Buick Park Avenue opinie, oceny użytkowników, Buick Park Avenue spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Buick Park Avenue

Liczba ocen: 4

Średnia ocena:

9.25/10

Buick Park Avenue spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 15.00/16.50 -.--
trasa 9.95/12.90 -.--
cykl mieszany 12.65/14.90 -.--

Park Avenue

OCENY BUICKA PARK AVENUE


Ogólna ocena:  

9/10


Dwie wady. Brak v8. Brak napędu na tył. Reszta to same zalety ma wszystko czego nie maja auta z DE
Opinia o układzie napędowym:
Skrzynia 3 biegowa plus masa auta oraz prosta myśl techniczna nie czynią go faworytem w sprincie. Jednak V6 i 204 Km pozwalają na poruszanie się bez kompleksów. Uważam że to odpowiednie zestrojenie na dane czasy. Sugeruje szukać auta z tym właśnie 204km silnikiem. Ekonomia i frajda z jazdy
Opinia o komforcie:
I tutaj amerykany zafundowali poczucie luksusu. Cała przyjemność poza wyglądem zaczyna się po zajęciu dowolnego miejsca w aucie.
Opinia o nadwoziu:
Najlepsza wersja ze skórzaną tapicerka. Dodatkowo każdy ma miejsce na swój kubek z napojem. A bagażnik zmieści więcej niż wygląda z zewnątrz.
Opinia o układzie jezdnym:
Długość auta to 5.3 wiec posiada wszelkie związane z tym problemy. Wersja GTS ma troszkę utwardzone zawieszenie wiec jest optymalna. Jednak to jest spory kawał auta
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


Łowca spojrzeń - ale nie dla wiejskich blachar
Opinia o układzie napędowym:
Tym co planują kupić polecam silnik Seies II (od 1995 roku) dużo większa moc (215 lub 225 KM), Modele z lat 1990-1994 mają 175 KM - moim zdaniem nieco za mało. Silnik Series II nie pali więcej od Series I
Opinia o komforcie:
Kanapa na kółkach - 100 mozliwosci ustawienia fotrela ale zabrakło praktycznej regulacji odcinka lędźwiowego. Pasażerowie wniebowzięci. Mają gdzie postawić bezpiecznie kawę, by się nie oblać, gdzie zaplić i kiepować.
Opinia o nadwoziu:
szkoda, ze nie skłąda się tylna kanapa ale to w koncu samochód reprezentacyjny. Mógłby być chociaż w tylnym podłokietniku przeswit do wozenia nart. Za to narty bz problemu zmieszczą się w przestronnej kabine:) Jak na ten okres samochodów z USA wykonczenie i tak dobre.
Opinia o układzie jezdnym:
Buja, tak jak amerykański klasyk powinien ale nieco telepie się na małych wybojach
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


bardzo wygodne ciche dynamiczne auto-a spalanie na poziomie 10l/100km na trasie!!!Coz mam powiedziec-15 lat temu mialem poloneza i tez tyle spalal,tylko klasa nie ta, a jak bylem "do wziecia" to panny jak to sie mowi "wchodzily przez rure wydechowa"-i tyle!!!Goraco polecam
Opinia o układzie napędowym:
silnik b.elastyczny i praktycznie dla ucha nieslyszalny,skrzynia automat rewelacja
Opinia o komforcie:
byl to moj 4-ty sam.amerykanski ale ten przewyzsza wyciszeniem wnetrza wszyskie
Opinia o nadwoziu:
ciekawostka-auto rejestrowane na 6 osob (3 plus 3)miejsca full,w bagazniku mozna zmiescic 2 "pralki automatyczne",obicia welurowe nie do zdarcia,
Opinia o układzie jezdnym:
bardzo miekki,przy wiekszych szybkosciach nieco wynosi z zakretu
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


 
1 z 1
 


ŚREDNIE OCENY BUICK PARK AVENUE

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 100.00% głosów 4
Raczej tak 0.00% głosów 0
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.3/10
Układ kierowniczy
8.8/10
Hamulce
9.0/10
Parkowanie
6.5/10
Napęd
Elastyczność
9.5/10
Skrzynia biegów
8.8/10
Silnik
9.8/10
Przyspieszenie 0-100km
9.0/10
Przyspieszenie 60-120km
8.8/10
Przyspieszenie 80-120km
8.8/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
9.3/10
Resorowanie z obciążeniem
9.3/10
Fotele przednie
9.5/10
Fotele tylne
10.0/10
Jazda z kompletem pasażerów
9.5/10
Wyciszenie
10.0/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
10.0/10
Przestrzeń z tyłu
10.0/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.5/10
Bagażnik
10.0/10
Jakość materiałów i wykończenia
9.0/10
Możliwość aranżacji
7.0/10
Karoseria
9.5/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.5/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.8/10
Widocznośc do tyłu
9.3/10
Widoczność w lusterkach
9.0/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
4.8/10
Elektronika
4.8/10
Naprawy
Niezawodność
4.5/10
Koszty napraw
3.8/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Wnętrze 1
Komfort jazdy 1
Spalanie 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Inne 1
Układ jezdny 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Buick Park Avenue brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Citroen Xantia.

  Buick

  Park Avenue

  Citroen

  Xantia

Najciekawsza opinia użytkownika o Buicku Park Avenue

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 28

Buick Park Avenue 3800 Series II 215KM 1996r. sedan (limuzyna)

Ocena ogólna
Łowca spojrzeń - ale nie dla wiejskich blachar

Układ napędowy
Tym co planują kupić polecam silnik Seies II (od 1995 roku) dużo większa moc (215 lub 225 KM), Modele z lat 1990-1994 mają 175 KM - moim zdaniem nieco za mało. Silnik Series II nie pali więcej od Series I

Komfort
Kanapa na kółkach - 100 mozliwosci ustawienia fotrela ale zabrakło praktycznej regulacji odcinka lędźwiowego. Pasażerowie wniebowzięci. Mają gdzie postawić bezpiecznie kawę, by się nie oblać, gdzie zaplić i kiepować.

Nadwozie
szkoda, ze nie skłąda się tylna kanapa ale to w koncu samochód reprezentacyjny. Mógłby być chociaż w tylnym podłokietniku przeswit do wozenia nart. Za to narty bz problemu zmieszczą się w przestronnej kabine:) Jak na ten okres samochodów z USA wykonczenie i tak dobre.

Układ jezdny
Buja, tak jak amerykański klasyk powinien ale nieco telepie się na małych wybojach

Naprawy
tpowe części eksploatacyjne są w dość niskich cenach - czasy sciągania części 2 tygodnie i przepłacania 300% dawno minęły. Częsci nietypowe są w cenie ale mając dobry i uczciwy warsztat mozna sporo zaoszczedzić.

Wentylacja i ogrzewanie
Clmiatronic stara się być mądrzejszy od użytkownika. Prodyucent widocznie założył, że samochodem jeździć będzie debil, który nie potrafi sam skierować nawiewów.

Elektryka/elektronika
po amerykańsku odbajerzony

Pełna opinia o Buick Park Avenue 3800 Series II 215KM 1996r. sedan (limuzyna) »

Zobacz również opinie:

Buick Park Avenue: sedan (limuzyna)

Buick Park Avenue: benzyna, benzyna+gaz

Buick Park Avenue: 3.8

Buick Park Avenue: 1996, 1992