Chevrolet Lacetti opinie, oceny użytkowników, Chevrolet Lacetti spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Chevrolet Lacetti

Liczba ocen: 24

Średnia ocena: 8.58/10

Chevrolet Lacetti spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
7.48/9.62
7.75
trasa
5.83/8.00
6.00
cykl mieszany
7.83/9.06
6.85

Oceny CHEVROLETA LACETTI

Andrzej2010-02-19

Ogólna ocena:

9/10

Spełnienie wszystkiego czego oczekiwałem. Szybki, niezawodny, elegancki, trwały, nie lubiany przez złodzieji i co ważne mały spadek wartości. Jestem zakochany w moim sedanie. Świetne światła.
Opinia o układzie napędowym:
Mam wersję 1,6. Ten silnik sprawdził mi się w nubirze.(po 190 tyś nawet nie brudził oleju i nie brał i lacetti narazie też nie brudzi i nie bierze. Jest wysookobrotowy- poniżej 3 tyś mułowaty potem dostaje kopa. JEżdzę dynamicznie , najlepiej jak siętrzyma na obrotach 3,5 do 5,5. Obrot...
Opinia o komforcie:
Zawieszenie super ale wyciszenie słabe. Mam do cyznienia z kilkoma lacetti. Wszstkie są głośne.Także tu minus. Do tego dźwięk nie jest super. W nubirze I to słychać go było tak , że przyjemnie przyspeiszać - jak alfę. Tu słychać jak w astrze.
Opinia o nadwoziu:
Wygoda to jego drugie imię.Nawet po trasach po 600 km nie czuć zmęczenia. Fotele swietne. Bagażnik troche mniejszy niż w nubirze I sedan. Dalej jak w nubirach wystają do wnętrza zawiasy bagażnika , które ograniczają przestrzeń bagażową. Karoseria ok. Jak kupowałem to przebieg widać po...
Opinia o układzie jezdnym:
Poprzednio jeżdziłem nubirą. Tu jest o niebo lepiej .CHarakterystyka idealna, twardość idealna,całkiem co innego niż nieco zbyt miękka i za wysoka(choć niesamowicie komfortowa)nubira. Świetny ręczny. Taki jak w Civic UFO (też jeżdzę). Prowadzenie wiele nie odbiega.

2008-02-09

Ogólna ocena:

10/10

Samochód mam od nowości, na razie bez awaryjny, oby tak dalej. Jest ekonomiczny i pakowny akurat dla mojej rodzinki. Polecam!
Opinia o układzie napędowym:
Skrzynia biegów precyzyjna choć czasami trochę haczy ale ponoć ten model tak ma. Przyśpiesza dynamicznie.
Opinia o komforcie:
Fotele bardzo wygodne zarówno z przodu jak i z tyłu.Dobrze wyciszony.
Opinia o nadwoziu:
Dużo miejsca z przodu i z tyłu, dobre materiały wykończeniowe (welurowa tapicerka). Pojemny i funkcjonalny bagażnik.
Opinia o układzie jezdnym:
Samochód prowadzi się bardzo dobrze, zawieszenie dość twarde ale mi się podoba. Hamulce skuteczne.

2011-02-13

Ogólna ocena:

8/10

Moja bolączką jest brak klimatyzacji, ale to nie wina samochodu tylko moja gdyż taką wersję sobie kupiłem.
Opinia o układzie napędowym:
Od silnika 1.4 nie mogę chyba wymagać więcej.
Opinia o komforcie:
Powyżej 120 km/h zaczyna być hałaśliwy.
Opinia o nadwoziu:
Bagażnik niezbyt wielki, trzeba się nauczyć dobrze go pakować żeby pomieścić to co się chce zabrać. Brakuje mi podłokietnika w tylnej kanapie z przejściem do bagażnika aby zapakować np narty. Denerwujące jest ścieranie się lakieru z klamek w kolorze nadwozia.
Opinia o układzie jezdnym:
Widoczność przez tylną szybę nie sprzyja łatwości parkowania tyłem, ale to hatchback.

TAD.2008-09-23

Ogólna ocena:

10/10


Opinia o układzie napędowym:
Wspaniale przyśpiesza ,zwłaszcza powyżej 100 km/godz.
Opinia o komforcie:
Fotele dobrze dopasowane do budowy kręgosłupa . Odkąd zacząłem jeździć Chevy. Lacetti ,przestał mnie boleć kręgosłup po jeździe. I nie wychodzę z auta zgięty ! (Jeżdżę ponad 40 lat !)
Opinia o nadwoziu:
Dużo miejsca z przodu na nogi . Z tyłu jeszcze więcej.
Opinia o układzie jezdnym:
Parkowanie każdym autem combi zawsze ograniczone.I jest to normalne , zwłaszcza ,że w obecnych samochodach dolna linia bocznych , tylnych szyb wznosi się ku górze .

2011-05-21

Ogólna ocena:

9/10

auto godne polecenia rodzinie z małymi dziećmi
Opinia o układzie napędowym:
silnik elastyczny, przyspieszenia dobre, można być zadowolonym
Opinia o komforcie:
zawieszenie elastyczne, z kompletem pasażerów zachowuje się tak z obciążeniem
Opinia o nadwoziu:
dużo miejsca z przodu i z tyłu, bagażnikpojemny
Opinia o układzie jezdnym:
Dużo miejsca dla kierowcy i pasażerów w szczególności tych z tyłu zużycie paliwa nie odbiegające od danych fabrycznych,wielogodzinna jazda nie męcząca dla kierowcy, bezawaryjność, dobre oświetlenie, kształt podłogi daje swobodę jazdy na niezbyt równej nawierzchni, dobrze utrzymuje t...

Średnie oceny CHEVROLET LACETTI

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
66.67%
głosów 16
Raczej tak
33.33%
głosów 8
Trudno powiedzieć
0.00%
głosów 0
Raczej nie
0.00%
głosów 0
Nie
0.00%
głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.8/10
Układ kierowniczy
8.8/10
Hamulce
8.8/10
Parkowanie
8.0/10
Napęd
Elastyczność
7.8/10
Skrzynia biegów
7.8/10
Silnik
8.7/10
Przyspieszenie 0-100km
8.1/10
Przyspieszenie 60-120km
7.9/10
Przyspieszenie 80-120km
8.1/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.3/10
Resorowanie z obciążeniem
8.4/10
Fotele przednie
8.6/10
Fotele tylne
8.3/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.3/10
Wyciszenie
8.2/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.2/10
Przestrzeń z tyłu
8.6/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.0/10
Bagażnik
7.7/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.0/10
Możliwość aranżacji
7.5/10
Karoseria
8.7/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.1/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.6/10
Widocznośc do tyłu
7.7/10
Widoczność w lusterkach
8.2/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
5.3/10
Elektronika
5.3/10
Naprawy
Niezawodność
5.3/10
Koszty napraw
5.3/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność
8
Komfort jazdy
4
Napęd
2
Nadwozie
2
Inne
1
Spalanie
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Wentylacja i ogrzewanie
4
Nic
3
Widoczność
3
Spalanie
1
Inne
1
Układ jezdny
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Chevrolet Lacetti brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Renault Thalia.

Chevrolet Lacetti

Chevrolet Lacetti

Renault Thalia

Renault Thalia

Najciekawsza opinia użytkownika o Chevrolecie Lacetti

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Andrzej

liczba głosów: 78

Chevrolet Lacetti sx 1600 109KM 2004r. sedan (limuzyna)

Ocena ogólna

Spełnienie wszystkiego czego oczekiwałem. Szybki, niezawodny, elegancki, trwały, nie lubiany przez złodzieji i co ważne mały spadek wartości. Jestem zakochany w moim sedanie. Świetne światła.

Układ napędowy

Mam wersję 1,6. Ten silnik sprawdził mi się w nubirze.(po 190 tyś nawet nie brudził oleju i nie brał i lacetti narazie też nie brudzi i nie bierze. Jest wysookobrotowy- poniżej 3 tyś mułowaty potem dostaje kopa. JEżdzę dynamicznie , najlepiej jak siętrzyma na obrotach 3,5 do 5,5. Obroty mu nie szkodzą. W polonezie czy fieście zjechałem tak układ zaworowy - tu w nubirze pzry 190 był jak nowy - więc i lacetti nieszkodzą obroty (oczywiście wzszystk bez gazu), troszkę inna charakterystyka niż w nubirze. Tam najlepiej przyspieszał do obr.max czyli do 6,500. Tu do 5500 czuć wyrażny moment z mocą.

Widoczność

Duże dobre lusterka. Widocznośćok.

Komfort

Zawieszenie super ale wyciszenie słabe. Mam do cyznienia z kilkoma lacetti. Wszstkie są głośne.Także tu minus. Do tego dźwięk nie jest super. W nubirze I to słychać go było tak , że przyjemnie przyspeiszać - jak alfę. Tu słychać jak w astrze.

Nadwozie

Wygoda to jego drugie imię.Nawet po trasach po 600 km nie czuć zmęczenia. Fotele swietne. Bagażnik troche mniejszy niż w nubirze I sedan. Dalej jak w nubirach wystają do wnętrza zawiasy bagażnika , które ograniczają przestrzeń bagażową. Karoseria ok. Jak kupowałem to przebieg widać po luzie na drzwiach kierowcy - pojawia się przy ok. 180 tyś ( w nubirze to samo).

Układ jezdny

Poprzednio jeżdziłem nubirą. Tu jest o niebo lepiej .CHarakterystyka idealna, twardość idealna,całkiem co innego niż nieco zbyt miękka i za wysoka(choć niesamowicie komfortowa)nubira. Świetny ręczny. Taki jak w Civic UFO (też jeżdzę). Prowadzenie wiele nie odbiega.

Naprawy

Auto bezawaryjne , absolutnie bezusterkowe. Pasek rozrządu polecam wymieniać co 50 a nie co 60. 60 to górna granica . Ja przy moich szaleństwachwymieniam wcześniej - no i pilnować rolek rozrządu - badziewie. Jak sie o to dba i regularnie zmienia płyny - auto nie do zdaarcia. Jestem zakochany

Wentylacja i ogrzewanie

REWELACJA - nie zakrywam chłodnicy nawet przy imnus 20 a nagrzewnica grzeje aż parzy w rękę przy kratce. UWAGA - zmieniajcie pły n chłodniczy regularnie. NIe wiem jak tu. W nubirze korodowały i ciekły i zatykały sie nagrzewnice

Elektryka/elektronika

Zero problemów

Zobacz również opinie:

Chevrolet Lacetti: hatchback, kombi, sedan (limuzyna)

Chevrolet Lacetti: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Chevrolet Lacetti: 1.4, 1.6, 2.0

Chevrolet Lacetti: 2010, 2009, 2007, 2006, 2005, 2004