Audi A6 opinie, oceny użytkowników, Audi A6 spalanie 2.4 (strona 1)

Opinie o samochodach Audi A6

2.4

Liczba ocen: 21

Średnia ocena:

8.90/10

Audi A6 spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 12.41/13.84 11.50
trasa 8.79/10.72 8.50
cykl mieszany 10.50/9.38 9.80

A6

OCENY AUDI A6


Ogólna ocena:  

9/10



Opinia o układzie napędowym:
5-biegowa skrzynia manualna pozwala na cieszenie się mocą silnika,przydała by się 6 dla zmniejszenia spalania,lecz nie ma tragedii.Autko jest zrywne i dynamiczne nawet na 5 biegu przy obrotach ok.2600 przy 100km/h po dodaniu gazu samochód nie ma problemu z przyspieszaniem mimo swojej wagi.
Opinia o komforcie:
Fotele bardzo wygodne,dodatkowe funkcje jak elektryka i podgrzewanie foteli umilają jazdę.Wyciszenie wnętrza pozytywne,choć słychać pracę silnika V6,mi np. się to podoba,jest czego słuchać :P
Opinia o nadwoziu:
Wnętrze bardzo ładnie skomponowane,idealne wykończenia,duże przyciski.Deska rozdzielcza ideał.Schowki bardzo funkcjonalne i zmyślne-praktyczne.Audi wyższa pułka więc nie ma się co rozpisywać.
Opinia o układzie jezdnym:
Na gwintowanym zawieszeniu kombi bardzo dobrze się trzyma drogi(przykleja się) jest zwrotna nawet przy dużych prędkościach.Niestety na polskich dziurawych drogach czuć dyskomfort na sztywnym zawieszeniu,na dziurach auto podskakuje-niestety.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


Duża przechstronna limuzynka za nie duże pieniążki jeżeli chodzi o używke. Trwały i radzący sobie silnik oraz płynące-konfortowe zawieszenie nie zawsze na naszych drogach;) ale dobrze reagujący układ kierowniczy pozwoli ominąć kilka dziurek... Pamiętajcie jak dbacie tak macie i nie je...
Opinia o układzie napędowym:
to tylko 165 koni w cieżkiej budzie ale radzi sobie znakomicie,no i niech mi nikt nie mówi że audi a6c5 ze 110-konnym silniku ma jeżdzić bo ten diesel raczej sie toczy.
Opinia o komforcie:
Cóż to Audi więc komforcik jest spory;-)
Opinia o nadwoziu:
I'ts Ok.
Opinia o układzie jezdnym:
Jak na 5-cio metrowe auto to nieżle radzi sobie w zakrętach,w zime jak nie masz Pewnej ręki to ASR mniej włączony;-)Pięknie płynie po drodze a zawieszenie nie jest wcale takie beznadziejne jak to wszyscy mówią tylko części kupywane na naszym rynku odbiegaja.Kupuj za 1000 a nie za 400-500z...
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Wad jako auto ma bardzo ale to bardzo malo! moze tylko spalanie w miescia ale ujdzie!! mam ayto od 10 lat i zadko zagladam do mechanika chyba ze na komputer i sprawdzenie! Jak dla mnie to idealne auto na dlugie i szybkie trasy!! Goraco polecam bo naprawde warto!! moja ocena 14/10!!!!
Opinia o układzie napędowym:
Zwija sie!! Po lekkim lifcie silnika ktory zrobilem sam osiaga 210KM, i predkosc przekracza od tej co na liczniku!!!
Opinia o komforcie:
Auto ciche i slicznie grajace!! silnik slychac tylko jak sie ma otwarte okno!!
Opinia o nadwoziu:
Mam najbogatrzy wypust tego auta i super wykonczenie!! nic sie nie zciera i nie odkleja, nie niszczy sie i dalej wyglada jak nowe!!
Opinia o układzie jezdnym:
Idealne auto!! Jezdzi sie bajkowo!! Moc 210 KM w 100% wystarcza!!
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Auto naprawdę warte polecenia. Poprostu super. Jak dla mnie samochód godny polecenia
Opinia o układzie napędowym:
Silniczek pracuje że aż miło bardzo przyjemny pomruk szczególnie na wysokich obrotach jak załącczy sie turbina
Opinia o komforcie:
ja mam zawieszenie od RS6 niestety na nasze drogi się nie dokońca nadaje mianowicie za twarde i za niskie :-((. Fotele kubełkowe bardzo dobrze trzymaja i są bardzo wygodne
Opinia o nadwoziu:
Wnętrze jak w niemcu. Wszysko perfekcyjnie spasowane nic nie trzeszczy zero zbednych rzeszczących plastików. Moim zdaniem super.
Opinia o układzie jezdnym:
Auto naprawdę super. Prowadzi się perfekcyjnie. z zawieszeniem nie miałem problemów szystko sztywne jak z salonu.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


bardzo dobry samochod, najlepszy jaki mialem , a mialem ich ponad 20, warto kupic tylko trzeba kupic rozsądnie.
Opinia o układzie napędowym:
elastycznosc bardzo dobra, na v biegu mozna jechac 50 i wciskajac gaz auto fajnie przespiesza
Opinia o komforcie:
fotele wygodne, wyciszenie super, duze kola super wyglądają ale odbija sie to na komforcie, 16 cali to optymalny wybór
Opinia o nadwoziu:
miejsca w srodku pod dostatkiem, jakosc materialów wysoka, korozja to temat obcy dla A6
Opinia o układzie jezdnym:
A6 trzyma sie drogi wyśmienicie,zawieszenie dobrze zestrojone, hamulce niezle, parkowanie tylem troche utrudnione ale to szczegól.
» pełna opinia
 
1 2 3 4 5 z 5


ŚREDNIE OCENY AUDI A6

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 76.19% głosów 16
Raczej tak 23.81% głosów 5
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.5/10
Układ kierowniczy
9.3/10
Hamulce
9.0/10
Parkowanie
8.0/10
Napęd
Elastyczność
8.8/10
Skrzynia biegów
9.0/10
Silnik
8.9/10
Przyspieszenie 0-100km
8.5/10
Przyspieszenie 60-120km
8.8/10
Przyspieszenie 80-120km
9.0/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
9.0/10
Resorowanie z obciążeniem
8.8/10
Fotele przednie
9.2/10
Fotele tylne
9.1/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.9/10
Wyciszenie
9.4/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.9/10
Przestrzeń z tyłu
9.4/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.7/10
Bagażnik
9.7/10
Jakość materiałów i wykończenia
9.7/10
Możliwość aranżacji
8.7/10
Karoseria
9.7/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
9.2/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.6/10
Widocznośc do tyłu
8.4/10
Widoczność w lusterkach
8.6/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
8.0/10
Elektronika
7.9/10
Naprawy
Niezawodność
7.8/10
Koszty napraw
5.8/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 11
Niezawodność 4
Napęd 1
Nadwozie 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Spalanie 4
Nic 3
Inne 2
Układ jezdny 2
Nadwozie 1
Napęd 1
Widoczność 1
Wnętrze 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Audi A6 brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: BMW seria 5.

  Audi

  A6

  BMW

  seria 5

Najciekawsza opinia użytkownika o Audi A6

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Leo007

liczba głosów: 14

Audi A6 2400 165KM 1998r. kombi

Ocena ogólna
Duża przechstronna limuzynka za nie duże pieniążki jeżeli chodzi o używke. Trwały i radzący sobie silnik oraz płynące-konfortowe zawieszenie nie zawsze na naszych drogach;) ale dobrze reagujący układ kierowniczy pozwoli ominąć kilka dziurek... Pamiętajcie jak dbacie tak macie i nie jedzie się tylko wtedy do mechanika jak słychać ale zapobiegawczo co 15000 na diagnostyke za 20 złotych to można jechać co;-)?

Układ napędowy
to tylko 165 koni w cieżkiej budzie ale radzi sobie znakomicie,no i niech mi nikt nie mówi że audi a6c5 ze 110-konnym silniku ma jeżdzić bo ten diesel raczej sie toczy.

Widoczność
ok.

Komfort
Cóż to Audi więc komforcik jest spory;-)

Nadwozie
I'ts Ok.

Układ jezdny
Jak na 5-cio metrowe auto to nieżle radzi sobie w zakrętach,w zime jak nie masz Pewnej ręki to ASR mniej włączony;-)Pięknie płynie po drodze a zawieszenie nie jest wcale takie beznadziejne jak to wszyscy mówią tylko części kupywane na naszym rynku odbiegaja.Kupuj za 1000 a nie za 400-500zł a pojeżdzisz na jednym zawieszeniu i 120tkm

Naprawy
awaryjność praktycznie sięga zeru w tym modelu jest to silnik trwały tzw.wolnossak wiec bez dodatkowych kosztów typu turbina;-) koszty nie napraw a raczej wymian bo czasami coś tam z czasem sie z użyje ale wszystko w granicach swojej kilometrówki. a wiec ceny są różne chcesz pojeżdzić jak kśiążka pisze to nie szukaj części na alegro za 30% póżniej opisując że AUDI do szajs!!!

Wentylacja i ogrzewanie
O ile ktoś dba o czystość w aucie i suchość to napewno nie bedzie musiał słuchać wentylatorów na pełnym zakresie,aby szybki odparowały.przy 14sto godzinnym postoju przy temp.-20 lekko widoczne zamarżniecie szyby. co w zaobserwowanych innych autach było całkowite i dość grube pokrycie .

Elektryka/elektronika
ne mmioałem z tym problemu.

Pełna opinia o Audi A6 2400 165KM 1998r. kombi »

Zobacz również opinie:

Audi A6: cabrio, hatchback, kombi, liftback, sedan (limuzyna)

Audi A6: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Audi A6: 0.6, 0.65, 0.7, 0.8, 0.9, 1.0, 1.1, 1.2, 1.3, 1.4, 1.5, 1.6, 1.7, 1.8, 1.9, 2.0, 2.1, 2.2, 2.3, 2.4, 2.5, 2.6, 2.7, 2.8, 2.9, 3.0, 3.1, 3.2, 3.3, 3.4, 3.5, 3.6, 3.7, 3.8, 3.9, 4.0, 4.1, 4.2, 4.3, 4.4, 4.5, 4.6, 4.7, 4.8, 4.9, 5.0, 5.1, 5.2, 5.3, 5.4, 5.5, 5.6, 5.7, 5.8, 5.9, 6.0, 6.1, 6.2, 6.3, 6.4, 6.5, 6.6, 6.7, 6.8, 6.9, 7.0, 7.1, 7.2, 7.3, 7.4, 7.5, 7.6, 7.7, 7.8, 7.9, 8.0

Audi A6: 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996, 1995, 1994