Audi Q5 opinie, oceny użytkowników, Audi Q5 spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Audi Q5

Liczba ocen: 4

Średnia ocena:

7.75/10

Audi Q5 spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 11.00/-.-- 9.25
trasa 9.25/-.-- 9.15
cykl mieszany 10.25/-.-- 9.20

Q5

OCENY AUDI Q5


Ogólna ocena:  

9/10


Auto przemyślane z niemiecką precyzją
Opinia o układzie napędowym:
Przy spokojnej jeździe automat utrzymuje obroty rzędu 1200-1300.Po włączeniu trybu S obroty nie spadaja poniżej 2000. Dobra zabawa jest z łopatkami ale uwaga:trzeba byc bardzo skoncentrowanym a i tak automatu DSG sie nie pobije!Silnik poza wszystkimi mierzalnymi zaletami typu niskie spalanie/...
Opinia o komforcie:
Byłoby super,gdyby nie dziurawe,skoleinowane,garbate polskie drogi
Opinia o nadwoziu:
Autko jest przemyślane od strony ergonomii,designe,u przede wszystkim wnętrza gdzie czuć artystyczna duszę projektanta.Każdy element dopieszczony.
Opinia o układzie jezdnym:
Model s-line jest obniżony i twardy.Idealny na autostrady albo drogi o b.dobrej nawierzchni.Po polskich dziurach twardy.Podobno wersja z regulacja zawieszenia sprawdza sie lepiej.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

5/10


Po aucie w tej cenie i z takim serwisem to porażka - NIE kupujcie NOWEGO Audi i nie serwisujcie w pseudoautoryzowanym serwisie w Gdańsku. No chyba ze sprawia wam satysfakcje bycie traktowanym jak śmieć.
Opinia o układzie napędowym:
silnik rewelacja - 2 l a pędzi jak szalone
Opinia o komforcie:
mały bagażnik + mało miejsca na tylnych siedzeniach
Opinia o układzie jezdnym:
bez uwag - b.dobrze
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10



Opinia o układzie napędowym:
silnik i skrzynia działa ok,przyspieszenie jestem pod wrażeniem
Opinia o komforcie:
wyciszenie jest b. dobre ,przed zakupem Q5 jeżdziłem Toyotą Rav 4 ,Toyotę oceniam na3+
Opinia o układzie jezdnym:
trzymanie się nawierzchni rewelka,zawieszenie b. dobre
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10



Opinia o nadwoziu:
Odpryski lakieru na pokrywie silnika i przednich blotnikach. Wg dealera po tzw. kamykach, co jest bzdura. Rzeczoznawcy widza wade lakiernicza.
» pełna opinia
 
1 z 1
 


ŚREDNIE OCENY AUDI Q5

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 75.00% głosów 3
Raczej tak 0.00% głosów 0
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 25.00% głosów 1
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.8/10
Układ kierowniczy
9.3/10
Hamulce
9.3/10
Parkowanie
9.8/10
Napęd
Elastyczność
9.5/10
Skrzynia biegów
9.8/10
Silnik
9.8/10
Przyspieszenie 0-100km
9.8/10
Przyspieszenie 60-120km
9.3/10
Przyspieszenie 80-120km
9.3/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.5/10
Resorowanie z obciążeniem
8.8/10
Fotele przednie
9.0/10
Fotele tylne
8.0/10
Jazda z kompletem pasażerów
7.5/10
Wyciszenie
9.0/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.3/10
Przestrzeń z tyłu
8.3/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.5/10
Bagażnik
7.3/10
Jakość materiałów i wykończenia
9.5/10
Możliwość aranżacji
9.0/10
Karoseria
7.5/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
7.0/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.8/10
Widocznośc do tyłu
8.3/10
Widoczność w lusterkach
9.5/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
9.5/10
Elektronika
9.5/10
Naprawy
Niezawodność
7.5/10
Koszty napraw
5.5/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 3
Napęd 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Wnętrze 1
Awaryjność 1
Nic 1
Nadwozie 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Audi Q5 brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: BMW X3.

  Audi

  Q5

  BMW

  X3

Najciekawsza opinia użytkownika o Audi Q5

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: pawel

liczba głosów: 21

Audi Q5 S-line 3000 3,0 tdi mtm 285KM 2009r. van

Ocena ogólna
Auto przemyślane z niemiecką precyzją

Układ napędowy
Przy spokojnej jeździe automat utrzymuje obroty rzędu 1200-1300.Po włączeniu trybu S obroty nie spadaja poniżej 2000. Dobra zabawa jest z łopatkami ale uwaga:trzeba byc bardzo skoncentrowanym a i tak automatu DSG sie nie pobije!Silnik poza wszystkimi mierzalnymi zaletami typu niskie spalanie/średnia z ECU po przebiegu 45000 pokazuje 9,9 l/ma miłe dla ucha brzmienie-zupełnie nie klekot!

Widoczność
OK, przy ciasnych skrzyżowaniach przednie słupki troszkę wadzą ale to kwestia przyzwyczajenia

Komfort
Byłoby super,gdyby nie dziurawe,skoleinowane,garbate polskie drogi

Nadwozie
Autko jest przemyślane od strony ergonomii,designe,u przede wszystkim wnętrza gdzie czuć artystyczna duszę projektanta.Każdy element dopieszczony.

Układ jezdny
Model s-line jest obniżony i twardy.Idealny na autostrady albo drogi o b.dobrej nawierzchni.Po polskich dziurach twardy.Podobno wersja z regulacja zawieszenia sprawdza sie lepiej.

Naprawy
Na razie nie wymieniłem nawet klocków hamulcowych, dopiero raz olej i filtry w sytemie long life

Wentylacja i ogrzewanie
Jest dobrze,aczkolwiek przy silnym nasłonecznieniu ukośnym wnętrze mimo klimy nagrzewa się zbyt łatwo

Elektryka/elektronika
Niezawodna i fikuśna, np asystent swiateł drogowych.Drogi ale jaka wygoda!

Pełna opinia o Audi Q5 S-line 3000 3,0 tdi mtm 285KM 2009r. van »

Zobacz również opinie:

Audi Q5: terenowy, van

Audi Q5: benzyna, olej napędowy

Audi Q5: 2.0, 3.0

Audi Q5: 2009, 2008