Audi A6 opinie, oceny użytkowników, Audi A6 spalanie 2.4 (strona 2)

Opinie o samochodach Audi A6

2.4

Liczba ocen: 21

Średnia ocena:

8.90/10

Audi A6 spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 12.41/13.84 11.50
trasa 8.79/10.72 8.50
cykl mieszany 10.50/9.38 9.80

A6

OCENY AUDI A6


Ogólna ocena:  

10/10


Wspanialy samochod, nie mialem lepszego do tej pory. Wygoda, obszerne, funkcjonalne wnetrze, czytelne wskazniki, pojemny bagaznik. Elastyczny silnik, niezawodny o spokojnej kulturze pracy. Ogolnie samochod The Best :-) Polecam :-)
Opinia o komforcie:
Wspanialy samochod, nie mialem lepszego do tej pory. Wygoda, wyciszenie - poprostu klasa!
Opinia o nadwoziu:
Wygoda, obszerne, funkcjonalne wnetrze, czytelne wskazniki, pojemny bagaznik. Ani sladu rdzy. Lakier jak nowy (rok prod. 98).
Opinia o układzie jezdnym:
Trzyma sie drogi. Zwrotny. Czym szybciej sie jedzie tym bardziwej samochod jest "przyklejony" do drogi.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


mała awaryjność
Opinia o układzie napędowym:
1 bieg krótki przy 2 już ok.Redukcja z3na2 potrafi lekko szarpnąć.wyższe biegi bez zarzutów.
Opinia o komforcie:
s-line stanowczo za niskie-potrafi przytrzeć na dołku.W ostrych zakrętach przy prędkości super-jak przyklejony.
Opinia o układzie jezdnym:
Zawieszenie jest bardzo komfortowe,lecz ulega usterkom typu:końcówki drążków kierowniczych wybijają się zwłaszcza w s-line.Przeguby również wymieniłem od strony koła-słychać na skręconych kołach.Wiadomo do wina naszych dróg.poza tym auto niezawodne.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


POLECAM
Opinia o układzie napędowym:
bardzo przyjemny silnik w miarę oszczędny elastyczne zachowanie od niskich do wysokich obrotów.ma się pewność i zaufane do tej jednostki
Opinia o komforcie:
komfort jeszcze raz komfort
Opinia o nadwoziu:
wszystko ARDZO DOBRZE SUPER ZROBIONE
Opinia o układzie jezdnym:
bardzo dobry samochód w każdych warunkach drogowych,trzeba bardzo dbać o wahacze bo są mało trwałe na polskich drogach
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10



Opinia o komforcie:
Wygoda na najwyzszym poziomie, pomimo wieku. Nic nie skrzypi, nic nie stuka
Opinia o nadwoziu:
Jak na dosc sedziwy wiek wyroznia sie w tlumie, materialy wykonczeniowe przyzwoite
Opinia o układzie jezdnym:
Delikatne zawieszenie. Poza tym rewelacja
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


POLECAM!!!
Opinia o układzie napędowym:
POLECAM !!!!
Opinia o komforcie:
POLECAM!!
Opinia o nadwoziu:
POLECAM!!!
Opinia o układzie jezdnym:
BARDZO DOBRY SAMOCHÓD BEZAWARYJNY POLECAM !!!
» pełna opinia


ŚREDNIE OCENY AUDI A6

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 76.19% głosów 16
Raczej tak 23.81% głosów 5
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.5/10
Układ kierowniczy
9.3/10
Hamulce
9.0/10
Parkowanie
8.0/10
Napęd
Elastyczność
8.8/10
Skrzynia biegów
9.0/10
Silnik
8.9/10
Przyspieszenie 0-100km
8.5/10
Przyspieszenie 60-120km
8.8/10
Przyspieszenie 80-120km
9.0/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
9.0/10
Resorowanie z obciążeniem
8.8/10
Fotele przednie
9.2/10
Fotele tylne
9.1/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.9/10
Wyciszenie
9.4/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.9/10
Przestrzeń z tyłu
9.4/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.7/10
Bagażnik
9.7/10
Jakość materiałów i wykończenia
9.7/10
Możliwość aranżacji
8.7/10
Karoseria
9.7/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
9.2/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.6/10
Widocznośc do tyłu
8.4/10
Widoczność w lusterkach
8.6/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
8.0/10
Elektronika
7.9/10
Naprawy
Niezawodność
7.8/10
Koszty napraw
5.8/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 11
Niezawodność 4
Napęd 1
Nadwozie 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Spalanie 4
Nic 3
Inne 2
Układ jezdny 2
Widoczność 1
Wnętrze 1
Nadwozie 1
Napęd 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Audi A6 brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: BMW seria 5.

  Audi

  A6

  BMW

  seria 5

Zobacz również opinie:

Audi A6: cabrio, hatchback, kombi, liftback, sedan (limuzyna)

Audi A6: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Audi A6: 1.8, 1.9, 2.0, 2.4, 2.5, 2.6, 2.7, 2.8, 3.0, 3.2

Audi A6: 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996, 1995, 1994