Audi S4 opinie, oceny użytkowników, Audi S4 spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Audi S4

Liczba ocen: 4

Średnia ocena:

9.00/10

Audi S4 spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 20.00/25.00 7.00
trasa 15.00/14.00 4.80
cykl mieszany 16.30/20.00 5.80

S4

OCENY AUDI S4


Ogólna ocena:  

9/10


Minus za hamulce i sterowanie wentylacją.
Opinia o układzie napędowym:
Silnik 2.2l turbo, skrzynia biegów automatyczna. po prostu ideał. Jak jadę w pięć osób z pełnym bagażnikiem to nie boje się wyprzedzać pod górkę. Skrzyni biegów daje 12/10. Brak przełączników SPORT czy WINTER, wszystko jest regulowane pedałem przyspieszenia. Ideał.
Opinia o komforcie:
Na seryjnym zawieszeniu, przy komplecie pasażerów trochę za mocno buja na nierównościach, jest zbyt miękkie.
Opinia o nadwoziu:
Bardzo obszerne wnętrze z przodu i z tyłu. Jadąc w pięć osób odczuwa się większą masę, ale jedzie się komfortowo. Nadwozie ocynkowane dwustronnie, brak śladów korozji. Oparcie tylnej kanapy nie jest składane, ale po opuszczeniu tylnego podłokietnika mamy rękaw na narty.
Opinia o układzie jezdnym:
Przydały by się mocniejsze hamulce do samochodu, który waży 1700 kg i potrafi zamknąć licznik (280km/h). Zawieszenie seryjne jest idealne do "normalnej" jazdy, natomiast jeżeli ktoś chce sie po ścigać to jest zbyt miękkie na zakrętach.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


Przy krókich trasach mam II raz problem z filtrem cząstek sadzy przy katalizatorze. Samochód sam usuwa w trasie to zabrudzenie filtra.
Opinia o układzie jezdnym:
słaba widoccnośc do tyłu. Z przodu ozdobna maska/ durzy ruszt/ powduje stres uszkodzenia przy braku wyczuia odl,
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


Przy krókich trasach mam II raz problem z filtrem cząstek sadzy przy katalizatorze. Samochód sam usuwa w trasie to zabrudzenie filtra.
Opinia o układzie jezdnym:
słaba widoccnośc do tyłu. Z przodu ozdobna maska/ durzy ruszt/ powduje stres uszkodzenia przy braku wyczuia odl,
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10



Opinia o komforcie:
fotele recaro, zawieszenie utwardzone
» pełna opinia
 
1 z 1
 


ŚREDNIE OCENY AUDI S4

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 100.00% głosów 4
Raczej tak 0.00% głosów 0
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.0/10
Układ kierowniczy
9.5/10
Hamulce
7.0/10
Parkowanie
7.0/10
Napęd
Elastyczność
10.0/10
Skrzynia biegów
9.3/10
Silnik
9.0/10
Przyspieszenie 0-100km
9.0/10
Przyspieszenie 60-120km
9.5/10
Przyspieszenie 80-120km
9.5/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.3/10
Resorowanie z obciążeniem
8.3/10
Fotele przednie
9.5/10
Fotele tylne
9.3/10
Jazda z kompletem pasażerów
7.8/10
Wyciszenie
8.8/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
7.8/10
Przestrzeń z tyłu
8.8/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.0/10
Bagażnik
9.5/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.8/10
Możliwość aranżacji
5.8/10
Karoseria
9.5/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
7.5/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.3/10
Widocznośc do tyłu
6.5/10
Widoczność w lusterkach
6.5/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
7.0/10
Elektronika
7.0/10
Naprawy
Niezawodność
7.3/10
Koszty napraw
1.3/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Spalanie 2
Napęd 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Wnętrze 2
Wentylacja i ogrzewanie 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Audi S4 brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Audi S3.

  Audi

  S4

  Audi

  S3

Najciekawsza opinia użytkownika o Audi S4

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Szczepan BB

liczba głosów: 45

Audi S4 S4 Turbo Quattro 2200 230KM 1994r. sedan (limuzyna)

Ocena ogólna
Minus za hamulce i sterowanie wentylacją.

Układ napędowy
Silnik 2.2l turbo, skrzynia biegów automatyczna. po prostu ideał. Jak jadę w pięć osób z pełnym bagażnikiem to nie boje się wyprzedzać pod górkę. Skrzyni biegów daje 12/10. Brak przełączników SPORT czy WINTER, wszystko jest regulowane pedałem przyspieszenia. Ideał.

Widoczność
Fabryczne lusterka do bani są zbyt płaskie co utrudnia min. parkowanie Obowiązkowa wymiana na asymetryczne.

Komfort
Na seryjnym zawieszeniu, przy komplecie pasażerów trochę za mocno buja na nierównościach, jest zbyt miękkie.

Nadwozie
Bardzo obszerne wnętrze z przodu i z tyłu. Jadąc w pięć osób odczuwa się większą masę, ale jedzie się komfortowo. Nadwozie ocynkowane dwustronnie, brak śladów korozji. Oparcie tylnej kanapy nie jest składane, ale po opuszczeniu tylnego podłokietnika mamy rękaw na narty.

Układ jezdny
Przydały by się mocniejsze hamulce do samochodu, który waży 1700 kg i potrafi zamknąć licznik (280km/h). Zawieszenie seryjne jest idealne do "normalnej" jazdy, natomiast jeżeli ktoś chce sie po ścigać to jest zbyt miękkie na zakrętach.

Naprawy
Jeżeli o samochód się dba to nie ma niespodzianek. Części do tanich nie należą.

Wentylacja i ogrzewanie
Nawiewy w porządku. Komputer dość dobrze radzi sobie z utrzymaniem temperatury i zimą i latem. Czasami jednak jest zbyt "nadgorliwy" co trochę denerwuje.

Pełna opinia o Audi S4 S4 Turbo Quattro 2200 230KM 1994r. sedan (limuzyna) »

Zobacz również opinie:

Audi S4: sedan (limuzyna)

Audi S4: benzyna, olej napędowy, benzyna+gaz

Audi S4: 2.0, 2.2, 4.2

Audi S4: 2005, 2003, 1994