Chevrolet Cruze opinie, oceny użytkowników, Chevrolet Cruze spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Chevrolet Cruze

Liczba ocen: 5

Średnia ocena: 8.80/10

Chevrolet Cruze spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
9.00/8.80
8.67
trasa
6.50/6.30
6.57
cykl mieszany
8.70/7.80
7.50

Oceny CHEVROLETA CRUZE

2010-05-22

Ogólna ocena:

10/10

O gustach się nie dyskutuje. Jak dla mnie auto dobrze jeżdzi, dobrze wyposażone, dobrze wygląda, z dobrym wynikiem NCAP, sensowną gwarancją (3l). Najlepszy wybór w tej kategorii cenowej ;]
Opinia o układzie napędowym:
Elastyczny. Ekonomiczny przy 2tys.(normalnej jeżdzie w tłoku). Szybki przy 4tys. Fajnie brzmi :) Można jeżdzić jak się lubi, bo daje taką możliwość. Przy średniej jeżdzie dziecko w środku śpi :)
Opinia o komforcie:
Komplet pasażerów niewiele zmienia, bo auto jest przestronne. Brak regulacji lędżwiowej ale w tej cenie nie ma w żadnej marce. Na normalnej drodze super (przy pierwszej jeżdzie dwa razy spr. czy włączyłem silnik) :P
Opinia o nadwoziu:
Przestrzeni FULL. Schowków przez rok jeszcze nie zapełniłem :) Dostęp dobry, a w tym przed pasażerem można chyba encyklopedię włożyć (w niektórych markach nawet mapa się nie mieści). Zawiasy bagażnika trochę ograniczają ładowność ale spokojnie wózek (duży) i parę toreb się mie...
Opinia o układzie jezdnym:
Reaguje szybko i dokładnie. Trakcje radziły sobie dobrze nawet zimą przy szybszych manewrach :)

2014-07-18

Ogólna ocena:

10/10

do wad zaliczam zawiasy klapy bagażnika i zamek.do zalet wygląd,wyposażenie,silnik

Franciszek2010-07-18

Ogólna ocena:

8/10

Średnie oceny CHEVROLET CRUZE

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
60.00%
głosów 3
Raczej tak
20.00%
głosów 1
Trudno powiedzieć
20.00%
głosów 1
Raczej nie
0.00%
głosów 0
Nie
0.00%
głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.4/10
Układ kierowniczy
9.6/10
Hamulce
9.4/10
Parkowanie
9.0/10
Napęd
Elastyczność
8.8/10
Skrzynia biegów
9.0/10
Silnik
9.6/10
Przyspieszenie 0-100km
9.2/10
Przyspieszenie 60-120km
9.0/10
Przyspieszenie 80-120km
9.0/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.6/10
Resorowanie z obciążeniem
8.8/10
Fotele przednie
9.2/10
Fotele tylne
9.2/10
Jazda z kompletem pasażerów
9.0/10
Wyciszenie
8.4/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.0/10
Przestrzeń z tyłu
9.0/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.2/10
Bagażnik
8.8/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.6/10
Możliwość aranżacji
8.6/10
Karoseria
8.8/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.6/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.0/10
Widocznośc do tyłu
8.6/10
Widoczność w lusterkach
9.6/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
9.0/10
Elektronika
9.0/10
Naprawy
Niezawodność
9.0/10
Koszty napraw
7.0/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy
2
Nadwozie
1
Wnętrze
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic
3
Spalanie
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Chevrolet Cruze brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Hyundai i30.

Chevrolet Cruze

Hyundai i30

Hyundai i30

Najciekawsza opinia użytkownika o Chevrolecie Cruze

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 52

Chevrolet Cruze LS+ 1800 140KM 2009r. sedan (limuzyna)

Ocena ogólna

O gustach się nie dyskutuje. Jak dla mnie auto dobrze jeżdzi, dobrze wyposażone, dobrze wygląda, z dobrym wynikiem NCAP, sensowną gwarancją (3l). Najlepszy wybór w tej kategorii cenowej ;]

Układ napędowy

Elastyczny. Ekonomiczny przy 2tys.(normalnej jeżdzie w tłoku). Szybki przy 4tys. Fajnie brzmi :) Można jeżdzić jak się lubi, bo daje taką możliwość. Przy średniej jeżdzie dziecko w środku śpi :)

Widoczność

Kwestia regulacji fotela i kierownicy. Przednie słupki są szersze (airbagi w środku) ale po regulacji bez zastrzeżeń. Do tyłu o.k. + czujniki cofania w standardzie :)

Komfort

Komplet pasażerów niewiele zmienia, bo auto jest przestronne. Brak regulacji lędżwiowej ale w tej cenie nie ma w żadnej marce. Na normalnej drodze super (przy pierwszej jeżdzie dwa razy spr. czy włączyłem silnik) :P

Nadwozie

Przestrzeni FULL. Schowków przez rok jeszcze nie zapełniłem :) Dostęp dobry, a w tym przed pasażerem można chyba encyklopedię włożyć (w niektórych markach nawet mapa się nie mieści). Zawiasy bagażnika trochę ograniczają ładowność ale spokojnie wózek (duży) i parę toreb się mieści. Wszystko pod ręką do tego stopnia, że sterownia radiem z kierownicy jest rzadko używane. Konsola środkowa.. jeszcze nie wiozłem osoby która sama by jej nie pochwaliła :) "Mała" rzecz, a cieszy ;]

Układ jezdny

Reaguje szybko i dokładnie. Trakcje radziły sobie dobrze nawet zimą przy szybszych manewrach :)

Naprawy

Uszczelniacz półosi przy skrzyni w ramach gwarancji. Zawieszenia nie oszczędzam i zero luzów jak sprawdzałem ostatnio (taka praca).

Wentylacja i ogrzewanie

Zimą ciepło i odmarza migiem :)

Elektryka/elektronika

Przez rok w deszczu i kałużach zwarć nie odnotowałem.

Zobacz również opinie:

Chevrolet Cruze: sedan (limuzyna)

Chevrolet Cruze: benzyna, olej napędowy, benzyna+gaz

Chevrolet Cruze: 1.8, 2.0

Chevrolet Cruze: 2012, 2009