Chevrolet Lacetti opinie, oceny użytkowników, Chevrolet Lacetti spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Chevrolet Lacetti

Liczba ocen: 24

Średnia ocena:

8.58/10

Chevrolet Lacetti spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 7.48/9.62 7.75
trasa 5.83/8.00 6.00
cykl mieszany 7.83/9.06 6.85

Lacetti

OCENY CHEVROLETA LACETTI


Ogólna ocena:  

9/10


Spełnienie wszystkiego czego oczekiwałem. Szybki, niezawodny, elegancki, trwały, nie lubiany przez złodzieji i co ważne mały spadek wartości. Jestem zakochany w moim sedanie. Świetne światła.
Opinia o układzie napędowym:
Mam wersję 1,6. Ten silnik sprawdził mi się w nubirze.(po 190 tyś nawet nie brudził oleju i nie brał i lacetti narazie też nie brudzi i nie bierze. Jest wysookobrotowy- poniżej 3 tyś mułowaty potem dostaje kopa. JEżdzę dynamicznie , najlepiej jak siętrzyma na obrotach 3,5 do 5,5. Obrot...
Opinia o komforcie:
Zawieszenie super ale wyciszenie słabe. Mam do cyznienia z kilkoma lacetti. Wszstkie są głośne.Także tu minus. Do tego dźwięk nie jest super. W nubirze I to słychać go było tak , że przyjemnie przyspeiszać - jak alfę. Tu słychać jak w astrze.
Opinia o nadwoziu:
Wygoda to jego drugie imię.Nawet po trasach po 600 km nie czuć zmęczenia. Fotele swietne. Bagażnik troche mniejszy niż w nubirze I sedan. Dalej jak w nubirach wystają do wnętrza zawiasy bagażnika , które ograniczają przestrzeń bagażową. Karoseria ok. Jak kupowałem to przebieg widać po...
Opinia o układzie jezdnym:
Poprzednio jeżdziłem nubirą. Tu jest o niebo lepiej .CHarakterystyka idealna, twardość idealna,całkiem co innego niż nieco zbyt miękka i za wysoka(choć niesamowicie komfortowa)nubira. Świetny ręczny. Taki jak w Civic UFO (też jeżdzę). Prowadzenie wiele nie odbiega.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Samochód mam od nowości, na razie bez awaryjny, oby tak dalej. Jest ekonomiczny i pakowny akurat dla mojej rodzinki. Polecam!
Opinia o układzie napędowym:
Skrzynia biegów precyzyjna choć czasami trochę haczy ale ponoć ten model tak ma. Przyśpiesza dynamicznie.
Opinia o komforcie:
Fotele bardzo wygodne zarówno z przodu jak i z tyłu.Dobrze wyciszony.
Opinia o nadwoziu:
Dużo miejsca z przodu i z tyłu, dobre materiały wykończeniowe (welurowa tapicerka). Pojemny i funkcjonalny bagażnik.
Opinia o układzie jezdnym:
Samochód prowadzi się bardzo dobrze, zawieszenie dość twarde ale mi się podoba. Hamulce skuteczne.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


Moja bolączką jest brak klimatyzacji, ale to nie wina samochodu tylko moja gdyż taką wersję sobie kupiłem.
Opinia o układzie napędowym:
Od silnika 1.4 nie mogę chyba wymagać więcej.
Opinia o komforcie:
Powyżej 120 km/h zaczyna być hałaśliwy.
Opinia o nadwoziu:
Bagażnik niezbyt wielki, trzeba się nauczyć dobrze go pakować żeby pomieścić to co się chce zabrać. Brakuje mi podłokietnika w tylnej kanapie z przejściem do bagażnika aby zapakować np narty. Denerwujące jest ścieranie się lakieru z klamek w kolorze nadwozia.
Opinia o układzie jezdnym:
Widoczność przez tylną szybę nie sprzyja łatwości parkowania tyłem, ale to hatchback.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10



Opinia o układzie napędowym:
Wspaniale przyśpiesza ,zwłaszcza powyżej 100 km/godz.
Opinia o komforcie:
Fotele dobrze dopasowane do budowy kręgosłupa . Odkąd zacząłem jeździć Chevy. Lacetti ,przestał mnie boleć kręgosłup po jeździe. I nie wychodzę z auta zgięty ! (Jeżdżę ponad 40 lat !)
Opinia o nadwoziu:
Dużo miejsca z przodu na nogi . Z tyłu jeszcze więcej.
Opinia o układzie jezdnym:
Parkowanie każdym autem combi zawsze ograniczone.I jest to normalne , zwłaszcza ,że w obecnych samochodach dolna linia bocznych , tylnych szyb wznosi się ku górze .
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


auto godne polecenia rodzinie z małymi dziećmi
Opinia o układzie napędowym:
silnik elastyczny, przyspieszenia dobre, można być zadowolonym
Opinia o komforcie:
zawieszenie elastyczne, z kompletem pasażerów zachowuje się tak z obciążeniem
Opinia o nadwoziu:
dużo miejsca z przodu i z tyłu, bagażnikpojemny
Opinia o układzie jezdnym:
Dużo miejsca dla kierowcy i pasażerów w szczególności tych z tyłu zużycie paliwa nie odbiegające od danych fabrycznych,wielogodzinna jazda nie męcząca dla kierowcy, bezawaryjność, dobre oświetlenie, kształt podłogi daje swobodę jazdy na niezbyt równej nawierzchni, dobrze utrzymuje t...
» pełna opinia
 
1 2 3 4 5 z 5


ŚREDNIE OCENY CHEVROLET LACETTI

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 66.67% głosów 16
Raczej tak 33.33% głosów 8
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.8/10
Układ kierowniczy
8.8/10
Hamulce
8.8/10
Parkowanie
8.0/10
Napęd
Elastyczność
7.8/10
Skrzynia biegów
7.8/10
Silnik
8.7/10
Przyspieszenie 0-100km
8.1/10
Przyspieszenie 60-120km
7.9/10
Przyspieszenie 80-120km
8.1/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.3/10
Resorowanie z obciążeniem
8.4/10
Fotele przednie
8.6/10
Fotele tylne
8.3/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.3/10
Wyciszenie
8.2/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.2/10
Przestrzeń z tyłu
8.6/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.0/10
Bagażnik
7.7/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.0/10
Możliwość aranżacji
7.5/10
Karoseria
8.7/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.1/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.6/10
Widocznośc do tyłu
7.7/10
Widoczność w lusterkach
8.2/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
5.3/10
Elektronika
5.3/10
Naprawy
Niezawodność
5.3/10
Koszty napraw
5.3/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność 8
Komfort jazdy 4
Nadwozie 2
Napęd 2
Inne 1
Spalanie 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Wentylacja i ogrzewanie 4
Widoczność 3
Nic 3
Spalanie 1
Inne 1
Układ jezdny 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Chevrolet Lacetti brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Renault Thalia.

  Chevrolet

  Lacetti

  Renault

  Thalia

Najciekawsza opinia użytkownika o Chevrolecie Lacetti

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Andrzej

liczba głosów: 21

Chevrolet Lacetti sx 1600 109KM 2004r. sedan (limuzyna)

Ocena ogólna
Spełnienie wszystkiego czego oczekiwałem. Szybki, niezawodny, elegancki, trwały, nie lubiany przez złodzieji i co ważne mały spadek wartości. Jestem zakochany w moim sedanie. Świetne światła.

Układ napędowy
Mam wersję 1,6. Ten silnik sprawdził mi się w nubirze.(po 190 tyś nawet nie brudził oleju i nie brał i lacetti narazie też nie brudzi i nie bierze. Jest wysookobrotowy- poniżej 3 tyś mułowaty potem dostaje kopa. JEżdzę dynamicznie , najlepiej jak siętrzyma na obrotach 3,5 do 5,5. Obroty mu nie szkodzą. W polonezie czy fieście zjechałem tak układ zaworowy - tu w nubirze pzry 190 był jak nowy - więc i lacetti nieszkodzą obroty (oczywiście wzszystk bez gazu), troszkę inna charakterystyka niż w nubirze. Tam najlepiej przyspieszał do obr.max czyli do 6,500. Tu do 5500 czuć wyrażny moment z mocą.

Widoczność
Duże dobre lusterka. Widocznośćok.

Komfort
Zawieszenie super ale wyciszenie słabe. Mam do cyznienia z kilkoma lacetti. Wszstkie są głośne.Także tu minus. Do tego dźwięk nie jest super. W nubirze I to słychać go było tak , że przyjemnie przyspeiszać - jak alfę. Tu słychać jak w astrze.

Nadwozie
Wygoda to jego drugie imię.Nawet po trasach po 600 km nie czuć zmęczenia. Fotele swietne. Bagażnik troche mniejszy niż w nubirze I sedan. Dalej jak w nubirach wystają do wnętrza zawiasy bagażnika , które ograniczają przestrzeń bagażową. Karoseria ok. Jak kupowałem to przebieg widać po luzie na drzwiach kierowcy - pojawia się przy ok. 180 tyś ( w nubirze to samo).

Układ jezdny
Poprzednio jeżdziłem nubirą. Tu jest o niebo lepiej .CHarakterystyka idealna, twardość idealna,całkiem co innego niż nieco zbyt miękka i za wysoka(choć niesamowicie komfortowa)nubira. Świetny ręczny. Taki jak w Civic UFO (też jeżdzę). Prowadzenie wiele nie odbiega.

Naprawy
Auto bezawaryjne , absolutnie bezusterkowe. Pasek rozrządu polecam wymieniać co 50 a nie co 60. 60 to górna granica . Ja przy moich szaleństwachwymieniam wcześniej - no i pilnować rolek rozrządu - badziewie. Jak sie o to dba i regularnie zmienia płyny - auto nie do zdaarcia. Jestem zakochany

Wentylacja i ogrzewanie
REWELACJA - nie zakrywam chłodnicy nawet przy imnus 20 a nagrzewnica grzeje aż parzy w rękę przy kratce. UWAGA - zmieniajcie pły n chłodniczy regularnie. NIe wiem jak tu. W nubirze korodowały i ciekły i zatykały sie nagrzewnice

Elektryka/elektronika
Zero problemów

Pełna opinia o Chevrolet Lacetti sx 1600 109KM 2004r. sedan (limuzyna) »

Zobacz również opinie:

Chevrolet Lacetti: hatchback, kombi, sedan (limuzyna)

Chevrolet Lacetti: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Chevrolet Lacetti: 1.4, 1.6, 2.0

Chevrolet Lacetti: 2010, 2009, 2007, 2006, 2005, 2004