Chevrolet Astro opinie, oceny użytkowników, Chevrolet Astro spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Chevrolet Astro

Liczba ocen: 4

Średnia ocena: 9.75/10

Chevrolet Astro spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
15.00/21.50
-.--
trasa
12.75/20.00
-.--
cykl mieszany
13.75/18.00
-.--

Oceny CHEVROLETA ASTRO

Tomek2016-05-30

Ogólna ocena:

10/10

Idealny dla ludzi którzy wiedzą że auto z takim silnikiem i o takich gabarytach, może być traktowane jako "pierwsze" w rodzinie, do codziennej jazdy.
Opinia o układzie napędowym:
Napęd przy automacie wymusza inny styl jazdy niż przy manualu, ale mając ponad 4 litry pod maską można to zniwelować odwiedzając częściej stację benzynową.
Opinia o komforcie:
Typowy amerykański komfort, niestety nie na polskie drogi. Żeby było dobrze należy wyjąć jedną kanapę i wrzucić ze 300 kg balastu. Głośność w środku taka jak w Melexie, a nie w V-szóstce. Fotele przednie rewelacyjne, po 500 km odczucie jak po 0 km, o tylnych nie powiem nic - nie mia...
Opinia o nadwoziu:
Z wierzchu nie wygląda, ale jeżeli chodzi o ilość miejsca w środku, to chowają się Vita i T4. Pasażerowie nie narzekają mimo kanap, a nie oddzielnych foteli. Dla palących frajda - 4 popielniczki z tyłu. Materiały wnętrz i blachy, jak na 24 lata w porządku.
Opinia o układzie jezdnym:
Prowadzenie fenomenalne, przy założonych szerszych oponach niż fabryczne, dosłownie przyklejony do drogi. Układ kierowniczy ok. Z hamowaniem gorzej, ale w końcu nie był projektowany do ostrej jazdy, jak ktoś o tym zapomni, to trochę trudno zapanować nad 2 tonami. Parkowanie rewelacyjne,...

2008-02-13

Ogólna ocena:

9/10

Ogolnie mowiac auto jest b.dobre pod wzgledem turystycznym,komfortowe,przestrzenne,silny i mocny nie do zajezdzenia,natomiast przy zakupie takiego samochodu szczegolna uwage nalezy zwrocic na przednie zawieszenie.
Opinia o układzie napędowym:
skrzynia automat-rewelacja,silnik odciazony mimo wszystko agresywny i mocny,jak na vana przyspieszenie b.d.
Opinia o komforcie:
tył na resorach troche sztywny na pusto,fotele kapitanskie obrotowe z podlokietnikami,
Opinia o nadwoziu:
z przodu malo miejsca na nogi(komora silnika),malo schowkow ale to van,pakowny jak bus,wykonczenie grubym welurem,demontaz tylnych foteli-rewelacja,przelacznikow nie ma za duzo ale jest to co potrzeba(dla niewybrednych)
Opinia o układzie jezdnym:
dosyc szerokie kola w koleinach troche plywa,na pusto sztywny,w zakretach b.d.,nawet zaladowany nie dobija,b.silne wspomaganie z precyzyjnoscia juz nie jestak super

brzostek2014-11-08

Ogólna ocena:

10/10

zdecydowanie POLECAM
Opinia o układzie napędowym:
to nie jest wyścigówka, jeździ i wyprzedza sprawnie - do 120 km/h. Powyżej naprawdę szkoda samochodu...
Opinia o komforcie:
po prostu AMERYKA!!!
Opinia o nadwoziu:
Duży, ośmioosobowy pojazd. W pięć osób + 4 rowery i duży wózek + bagaże można się wygodnie zapakować do środka
Opinia o układzie jezdnym:
Gabaryty utrudniają parkowanie, ale jak ktoś potrafi jeździć "na lusterka" to da radę...

Tomek2018-04-12

Ogólna ocena:

10/10

Chciałem sprzedać samochód, ale po rozejrzeniu się za czymś innym, nie widzę obecnie żadnej alternatywy w tym segmencie.

Średnie oceny CHEVROLET ASTRO

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
100.00%
głosów 4
Raczej tak
0.00%
głosów 0
Trudno powiedzieć
0.00%
głosów 0
Raczej nie
0.00%
głosów 0
Nie
0.00%
głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.8/10
Układ kierowniczy
9.0/10
Hamulce
6.5/10
Parkowanie
8.3/10
Napęd
Elastyczność
7.8/10
Skrzynia biegów
9.3/10
Silnik
9.8/10
Przyspieszenie 0-100km
7.3/10
Przyspieszenie 60-120km
6.3/10
Przyspieszenie 80-120km
6.3/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
7.5/10
Resorowanie z obciążeniem
9.5/10
Fotele przednie
10.0/10
Fotele tylne
7.5/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.5/10
Wyciszenie
9.5/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.0/10
Przestrzeń z tyłu
7.0/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.8/10
Bagażnik
10.0/10
Jakość materiałów i wykończenia
6.8/10
Możliwość aranżacji
8.8/10
Karoseria
9.0/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
9.5/10
Widoczność
Widoczność do przodu
10.0/10
Widocznośc do tyłu
8.0/10
Widoczność w lusterkach
9.5/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
6.5/10
Elektronika
4.8/10
Naprawy
Niezawodność
7.5/10
Koszty napraw
7.3/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy
2
Napęd
1
Niezawodność
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic
2
Układ jezdny
1
Spalanie
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Chevrolet Astro brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Volkswagen Sharan.

Chevrolet Astro

Chevrolet Astro

Volkswagen Sharan

Volkswagen Sharan

Najciekawsza opinia użytkownika o Chevrolecie Astro

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Tomek

liczba głosów: 16

Chevrolet Astro I CS RWD 4300 V6 OHV 12 165KM 1992r. mini-van

Ocena ogólna

Idealny dla ludzi którzy wiedzą że auto z takim silnikiem i o takich gabarytach, może być traktowane jako "pierwsze" w rodzinie, do codziennej jazdy.

Układ napędowy

Napęd przy automacie wymusza inny styl jazdy niż przy manualu, ale mając ponad 4 litry pod maską można to zniwelować odwiedzając częściej stację benzynową.

Widoczność

Widok do przodu rewelacja, lusterko wewnętrzne nie potrzebne, wszystko co trzeba zobaczyć z tyłu, widać w bocznych.

Komfort

Typowy amerykański komfort, niestety nie na polskie drogi. Żeby było dobrze należy wyjąć jedną kanapę i wrzucić ze 300 kg balastu. Głośność w środku taka jak w Melexie, a nie w V-szóstce. Fotele przednie rewelacyjne, po 500 km odczucie jak po 0 km, o tylnych nie powiem nic - nie miałem okazji sprawdzić.

Nadwozie

Z wierzchu nie wygląda, ale jeżeli chodzi o ilość miejsca w środku, to chowają się Vita i T4. Pasażerowie nie narzekają mimo kanap, a nie oddzielnych foteli. Dla palących frajda - 4 popielniczki z tyłu. Materiały wnętrz i blachy, jak na 24 lata w porządku.

Układ jezdny

Prowadzenie fenomenalne, przy założonych szerszych oponach niż fabryczne, dosłownie przyklejony do drogi. Układ kierowniczy ok. Z hamowaniem gorzej, ale w końcu nie był projektowany do ostrej jazdy, jak ktoś o tym zapomni, to trochę trudno zapanować nad 2 tonami. Parkowanie rewelacyjne, można powiedzieć "łamie się w miejscu".

Naprawy

Prawdziwy przyjaciel kierowcy, odpowiednio traktowany nie zawiedzie. Koszty wbrew pozorom na poziomie "zwykłego" samochodu osobowego.

Wentylacja i ogrzewanie

Ogrzewanie super, z klimą trochę gorzej.

Elektryka/elektronika

Elektryka ok., akumulator 60 Ah wystarcza do wszystkiego fabrycznego + radio ze zmieniarką. O elektronice nie wiem nic, bo w moim aucie jej "nie ma", i bardzo dobrze.

Zobacz również opinie:

Chevrolet Astro: bus, mini-van, van

Chevrolet Astro: benzyna, benzyna+gaz

Chevrolet Astro: 4.3

Chevrolet Astro: 1994, 1992, 1988