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.9/10
Przestrzeń z tyłu
9.4/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.7/10
Bagażnik
9.7/10
Jakość materiałów i wykończenia
9.7/10
Możliwość aranżacji
8.7/10
Karoseria
9.7/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
9.2/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.6/10
Widocznośc do tyłu
8.4/10
Widoczność w lusterkach
8.6/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
8.0/10
Elektronika
7.9/10
Naprawy
Niezawodność
7.8/10
Koszty napraw
5.8/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 11
Niezawodność 4
Napęd 1
Nadwozie 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Spalanie 4
Nic 3
Inne 2
Układ jezdny 2
Nadwozie 1
Napęd 1
Widoczność 1
Wnętrze 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Audi A6 brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: BMW seria 5.

  Audi

  A6

  BMW

  seria 5

Najciekawsza opinia użytkownika o Audi A6

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 30

Audi A6 2400 165KM 1998r. kombi

Układ napędowy
5-biegowa skrzynia manualna pozwala na cieszenie się mocą silnika,przydała by się 6 dla zmniejszenia spalania,lecz nie ma tragedii.Autko jest zrywne i dynamiczne nawet na 5 biegu przy obrotach ok.2600 przy 100km/h po dodaniu gazu samochód nie ma problemu z przyspieszaniem mimo swojej wagi.

Widoczność
Auto trzeba wyczuć,jak każdy nowo nabyty samochód.A6 gabarytowo wielka więc trzeba poćwiczyć.Jedynym minusem jest małe prawe lusterko,które delikatnie ogranicza,później już od tego odeszli.

Komfort
Fotele bardzo wygodne,dodatkowe funkcje jak elektryka i podgrzewanie foteli umilają jazdę.Wyciszenie wnętrza pozytywne,choć słychać pracę silnika V6,mi np. się to podoba,jest czego słuchać :P

Nadwozie
Wnętrze bardzo ładnie skomponowane,idealne wykończenia,duże przyciski.Deska rozdzielcza ideał.Schowki bardzo funkcjonalne i zmyślne-praktyczne.Audi wyższa pułka więc nie ma się co rozpisywać.

Układ jezdny
Na gwintowanym zawieszeniu kombi bardzo dobrze się trzyma drogi(przykleja się) jest zwrotna nawet przy dużych prędkościach.Niestety na polskich dziurawych drogach czuć dyskomfort na sztywnym zawieszeniu,na dziurach auto podskakuje-niestety.

Naprawy
Jeśli chodzi o naprawy,to wiadomo części drogie,robota także.Jeśli ktoś rozsądnie jeździ autkiem nie będzie inwestował często.Wiadomo wszystko ma swoją elastyczność i wytrzymałość.

Wentylacja i ogrzewanie
Nawiewy i wentylacja BDB. Dużo nawiewów,co umożliwia bardzo szybkie klimatyzowanie pojazdu,jak i odparowywanie szyb.Wszystkie nawiewy przemyślane i praktyczne.

Elektryka/elektronika
Jak to Elektronika wygodna do puki działa :D Na razie nie narzekam,wszystko zależy od używania,materiałów itd.

Pełna opinia o Audi A6 2400 165KM 1998r. kombi »

Zobacz również opinie:

Audi A6: cabrio, hatchback, kombi, liftback, sedan (limuzyna)

Audi A6: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Audi A6: 1.8, 1.9, 2.0, 2.4, 2.5, 2.6, 2.7, 2.8, 3.0, 3.2

Audi A6: 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996, 1995, 1994