Chevrolet Astro opinie, oceny użytkowników, Chevrolet Astro spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Chevrolet Astro

Liczba ocen: 3

Średnia ocena:

9.67/10

Chevrolet Astro spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 12.00/21.50 -.--
trasa 9.50/20.00 -.--
cykl mieszany 10.50/18.00 -.--

Astro

OCENY CHEVROLETA ASTRO


Ogólna ocena:  

10/10


Idealny dla ludzi którzy wiedzą że auto z takim silnikiem i o takich gabarytach, może być traktowane jako "pierwsze" w rodzinie, do codziennej jazdy.
Opinia o układzie napędowym:
Napęd przy automacie wymusza inny styl jazdy niż przy manualu, ale mając ponad 4 litry pod maską można to zniwelować odwiedzając częściej stację benzynową.
Opinia o komforcie:
Typowy amerykański komfort, niestety nie na polskie drogi. Żeby było dobrze należy wyjąć jedną kanapę i wrzucić ze 300 kg balastu. Głośność w środku taka jak w Melexie, a nie w V-szóstce. Fotele przednie rewelacyjne, po 500 km odczucie jak po 0 km, o tylnych nie powiem nic - nie mia...
Opinia o nadwoziu:
Z wierzchu nie wygląda, ale jeżeli chodzi o ilość miejsca w środku, to chowają się Vita i T4. Pasażerowie nie narzekają mimo kanap, a nie oddzielnych foteli. Dla palących frajda - 4 popielniczki z tyłu. Materiały wnętrz i blachy, jak na 24 lata w porządku.
Opinia o układzie jezdnym:
Prowadzenie fenomenalne, przy założonych szerszych oponach niż fabryczne, dosłownie przyklejony do drogi. Układ kierowniczy ok. Z hamowaniem gorzej, ale w końcu nie był projektowany do ostrej jazdy, jak ktoś o tym zapomni, to trochę trudno zapanować nad 2 tonami. Parkowanie rewelacyjne,...
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


Ogolnie mowiac auto jest b.dobre pod wzgledem turystycznym,komfortowe,przestrzenne,silny i mocny nie do zajezdzenia,natomiast przy zakupie takiego samochodu szczegolna uwage nalezy zwrocic na przednie zawieszenie.
Opinia o układzie napędowym:
skrzynia automat-rewelacja,silnik odciazony mimo wszystko agresywny i mocny,jak na vana przyspieszenie b.d.
Opinia o komforcie:
tył na resorach troche sztywny na pusto,fotele kapitanskie obrotowe z podlokietnikami,
Opinia o nadwoziu:
z przodu malo miejsca na nogi(komora silnika),malo schowkow ale to van,pakowny jak bus,wykonczenie grubym welurem,demontaz tylnych foteli-rewelacja,przelacznikow nie ma za duzo ale jest to co potrzeba(dla niewybrednych)
Opinia o układzie jezdnym:
dosyc szerokie kola w koleinach troche plywa,na pusto sztywny,w zakretach b.d.,nawet zaladowany nie dobija,b.silne wspomaganie z precyzyjnoscia juz nie jestak super
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


zdecydowanie POLECAM
Opinia o układzie napędowym:
to nie jest wyścigówka, jeździ i wyprzedza sprawnie - do 120 km/h. Powyżej naprawdę szkoda samochodu...
Opinia o komforcie:
po prostu AMERYKA!!!
Opinia o nadwoziu:
Duży, ośmioosobowy pojazd. W pięć osób + 4 rowery i duży wózek + bagaże można się wygodnie zapakować do środka
Opinia o układzie jezdnym:
Gabaryty utrudniają parkowanie, ale jak ktoś potrafi jeździć "na lusterka" to da radę...
» pełna opinia
 
1 z 1
 


ŚREDNIE OCENY CHEVROLET ASTRO

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 100.00% głosów 3
Raczej tak 0.00% głosów 0
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.7/10
Układ kierowniczy
9.3/10
Hamulce
7.3/10
Parkowanie
7.7/10
Napęd
Elastyczność
7.7/10
Skrzynia biegów
9.7/10
Silnik
9.7/10
Przyspieszenie 0-100km
7.0/10
Przyspieszenie 60-120km
6.7/10
Przyspieszenie 80-120km
6.7/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
6.7/10
Resorowanie z obciążeniem
9.3/10
Fotele przednie
10.0/10
Fotele tylne
8.3/10
Jazda z kompletem pasażerów
9.7/10
Wyciszenie
9.7/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.7/10
Przestrzeń z tyłu
7.7/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
10.0/10
Bagażnik
10.0/10
Jakość materiałów i wykończenia
7.3/10
Możliwość aranżacji
8.3/10
Karoseria
9.0/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
9.7/10
Widoczność
Widoczność do przodu
10.0/10
Widocznośc do tyłu
9.0/10
Widoczność w lusterkach
9.3/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
5.7/10
Elektronika
4.7/10
Naprawy
Niezawodność
6.7/10
Koszty napraw
6.3/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 2
Napęd 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Układ jezdny 1
Nic 1
Spalanie 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Chevrolet Astro brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Volkswagen Sharan.

  Chevrolet

  Astro

  Volkswagen

  Sharan

Najciekawsza opinia użytkownika o Chevrolecie Astro

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Tomek

liczba głosów: 2

Chevrolet Astro I CS RWD 4300 V6 OHV 12 165KM 1992r. mini-van

Ocena ogólna
Idealny dla ludzi którzy wiedzą że auto z takim silnikiem i o takich gabarytach, może być traktowane jako "pierwsze" w rodzinie, do codziennej jazdy.

Układ napędowy
Napęd przy automacie wymusza inny styl jazdy niż przy manualu, ale mając ponad 4 litry pod maską można to zniwelować odwiedzając częściej stację benzynową.

Widoczność
Widok do przodu rewelacja, lusterko wewnętrzne nie potrzebne, wszystko co trzeba zobaczyć z tyłu, widać w bocznych.

Komfort
Typowy amerykański komfort, niestety nie na polskie drogi. Żeby było dobrze należy wyjąć jedną kanapę i wrzucić ze 300 kg balastu. Głośność w środku taka jak w Melexie, a nie w V-szóstce. Fotele przednie rewelacyjne, po 500 km odczucie jak po 0 km, o tylnych nie powiem nic - nie miałem okazji sprawdzić.

Nadwozie
Z wierzchu nie wygląda, ale jeżeli chodzi o ilość miejsca w środku, to chowają się Vita i T4. Pasażerowie nie narzekają mimo kanap, a nie oddzielnych foteli. Dla palących frajda - 4 popielniczki z tyłu. Materiały wnętrz i blachy, jak na 24 lata w porządku.

Układ jezdny
Prowadzenie fenomenalne, przy założonych szerszych oponach niż fabryczne, dosłownie przyklejony do drogi. Układ kierowniczy ok. Z hamowaniem gorzej, ale w końcu nie był projektowany do ostrej jazdy, jak ktoś o tym zapomni, to trochę trudno zapanować nad 2 tonami. Parkowanie rewelacyjne, można powiedzieć "łamie się w miejscu".

Naprawy
Prawdziwy przyjaciel kierowcy, odpowiednio traktowany nie zawiedzie. Koszty wbrew pozorom na poziomie "zwykłego" samochodu osobowego.

Wentylacja i ogrzewanie
Ogrzewanie super, z klimą trochę gorzej.

Elektryka/elektronika
Elektryka ok., akumulator 60 Ah wystarcza do wszystkiego fabrycznego + radio ze zmieniarką. O elektronice nie wiem nic, bo w moim aucie jej "nie ma", i bardzo dobrze.

Pełna opinia o Chevrolet Astro I CS RWD 4300 V6 OHV 12 165KM 1992r. mini-van »

Zobacz również opinie:

Chevrolet Astro: mini-van, van

Chevrolet Astro: benzyna, benzyna+gaz

Chevrolet Astro: 4.3

Chevrolet Astro: 1994, 1992, 1988