Audi V8 opinie, oceny użytkowników, Audi V8 spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Audi V8

Liczba ocen: 7

Średnia ocena:

9.57/10

Audi V8 spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 17.53/18.25 -.--
trasa 12.50/13.88 -.--
cykl mieszany 15.00/15.50 -.--

V8

OCENY AUDI V8


Ogólna ocena:  

9/10


Limuzyna z dużym silnikiem w quattro. Auto dla miłośnika marki. Koszt części zamiennych wysoki, obsługa utrudniona na skutek małej ilości materiałów informacyjnych. Mimo upływu lat sprawuje się bez zarzutu. Dla mnie auto kultowe i ma u mnie zapisane dożywocie.
Opinia o układzie napędowym:
Znakomita skrzynia biegów - myślę o niezawodności. W trybie "sport" dynamika niesamowita. I pomruk spod maski - muzyka dla uszu.
Opinia o komforcie:
Auto przestronne. Fotele bez zarzutu. Szumy przy dużych prędkościach - auto ma już swoje lata więc stan uszczelek drzwiowych trochę odbiega od fabrycznego.
Opinia o nadwoziu:
Ponad przeciętna jakość materiałów wykończeniowych. Pomimo lat i przebiegu środek jak nowy. Ocynk nadwozia powoduje że bezwypadkowe auto jest prawie niezniszczalne.
Opinia o układzie jezdnym:
Bolączka starszych Audi to pompa wspomagania układu kierowniczego. W tej klasie auta wspomaganie powinno pracować znacznie lepiej.Układ hamulcowy - poprawny, ale cena tarczy hamulcowych przednich trochę odstrasza. Napęd quattro -dla mnie rewelacja.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Auto wygodne, bezawaryjne, dobrze zgrany silnik ze skrzynia itd. Ode mnie max punktów jako całokształt gdyż jako auto jest rewelacyjne i nie ma sensu sprzedawać. Tylko kupić drugie, mniejsze na wyjazdy w miasto.
Opinia o układzie napędowym:
Skrzynia 4 stopniowa do 100km/h źle przyspiesza ale później moc silnika zrobi swoje gdy auto wejdzie na 4000rpm. Skrzynia biegów na pewno lepsza niż w mercedesie E-klasse z 2001 roku !
Opinia o komforcie:
Fotele przednie mogły by lepiej na zakrętach trzymać. Ale wygodne. W więcej osób lepiej się jedzie.
Opinia o nadwoziu:
Bagażnik mógłby być większy, tym bardziej, że nie ma możliwości składania kanapy tylnej.
Opinia o układzie jezdnym:
Tarcze hamulcowe zmienione na tarcze z RS6
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Idealnie dopracowana limuzyna. Wiele mlodszych aut nie daje takiej frajdy z jazdy, nie wspominajac juz o komforcie.
Opinia o układzie napędowym:
Co tu duzo mówic, V8-ka 4.2 daje rewelacyjne osiagi
Opinia o komforcie:
W zaleznosci od opcji wyposazenia zmienial sie komfort foteli. Jednak jak przystalo na Audi wyciszona rewelacyjnie
Opinia o układzie jezdnym:
Doskonale sie prowadzi, przy czym niezwykle komfortowo, jak przystalo na limuzyne Audi. Ze wzgledu na gabaryty i nie zbyt duza widocznosc z tylu troszke ciezej sie parkuje. Przy wersji z tarczami UFO eksploatacja "nieco" wzrasta
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10



Opinia o układzie napędowym:
fajnie sie zbiera
Opinia o układzie jezdnym:
super auto super jazda wypas na maksa ale nie docenione auto w latach 90 super sprawuje się na gazie sekwencji. polecam.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10



Opinia o układzie jezdnym:
Ciężko wyczuć tył samochodu przy parkowaniu
» pełna opinia
 
1 2 z 2


ŚREDNIE OCENY AUDI V8

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 85.71% głosów 6
Raczej tak 0.00% głosów 0
Trudno powiedzieć 14.29% głosów 1
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.4/10
Układ kierowniczy
8.9/10
Hamulce
7.7/10
Parkowanie
7.3/10
Napęd
Elastyczność
9.6/10
Skrzynia biegów
9.1/10
Silnik
9.7/10
Przyspieszenie 0-100km
8.4/10
Przyspieszenie 60-120km
8.7/10
Przyspieszenie 80-120km
9.7/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
9.3/10
Resorowanie z obciążeniem
9.6/10
Fotele przednie
9.6/10
Fotele tylne
9.9/10
Jazda z kompletem pasażerów
9.6/10
Wyciszenie
9.3/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.3/10
Przestrzeń z tyłu
9.3/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.7/10
Bagażnik
9.1/10
Jakość materiałów i wykończenia
9.7/10
Możliwość aranżacji
7.7/10
Karoseria
9.7/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.7/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.4/10
Widocznośc do tyłu
8.4/10
Widoczność w lusterkach
8.6/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
7.0/10
Elektronika
6.9/10
Naprawy
Niezawodność
6.9/10
Koszty napraw
5.3/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Napęd 4
Komfort jazdy 1
Niezawodność 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 2
Wentylacja i ogrzewanie 1
Nadwozie 1
Inne 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Audi V8 brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Skoda Octavia.

  Audi

  V8

  Skoda

  Octavia

Najciekawsza opinia użytkownika o Audi V8

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Tomasz

liczba głosów: 91

Audi V8 3600 V8 250KM 1992r. sedan (limuzyna)

Ocena ogólna
Limuzyna z dużym silnikiem w quattro. Auto dla miłośnika marki. Koszt części zamiennych wysoki, obsługa utrudniona na skutek małej ilości materiałów informacyjnych. Mimo upływu lat sprawuje się bez zarzutu. Dla mnie auto kultowe i ma u mnie zapisane dożywocie.

Układ napędowy
Znakomita skrzynia biegów - myślę o niezawodności. W trybie "sport" dynamika niesamowita. I pomruk spod maski - muzyka dla uszu.

Widoczność
Duże auto. Wymaga wyczucia punktów skrajnych nadwozia.

Komfort
Auto przestronne. Fotele bez zarzutu. Szumy przy dużych prędkościach - auto ma już swoje lata więc stan uszczelek drzwiowych trochę odbiega od fabrycznego.

Nadwozie
Ponad przeciętna jakość materiałów wykończeniowych. Pomimo lat i przebiegu środek jak nowy. Ocynk nadwozia powoduje że bezwypadkowe auto jest prawie niezniszczalne.

Układ jezdny
Bolączka starszych Audi to pompa wspomagania układu kierowniczego. W tej klasie auta wspomaganie powinno pracować znacznie lepiej.Układ hamulcowy - poprawny, ale cena tarczy hamulcowych przednich trochę odstrasza. Napęd quattro -dla mnie rewelacja.

Wentylacja i ogrzewanie
Drobne problemy ze sterowaniem klimatyzacją. Ogólnie nawiew i ogrzewanie poprawne. Na minus -brak filtra nawiewu.

Pełna opinia o Audi V8 3600 V8 250KM 1992r. sedan (limuzyna) »

Zobacz również opinie:

Audi V8: sedan (limuzyna)

Audi V8: benzyna, benzyna+gaz

Audi V8: 3.6, 4.2

Audi V8: 1993, 1992, 1990, 1989