Chevrolet Blazer opinie, oceny użytkowników, Chevrolet Blazer spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Chevrolet Blazer

Liczba ocen: 7

Średnia ocena:

7.86/10

Chevrolet Blazer spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 14.43/23.45 -.--
trasa 11.67/18.68 -.--
cykl mieszany 13.33/20.93 -.--

Blazer

OCENY CHEVROLETA BLAZER


Ogólna ocena:  

1/10


Zaleta to wygląd i ładny dźwięk pracy silnika. Poza tym to auto to totalna porażka. Nie nadaje się do jazdy. Pali bardzo dużo. Psuje się, słabo przyspiesza i ma słabą prędkość maksymalną. Jak postoi to wszystko skrzypi.
Opinia o układzie napędowym:
Bardzo słaby silnik i skrzynia. Auto się nie nadaje do dużych prędkości. Maxymalnie 110km/h. Skrzynia reaguje późno. Silnik mimo dużego momentu i mocy jest słaby. Przyspieszenie na poziomie Toyoty Yaris 1.0. Jedynie piękny jest dźwięk silnika.
Opinia o komforcie:
Auto jest wygodne ale bardzo głośnie przy dużych prędkościach. Opory powietrza bardzo hałasują a od 120 km/h szyby wpadają w wibracje. Prędkość 100km/h czuć jak 200km/h w Audi A6.
Opinia o nadwoziu:
Przestrzeń z przodu i z tyłu jest OK. Ergonomia i wygoda też. Bagażnik jest lepiej rozwiązany niż np w jeepie cherokee bo koło zapasowe jest pod podwoziem. Jakość wykończenia jest słaba. Tylko skóra na fotelach jest dobrej jakości. Reszta to tandeta.
Opinia o układzie jezdnym:
Hamulce są ok ale ABS nawala. Najlepiej wyjąć bezpiecznik ABS. Wtedy hamulce są dobre. Z ABS-em nie da się bezpiecznie jeździć i łatwo o wypadek.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


Jeśli potrzebujesz auta do orania i normalnej jazdy za dobre pieniądze to jest to super środek.
Opinia o układzie napędowym:
Generalnie silnik ma duży zapas mocy, jest jak na takiego kloka zrywny i dynamiczny i daje przy tym piękny dźwięk. Dobrze sobie radzi też z ciężkimi przyczepami.
Opinia o komforcie:
Zawieszenie dość miękkie, ale dobrze wybrany złoty środek pomiędzy terenem a trasą. Fotele z przodu bardzo wygodne, skóra super jakości, z tylu jak to w terenowych autach trochę mniej wygodne.
Opinia o nadwoziu:
Super dużo schowków, miejsca wystarczająco. Karoseria nie gnije bardzo dobrze zabezpieczona przed korozją, nawet po podrapaniu w terenie.
Opinia o układzie jezdnym:
Jest to terenówka, więc trudno oczekiwać super trakcji. Jest dość miękki, ale w terenie i na piasku spisuje się bardzo dobrze.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


az szkoda go sprzedawac
Opinia o układzie napędowym:
jak to w automacie
Opinia o komforcie:
brak foteli z tylu, wiec komplet to 2 osoby, srednio wyciszony nowsze modele sa lepsze pod ytm wzgledem
Opinia o nadwoziu:
przestrzeni z tylu nie ma, jest fotelik wysuwany dla dziecka z pasami
Opinia o układzie jezdnym:
rewelacja auto ma pneumatycznie regulowana twardosc zawieszenia, wiec nadaje sie na gorki jak i po dopompowaniu na twardo do scigania, niesamowita moc i kop
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10



Opinia o układzie napędowym:
Jest to samochód o przełożeniach takich jak w terenówkach więc nie wymagajmy przyspieszeń jak w fordzie mustangu
Opinia o komforcie:
Fotele tylne powinny posiadać zagłówki
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10



Opinia o układzie napędowym:
Jest to samochód o przełożeniach takich jak w terenówkach więc nie wymagajmy przyspieszeń jak w fordzie mustangu
Opinia o komforcie:
Fotele tylne powinny posiadać zagłówki
» pełna opinia
 
1 2 z 2


ŚREDNIE OCENY CHEVROLET BLAZER

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 57.14% głosów 4
Raczej tak 28.57% głosów 2
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 14.29% głosów 1
Układ jezdny
Prowadzenie auta
7.9/10
Układ kierowniczy
8.1/10
Hamulce
7.9/10
Parkowanie
7.1/10
Napęd
Elastyczność
7.9/10
Skrzynia biegów
7.9/10
Silnik
8.0/10
Przyspieszenie 0-100km
7.1/10
Przyspieszenie 60-120km
7.0/10
Przyspieszenie 80-120km
7.0/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
7.6/10
Resorowanie z obciążeniem
7.9/10
Fotele przednie
9.1/10
Fotele tylne
7.4/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.4/10
Wyciszenie
7.0/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.1/10
Przestrzeń z tyłu
7.1/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.3/10
Bagażnik
9.3/10
Jakość materiałów i wykończenia
7.6/10
Możliwość aranżacji
8.3/10
Karoseria
9.1/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.7/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.3/10
Widocznośc do tyłu
8.3/10
Widoczność w lusterkach
9.6/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
6.4/10
Elektronika
5.9/10
Naprawy
Niezawodność
6.3/10
Koszty napraw
4.4/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność 4
Komfort jazdy 1
Układ jezdny 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Spalanie 4
Nic 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Chevrolet Blazer brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Jeep Grand Cherokee.

  Chevrolet

  Blazer

  Jeep

  Grand Cherokee

Najciekawsza opinia użytkownika o Chevrolecie Blazer

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Michał

liczba głosów: 79

Chevrolet Blazer LT 4300 4.3 V-6 Vortec 193KM 1998r. terenowy

Ocena ogólna
Zaleta to wygląd i ładny dźwięk pracy silnika. Poza tym to auto to totalna porażka. Nie nadaje się do jazdy. Pali bardzo dużo. Psuje się, słabo przyspiesza i ma słabą prędkość maksymalną. Jak postoi to wszystko skrzypi.

Układ napędowy
Bardzo słaby silnik i skrzynia. Auto się nie nadaje do dużych prędkości. Maxymalnie 110km/h. Skrzynia reaguje późno. Silnik mimo dużego momentu i mocy jest słaby. Przyspieszenie na poziomie Toyoty Yaris 1.0. Jedynie piękny jest dźwięk silnika.

Widoczność
Widoczność jest dobra z przodu. Z tyłu trochę gorsza ale nie stanowi to większego problemu.

Komfort
Auto jest wygodne ale bardzo głośnie przy dużych prędkościach. Opory powietrza bardzo hałasują a od 120 km/h szyby wpadają w wibracje. Prędkość 100km/h czuć jak 200km/h w Audi A6.

Nadwozie
Przestrzeń z przodu i z tyłu jest OK. Ergonomia i wygoda też. Bagażnik jest lepiej rozwiązany niż np w jeepie cherokee bo koło zapasowe jest pod podwoziem. Jakość wykończenia jest słaba. Tylko skóra na fotelach jest dobrej jakości. Reszta to tandeta.

Układ jezdny
Hamulce są ok ale ABS nawala. Najlepiej wyjąć bezpiecznik ABS. Wtedy hamulce są dobre. Z ABS-em nie da się bezpiecznie jeździć i łatwo o wypadek.

Naprawy
Auto bardzo awaryjne i zawodne. Niewarte 1/4 ceny za jakie sprzedający je sprzedają. Koszty napraw są olbrzymie a części są bardzo trudno dostępne albo słabej jakości (podróby). Wszystko się psuje co tylko możliwe. Jeśli chodzi o korozję to tylko progi rdzewieją.

Wentylacja i ogrzewanie
Ogrzewanie jest OK. Wentylacja reaguje trochę z opóźnieniem. Ogólnie jednak można powiedzieć że jest OK.

Elektryka/elektronika
Elektryka i elektronika to jest wielka porażka. Psujące się sterowanie otwierania szyb, niedziałający czujnik zmierzchu, nie zawsze działające lampy. Wycieraczki przestające działać jak pada deszcz. Problem z ABS-em. Co chwile uszkodzony czujnik w skrzyni biegów. Niedziałające sterowanie lewym lusterkiem. Niedziałające spryskiwacze reflektorów. Niedziałająca klimatyzacja. Sterowanie silnikiem też. Wszystko do kitu.

Pełna opinia o Chevrolet Blazer LT 4300 4.3 V-6 Vortec 193KM 1998r. terenowy »

Zobacz również opinie:

Chevrolet Blazer: pick-up, terenowy

Chevrolet Blazer: benzyna, benzyna+gaz

Chevrolet Blazer: 4.3

Chevrolet Blazer: 2002, 1999, 1998, 1997, 1996, 1995