Audi C4 opinie, oceny użytkowników, Audi C4 spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Audi C4

Liczba ocen: 18

Średnia ocena:

8.89/10

Audi C4 spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 11.75/14.81 7.63
trasa 8.00/11.11 5.93
cykl mieszany 10.25/12.93 6.73

C4

OCENY AUDI C4


Ogólna ocena:  

10/10


Nic dodać i ująć, kupiony za granica w b. dobrym stanie - serwisowany w ASO, trzeba dbać o olej i starać się tankować paliwo dobrej jakości,najlepiej przynajmniej raz w roku wymienić filtr paliwa, i cieszyc się jazdą. Tylko nasze drogi są marnej jakości - więc podzespoły układu zawi...
Opinia o układzie napędowym:
Silnik elastyczny - jak na czasy produkcji tego modelu, szczególnie 4 i 5 bieg nie zmusza kierowcy do ciągłego sięgania ręką po lewarek zmiany biegów.
Opinia o komforcie:
W zasadzie oceny mogłyby być po 10 pkt, ale zawsze znajdzie się coś co można poprawić.
Opinia o nadwoziu:
Przestrzeni z tyłu dla 2 pasażerów jest b. dużo, 3 osoby podróżują wygodnie. Przyciski i przełączniki rozmieszczone b. ergonomicznie - obsługa intuicyjna i nie sprawiająca problemów.Bagażnik trochę za "płytki" ale to już sprawa mniejszej wagi. Do bagażnika proponuję od r...
Opinia o układzie jezdnym:
Na małych i wąskich parkingach parkowanie raczej utrudnione ze względu na rozmiary auta.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


Taki samochodzik to pewność i bezpieczeństwo. Kupiłem moze nie tak tanio ale moje naprawy przez 2 lata to 1800zł i to bez przymusu.
Opinia o układzie napędowym:
W samochodach audi zestrojenie 3 biegu do danego silnika jest idealne w 80%modeli. W tym C4 Avant 2,5 TDI jest silnik AAT. 5 cylindów nawet przy 900 obr pozwala lekko przyspieszac bez szarpania. ale powyżej turbiny ~ 2tys to już super. Na trójce od 30-120 km/h.
Opinia o komforcie:
Zasadniczo to duze koła i nie drogie elementy zwieszenia oraz wysoki prześwit są skarbem tego modelu.
Opinia o nadwoziu:
Ma 15 lat. wszystkie śruby łatwo się odkręcić, mic nie rdzewieje nawet aluminiowe cześci. Wszystkie rurki , kable pod maską, to dzieła sztuki i HQ. Tłumiki i katallizator mają już 10 lat (Remont w Holandii pzred srowadzeniem), a pomiary diagnostyczne O.K. Tylko radio - ciągle wysiada wy...
Opinia o układzie jezdnym:
Duża część nadwozia jest przed przednią osią. Zaokrąglenie przodu troszeczke ułatwia wjazd w ciasne brami i między samochody w porównaniu z kanciastym Audi "Cygaro".
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Zalety;duży wygodny samochód(wykonany jeszcze na zasadzie jakości a nie ilości)silnik 2,5tdi R5 nie V6-to złom,ludze go właśnie znim mylą,ale to zupełnie inna bajka rodem z vw LT,lub transportera Wady;błotniki przód,listwy dolne,krawędzie maski,tylna klapa,i pare małych drobiazgów kt...
Opinia o układzie napędowym:
Silnik super!!i ten dzwięk:) -mała turbo dziura-ale powyżej 1800obr.wciąga w fotel:) -spalanie też dobre niewiele większe od passata 1.9tdi,silnik mimo przebiegu niebierze oleju
Opinia o komforcie:
Fole kubełki RECARO super!!
Opinia o nadwoziu:
Miejsca w środku dość sporo.Bagażnik z podwójną podłogą i schowki praktyczne. Jakość materiałów jak w audi-bdb Mankamenty karoseri to;przednie błotniki(chyba że się zawczasu usunie gąbki pod nimi,listwy dolne drzwi,korozja na rogach maski),pozatym blacha jak dzwon:)
Opinia o układzie jezdnym:
Wspomaganie dobre-niemiałem narazie problemów z maglownicą. -zawieszenie dobre,lecz wydaje mi się troche twarde na dziurach -standardowy problem miałem z tylnymi zaciskami
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


Auto solidne, wygodne, w miarę tanie w utrzymaniu, mało awaryjne, dobrze wyciszone, wnętrze przestronne, jakość materiałów wykończeniowych bardzo dobra. Z czasem trochę deformują się zderzaki po bokach
Opinia o układzie napędowym:
Moc silnika jest wyczuwalna powyżej 2500 obr, silni pyzatym jest elastyczny w zupełności wystarcza do samochodu. Skrzynia biegów – rewelacja, to jest mój pierwszy automat i jestem zachwycony biegi zmieniają się elastycznie bez żadnych szarpnięć, redukcja przy przyśpieszaniu &...
Opinia o komforcie:
Dobrze pokonuje nierówności na drodze, ciche w środku,
Opinia o układzie jezdnym:
Przy parkowaniu trochę odczuwa się jego wymiary
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Jesli ktoś chce samochód z klasą i dobrym wyposażeniem a niema na A8 to polecam.Jestem z niego b.zadowolony.Inni posiadacze tego modelu z tego co wiem także.Jesli bedziemy o niego dbać to może służyć nam lata bez poważnych usterek.
Opinia o układzie napędowym:
Super skrzynia biegów.Można na 5-tce jechać zarówno 50 km jak i 210 km/h. Silnik ma dobry moment obrotowy dzieki czemu ciągnie na każdym biegu.Wyczuwalna jest jedynie turbodziura na poczatku ale na ten rocznik można mu wybaczyć.
Opinia o komforcie:
Kąfort jazdy jak w limuzynie.Kto jezdził ten wie.Polecam.
Opinia o nadwoziu:
Jesli chodzi o wyciąganie siedzeń to raczej odpada.Ten samochód nie jest przeznaczony do transportu.Tylne siedzenia sie nie walą.Ale jest zamykany otwór dzieki czemu można włożyć coś długiego.Np. narty.
Opinia o układzie jezdnym:
Bardzo udane zawieszenie.Można spokojnie przyrównać do passata B6
» pełna opinia
 
1 2 3 4 z 4


ŚREDNIE OCENY AUDI C4

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 77.78% głosów 14
Raczej tak 16.67% głosów 3
Trudno powiedzieć 5.56% głosów 1
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.8/10
Układ kierowniczy
8.5/10
Hamulce
8.0/10
Parkowanie
7.7/10
Napęd
Elastyczność
8.2/10
Skrzynia biegów
8.8/10
Silnik
9.0/10
Przyspieszenie 0-100km
8.1/10
Przyspieszenie 60-120km
8.2/10
Przyspieszenie 80-120km
8.3/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
9.0/10
Resorowanie z obciążeniem
8.9/10
Fotele przednie
8.6/10
Fotele tylne
8.4/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.5/10
Wyciszenie
8.6/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.6/10
Przestrzeń z tyłu
9.2/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.2/10
Bagażnik
8.6/10
Jakość materiałów i wykończenia
9.3/10
Możliwość aranżacji
8.0/10
Karoseria
9.5/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.4/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.3/10
Widocznośc do tyłu
8.5/10
Widoczność w lusterkach
8.5/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
4.9/10
Elektronika
4.9/10
Naprawy
Niezawodność
4.7/10
Koszty napraw
4.4/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność 5
Napęd 4
Komfort jazdy 2
Nadwozie 2
Spalanie 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 6
Spalanie 2
Awaryjność 1
Nadwozie 1
Wentylacja i ogrzewanie 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Audi C4 brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Audi Q7.

  Audi

  C4

  Audi

  Q7

Najciekawsza opinia użytkownika o Audi C4

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 103

Audi C4 Avant 2500 TDI 116KM 1994r. kombi

Ocena ogólna
Nic dodać i ująć, kupiony za granica w b. dobrym stanie - serwisowany w ASO, trzeba dbać o olej i starać się tankować paliwo dobrej jakości,najlepiej przynajmniej raz w roku wymienić filtr paliwa, i cieszyc się jazdą. Tylko nasze drogi są marnej jakości - więc podzespoły układu zawieszenia zużywają się szybciej :(.

Układ napędowy
Silnik elastyczny - jak na czasy produkcji tego modelu, szczególnie 4 i 5 bieg nie zmusza kierowcy do ciągłego sięgania ręką po lewarek zmiany biegów.

Widoczność
Jestem osoba wysoką więc widoczność do przodu jest 100%, do tyłu b.dobrze, trzeba się trochę przyzwyczaić do bocznej - (zawsze mogłoby być lepiej)

Komfort
W zasadzie oceny mogłyby być po 10 pkt, ale zawsze znajdzie się coś co można poprawić.

Nadwozie
Przestrzeni z tyłu dla 2 pasażerów jest b. dużo, 3 osoby podróżują wygodnie. Przyciski i przełączniki rozmieszczone b. ergonomicznie - obsługa intuicyjna i nie sprawiająca problemów.Bagażnik trochę za "płytki" ale to już sprawa mniejszej wagi. Do bagażnika proponuję od razu dokupić dywanik gumowy - unikniemy zabrudzenia wykładziny. Karoseria to pełen ocynk a więc bez śladów korozji- uwaga na odpryski lakieru na masce po kamych z naszych dróg, potrafią uszkodzić lakier i warstwę ocynku również :(.

Układ jezdny
Na małych i wąskich parkingach parkowanie raczej utrudnione ze względu na rozmiary auta.

Naprawy
Większość części dostępnych jest jako zamienniki - bardzo dobrej, dobrej, średniej jakości - to my przy zakupie decydujemy co chcemy kupić i za ile. Nie warto oszczędzać lepiej kupić droższą część ale lepszej jakości. Niestety oryginalne części są b. drogie- i tak napinacz paska wielorowkowego musimy kupić do tego modelu w salonie - wydatek około 750 PLN - na szczęście wymieniamy go co około 200 000 kilometrów.

Wentylacja i ogrzewanie
Wersja z "klimatronikiem" - nic dodać i ująć - same plusy , może w zimę przy krótkich trasach jest nie wystarczajaco ciepło, ale to przy przejazdach około 10 kilometrów i przy -15 na zewnątrz.

Elektryka/elektronika
Przez 4 lata użytkowania przepaliły się tylko 4 żarówki od podświetleń na desce rozdzielczej - odpukać :).

Pełna opinia o Audi C4 Avant 2500 TDI 116KM 1994r. kombi »

Zobacz również opinie:

Audi C4: kombi, sedan (limuzyna)

Audi C4: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Audi C4: 2.0, 2.3, 2.4, 2.5, 2.6, 2.8

Audi C4: 1996, 1995, 1994, 1993, 1992, 1991