Audi S6 opinie, oceny użytkowników, Audi S6 spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Audi S6

Liczba ocen: 6

Średnia ocena:

8.67/10

Audi S6 spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 14.17/15.50 11.50
trasa 9.67/15.00 7.70
cykl mieszany 12.17/7.00 10.00

S6

OCENY AUDI S6


Ogólna ocena:  

8/10


Rewelacja
Opinia o układzie napędowym:
W ocenie napędu należy pochwalić skrzynie biegów. Manual 6-cio biegowy po porostu stworzony do tego auta. Auto słabo wypada w kwestii elastyczność *dolny zakres, bo od 3500 jak idzie pełne doładowanie to masakra - petarda.
Opinia o komforcie:
Najlepsze co w tym samochodzie to fotele. Jeżdzę na bardzo długich trasach, czasami 1000-1500km na raz i nic nie boli. Resorowanie ograniczone jak to w S ale dla lubiących sport bdb.
Opinia o nadwoziu:
Miejsca jest do oporu. |Ergonomia wręcz wzorowa, ale bagażnik wypada bardzo słabo - jest płytki.
Opinia o układzie jezdnym:
Auto jak na te rozmiary prwadzi sie bardzo dobrze. Zawieszenie jest idealnie zestrojone i trwałe ale niestety drogie są podzespoły (markowe). Układ kierwoniczy bdb. Parkowanie jest stosunkowo łatwe ale utrudnia je małe lusterko prawe zew.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


rewelacja,mimo czasu jaki posaidam to auto jestem ciagle z niego zadowolony i z usmiechem na twarzy wsiadam i jade :)))
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Jedyną wadą tego auta jest jego spalanie, ale kupując auto byłem tego świadomy.Ogólnie jestem bardzo zadowolony z auta pomimo przebiegu 350000 km.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10



Ogólna ocena:  

8/10


 
1 2 z 2


ŚREDNIE OCENY AUDI S6

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 66.67% głosów 4
Raczej tak 16.67% głosów 1
Trudno powiedzieć 16.67% głosów 1
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.7/10
Układ kierowniczy
8.5/10
Hamulce
8.2/10
Parkowanie
7.0/10
Napęd
Elastyczność
8.5/10
Skrzynia biegów
8.3/10
Silnik
9.0/10
Przyspieszenie 0-100km
8.5/10
Przyspieszenie 60-120km
8.2/10
Przyspieszenie 80-120km
8.3/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
7.8/10
Resorowanie z obciążeniem
7.7/10
Fotele przednie
9.2/10
Fotele tylne
9.0/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.5/10
Wyciszenie
8.3/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.2/10
Przestrzeń z tyłu
9.0/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.2/10
Bagażnik
8.0/10
Jakość materiałów i wykończenia
9.3/10
Możliwość aranżacji
8.3/10
Karoseria
9.0/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.2/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.2/10
Widocznośc do tyłu
8.3/10
Widoczność w lusterkach
8.2/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
6.2/10
Elektronika
5.7/10
Naprawy
Niezawodność
5.3/10
Koszty napraw
4.0/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 1
Inne 1
Układ jezdny 1
Spalanie 1
Napęd 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Spalanie 2
Nic 1
Widoczność 1
Układ jezdny 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Audi S6 brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: BMW M5.

  Audi

  S6

  BMW

  M5

Zobacz również opinie:

Audi S6: kombi, sedan (limuzyna)

Audi S6: benzyna, olej napędowy, benzyna+gaz

Audi S6: 2.2, 2.5, 4.2

Audi S6: 2000, 1999, 1996, 1995