BMW Z3 opinie, oceny użytkowników, BMW Z3 spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach BMW Z3

Liczba ocen: 5

Średnia ocena: 9.40/10

BMW Z3 spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
10.74/-.--
-.--
trasa
7.84/-.--
-.--
cykl mieszany
9.58/-.--
-.--

Oceny BMW Z3

Piotr2009-04-15

Ogólna ocena:

10/10

Nie zamieniłbym tego rekinka na żadnego innego roadstera. No i ta linia nadwozia.
Opinia o układzie napędowym:
"5" można już wrzucić przy 50km/h godzinę i autko spokojnie przyspieszy, także skrzyni używa się rzadko nawet w mieście, w trasie jeździ się prawie jak automatem :D. Do skrzyni trzeba się przyzwyczaić - czuć w niej sportowe zacięcie. 1320kg i 192 konie + rwd - tyle o przyspie...
Opinia o komforcie:
Autko dość sztywno zawieszone ale tragedii nie ma. Niestety gorzej z naszymi drogami :/. Fotele wygodne (świetnie regulowane), ale bez rewelacji. Komplet pasażerów to 1 osoba :D. Jak na cabrio to nieźle ale w mogło by być ciut lepiej
Opinia o nadwoziu:
Powyżej 187 mogą zacząć się problemy. Co do ergonomii i jakości materiałów to 3 literki - BMW - kto miał ten zrozumie. Karoseria - pełny ocynk - 11 lat - nie ma grama rdzy.
Opinia o układzie jezdnym:
Auto na suchej nawierzchni jeździ jak przyklejone do asfaltu. Na mokrej jak to na mokrej - tył trzeba pilnować i nie szaleć z gazem. Układ kierowniczy precyzyjny, czasem przeszkadza tylko zbyt duża kierownica. Hamulce brzytwy - nic dodać nic ująć. Parkowania nie komentuję :D.

2008-08-15

Ogólna ocena:

10/10

Piękne sportowe autko,zwraca uwagę-jedyna wada słaba widoczność,jako cabrio bardzo dobra,wysokie koszty napraw
Opinia o nadwoziu:
Karoseria-aluminium

2008-02-05

Ogólna ocena:

7/10


Opinia o komforcie:
Jest to auto 2 osobowe także nie posiada foteli tylnich :)

Janusz2014-11-25

Ogólna ocena:

10/10

Z-etką się nie jeżdzi. Z-etką się nisko lata.....

Justyna2010-07-25

Ogólna ocena:

10/10

Średnie oceny BMW Z3

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
80.00%
głosów 4
Raczej tak
0.00%
głosów 0
Trudno powiedzieć
20.00%
głosów 1
Raczej nie
0.00%
głosów 0
Nie
0.00%
głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.8/10
Układ kierowniczy
8.4/10
Hamulce
9.8/10
Parkowanie
9.2/10
Napęd
Elastyczność
9.4/10
Skrzynia biegów
9.4/10
Silnik
9.6/10
Przyspieszenie 0-100km
8.4/10
Przyspieszenie 60-120km
7.8/10
Przyspieszenie 80-120km
7.2/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
7.2/10
Resorowanie z obciążeniem
7.0/10
Fotele przednie
9.0/10
Fotele tylne
2.5/10
Jazda z kompletem pasażerów
9.4/10
Wyciszenie
5.4/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.0/10
Przestrzeń z tyłu
4.0/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.2/10
Bagażnik
7.0/10
Jakość materiałów i wykończenia
9.0/10
Możliwość aranżacji
8.4/10
Karoseria
9.6/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
9.6/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.0/10
Widocznośc do tyłu
8.2/10
Widoczność w lusterkach
8.8/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
6.6/10
Elektronika
6.8/10
Naprawy
Niezawodność
7.6/10
Koszty napraw
5.6/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Nadwozie
2
Wnętrze
1
Niezawodność
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Układ jezdny
1
Nic
1
Spalanie
1
Widoczność
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem BMW Z3 brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Mazda MX-5.

Najciekawsza opinia użytkownika o BMW Z3

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Piotr

liczba głosów: 73

BMW Z3 2800 192KM 1997r. roadster

Ocena ogólna

Nie zamieniłbym tego rekinka na żadnego innego roadstera. No i ta linia nadwozia.

Układ napędowy

"5" można już wrzucić przy 50km/h godzinę i autko spokojnie przyspieszy, także skrzyni używa się rzadko nawet w mieście, w trasie jeździ się prawie jak automatem :D. Do skrzyni trzeba się przyzwyczaić - czuć w niej sportowe zacięcie. 1320kg i 192 konie + rwd - tyle o przyspieszeniu.

Widoczność

Napewno nie jest to SUV :D. Do tyłu nie widać nic ze względu na plastikową tylną szybkę, która po latach po prostu płowieje, przed zmianą pasa lepiej się upewnić, że jednak nic nie ma obok - można się naciąć.

Komfort

Autko dość sztywno zawieszone ale tragedii nie ma. Niestety gorzej z naszymi drogami :/. Fotele wygodne (świetnie regulowane), ale bez rewelacji. Komplet pasażerów to 1 osoba :D. Jak na cabrio to nieźle ale w mogło by być ciut lepiej

Nadwozie

Powyżej 187 mogą zacząć się problemy. Co do ergonomii i jakości materiałów to 3 literki - BMW - kto miał ten zrozumie. Karoseria - pełny ocynk - 11 lat - nie ma grama rdzy.

Układ jezdny

Auto na suchej nawierzchni jeździ jak przyklejone do asfaltu. Na mokrej jak to na mokrej - tył trzeba pilnować i nie szaleć z gazem. Układ kierowniczy precyzyjny, czasem przeszkadza tylko zbyt duża kierownica. Hamulce brzytwy - nic dodać nic ująć. Parkowania nie komentuję :D.

Naprawy

Bardzo NIE awaryjne autko - szczególnie jeśli dbane - nie powinno nas zaskoczyć. Koszty napraw nie są drogie z jednej bardzo prostej przyczyny - jest to model BMW E36/7 - czyli samochód zbudowany na bazie jednego z najbardziej udanych i popularnych modeli BMW. Stąd łatwo dostępne części zarówno nowe jak i używane - w bardzo przystępnych cenach (wbrew obiegowej opinii o BMW).

Wentylacja i ogrzewanie

Malutka kabina, szybko się nagrzewa i ochładza. Klima wydajna.

Elektryka/elektronika

Mogło by być lepiej jeśli chodzi o układ elektryczny. Do elektroniki brk zastrzeżeń.

Zobacz również opinie:

BMW Z3: cabrio, roadster

BMW Z3: benzyna

BMW Z3: 1.8, 1.9, 2.8

BMW Z3: 1997, 1996