Audi Allroad opinie, oceny użytkowników, Audi Allroad spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Audi Allroad

Liczba ocen: 11

Średnia ocena:

7.91/10

Audi Allroad spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 17.50/17.50 10.40
trasa 14.50/14.50 9.25
cykl mieszany 12.60/12.60 9.80

Allroad

OCENY AUDI ALLROAD


Ogólna ocena:  

8/10



Opinia o układzie napędowym:
silnik bardzo elastyczny, przed 2003r. trzeba uwazac na wytartą hydraulike ( wałki) po 2003 roku problemy byly sporadyczne, trzeba tez uwazac na pompe wtryskową VP 44, nie powinno sie jezdzic na niskim stanie paliwa bo pompa jest chlodzona paliwem, warto co 2-3 tankowanie nalac 0,5L oleju MIXOL (...
Opinia o komforcie:
co do komfortu to nie ma co pisać - klasa sama w sobie - cieżko znalezc cos chocby zblizonego , w srodku bardzo cicho, nie słychac ze to diesel - chyba ze otworzymy okna :) , bardzo ładny pomruk V6 tki
Opinia o nadwoziu:
jezdze allroadem z 5 osobowa rodzina , 2 doroslych i 3 dzieci - spokojnie mozna sie spakowac na dlugie wczasy, rowniez na codzien jest bardzo wygodnie, jakosc materialow bardzo dobra ( czego nie mozna powiedziec o modelu C6 ) skora tez bardzo dobre jakosci.
Opinia o układzie jezdnym:
Pneumatyczne zawieszenie, 4 stopnie regulacji - pełny komfort, precyzyjny układ kierowniczy ( pamietajcie - do ukladu wspomagania lejemy tylko olej MINERALNY - nie syntetyk
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

5/10


PIĘKNE AUTKO :) DLATEGO JE KUPIŁEM !!!
Opinia o układzie napędowym:
napęd bardzo dobry zbiera się wyśmienicie
Opinia o komforcie:
fotele przednie skórzane powinny mieć leprze trzymanie boczne
Opinia o nadwoziu:
nic nie mam do zarzucenia
Opinia o układzie jezdnym:
za miętki nawet jak ma ustawione dynamik zawieszenie
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10



Opinia o układzie napędowym:
ładna i ma kopa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Opinia o nadwoziu:
fajne wyposażenie
Opinia o układzie jezdnym:
piorun nie moge juz ex auto!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

5/10


Narazie za krótko nim jeżdze żeby wystawić opinię
Opinia o komforcie:
Na nierównej nawierzchni zbyt nim kołysze odczuwalne jamy
Opinia o układzie jezdnym:
Słaba widoczność przez tylną szybę
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10



Opinia o układzie jezdnym:
AUTO OK NAPRAWDE BARDZO WYGODNE I FUNKCJONALNE PEłNA PERFEKCJA
» pełna opinia
 
1 2 3 z 3


ŚREDNIE OCENY AUDI ALLROAD

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 45.45% głosów 5
Raczej tak 27.27% głosów 3
Trudno powiedzieć 18.18% głosów 2
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 9.09% głosów 1
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.3/10
Układ kierowniczy
8.9/10
Hamulce
8.7/10
Parkowanie
9.0/10
Napęd
Elastyczność
8.9/10
Skrzynia biegów
8.6/10
Silnik
9.3/10
Przyspieszenie 0-100km
8.4/10
Przyspieszenie 60-120km
8.7/10
Przyspieszenie 80-120km
9.1/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.9/10
Resorowanie z obciążeniem
8.9/10
Fotele przednie
9.2/10
Fotele tylne
9.3/10
Jazda z kompletem pasażerów
9.4/10
Wyciszenie
9.0/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.5/10
Przestrzeń z tyłu
8.9/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.5/10
Bagażnik
9.5/10
Jakość materiałów i wykończenia
9.3/10
Możliwość aranżacji
8.5/10
Karoseria
9.1/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
9.2/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.5/10
Widocznośc do tyłu
8.3/10
Widoczność w lusterkach
9.2/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
6.7/10
Elektronika
6.5/10
Naprawy
Niezawodność
5.3/10
Koszty napraw
3.5/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 5
Napęd 2
Spalanie 1
Inne 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Awaryjność 3
Nic 2
Spalanie 1
Napęd 1
Inne 1
Układ jezdny 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Audi Allroad brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Volvo XC70.

  Audi

  Allroad

  Volvo

  XC70

Najciekawsza opinia użytkownika o Audi Allroad

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Krzysiek

liczba głosów: 55

Audi Allroad avant 2500 V6 TDI 163KM 2005r. kombi

Układ napędowy
silnik bardzo elastyczny, przed 2003r. trzeba uwazac na wytartą hydraulike ( wałki) po 2003 roku problemy byly sporadyczne, trzeba tez uwazac na pompe wtryskową VP 44, nie powinno sie jezdzic na niskim stanie paliwa bo pompa jest chlodzona paliwem, warto co 2-3 tankowanie nalac 0,5L oleju MIXOL ( tak tak ten do dwusówów :) ) do paliwa , polepszy to smarowanie samej pompy i wtryskiwaczy ktore lubia sie zacierac przy polskiej jakosci paliwa . Poza tym silnik 2.5 V6 TDI ( BCZ 163 KM) spala mi srednio ok 8L przy skrzyni biegów manualnej - a auto wazy prawie 2 tony. Naped quattro jest rewelacyjny - auto wyjedzie praktycznie wszedzie a w polaczeniu z pneumatyczna regulacja zawieszenia bije na glowe wiekszosc suwów

Widoczność
tu bez wiekszego komentarza , do przodu widac doskonale, tyl jak to w kombi troszke gorzej ale nie ma wiekszych problemow z widocznoscia

Komfort
co do komfortu to nie ma co pisać - klasa sama w sobie - cieżko znalezc cos chocby zblizonego , w srodku bardzo cicho, nie słychac ze to diesel - chyba ze otworzymy okna :) , bardzo ładny pomruk V6 tki

Nadwozie
jezdze allroadem z 5 osobowa rodzina , 2 doroslych i 3 dzieci - spokojnie mozna sie spakowac na dlugie wczasy, rowniez na codzien jest bardzo wygodnie, jakosc materialow bardzo dobra ( czego nie mozna powiedziec o modelu C6 ) skora tez bardzo dobre jakosci.

Układ jezdny
Pneumatyczne zawieszenie, 4 stopnie regulacji - pełny komfort, precyzyjny układ kierowniczy ( pamietajcie - do ukladu wspomagania lejemy tylko olej MINERALNY - nie syntetyk

Naprawy
awaryjnosc zalezy w glownej mierze od prawidlowej eksploatacji , wiekszosc tych aut ma krecone liczniki i w zwiazku z tym jest niewlasciwie eksploatowana . Rozrzad co 60-70 tys. km . Mechanicy mowia ze pompa VP 44 pada po ok 160 tys km . Czesci sa ogoleni dostepne zarowno nowe jak i z demontazu , cena jest bardzo przystepna jak na tej klasy samochod.

Wentylacja i ogrzewanie
klimatronic dwustrefowy, podgrzewane przednie fotele - nie potrzeba w sumie nic wiecej , no moze bylaby pelnia szczescia gdyby bylo podgrzewanie tylnej kanapy

Elektryka/elektronika
tu daje maxa bo nic sie nie popsulo nie liczac spalonej zarowki w podswietelniu tylnych drzwi

Pełna opinia o Audi Allroad avant 2500 V6 TDI 163KM 2005r. kombi »

Zobacz również opinie:

Audi Allroad: kombi, liftback

Audi Allroad: olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Audi Allroad: 2.5, 2.7, 3.0

Audi Allroad: 2008, 2006, 2005, 2003, 2002, 2001, 2000