Chevrolet Lumina opinie, oceny użytkowników, Chevrolet Lumina spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Chevrolet Lumina

Liczba ocen: 4

Średnia ocena: 8.75/10

Chevrolet Lumina spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
13.00/15.27
-.--
trasa
9.00/11.50
-.--
cykl mieszany
11.00/13.30
-.--

Oceny CHEVROLETA LUMINA

2011-09-18

Ogólna ocena:

10/10

Nie jest dobrze. Żona mi go chce zabrać. Chciałem Ją przekupić mercedesem i nie daje się namówić. (CIEKAWOSTKA) Żona ma 159 cm wzrostu i 40 kg wagi. Powinna jeżdzić CC anie 5 metrową limuzyną. Te auto rozkochuje w sobie wszystkich.
Opinia o układzie napędowym:
Ten silnik to demon. Cichy - czasami nie wiem czy jest ale jak te V6 zagra po wciśnięciu w podłogę - i wciska wszystkich w siedzenia... Nie będę opowiadał jakie auta zostawiłem w tyle - ale to miłe wspomnienie.
Opinia o komforcie:
Cicho , cichutko. Nie ma różnicy ile osób jedzie. Przednia kanapa jest z całości - to nie dzielone fotele. Można z przodu brać maleńką 3 osobę (są 3 pasy). Miejsca z tyły więcej niż w W210. Najlepsze porównanie BMW 7.
Opinia o nadwoziu:
Sory ale tu nie mam sie do czego czepiać - to amerykański wóz.
Opinia o układzie jezdnym:
Auta z USA maja super zawieszenie al nie na nasze drogi. Jeździłem BMW7 i W210 . Tylko dlatego nie dałem 10/10 Ale powinnem. W tym aucie abs zachowuje sie jak kontrola trakcji - a może on ma kontrolę . Obiektywne odczucie z jazdy pasażerów , że lepiej i przyjemniej niz w mercedesie i bmw.

2008-08-13

Ogólna ocena:

7/10


Opinia o układzie napędowym:
Cóz - automat przy 175 KM zawstydzi niejeden samochód. Jednak przy wadze 1900kg nie jest to śmigacz.
Opinia o komforcie:
jak wspomnialem wczesniej. na przednich fotelach wygodznie. Zdecydowanie za niskie zagłówki, które same opadają. nawet w jnajwyzszej pozycju nadaja sie dla pasazera o wzroscie max. 175 cm Psażerowie tylnych nieco narzekają na brak mozliwosci odchylania oparć. poza tym nie mają zagłówków, ...
Opinia o nadwoziu:
duża możliwosć aranżacji przestrzeni sprawia , ze nie jest latwo odpowiedziec na powyzsze punkty. Przy 7 pasażerach pozostaje miejsca jedynie na 2 walizki. Optymalnie na wakacje 5-6 osób - resszta na bagaż. Karoseria z tworzyw sztucznych na solidnym pancerzu - duża zaleta - nie trzeba z każ...
Opinia o układzie jezdnym:
Landara radośnie pływa po drogach - jest miękka, co powoduje czestszą konieczność wymiany niektórych elementów. Miękkośc nie powoduje jednak dobrego tłumienia nierówności. nawet po wymianie amortyzatorów trochę telepie sie na torach etc,

2008-02-07

Ogólna ocena:

10/10

polecam te auto i nie mam żadnych zastrzeżeń.
Opinia o układzie napędowym:
polecam te auto i nie mam żadnych zastrzeżeń.
Opinia o komforcie:
polecam te auto i nie mam żadnych zastrzeżeń.
Opinia o nadwoziu:
polecam te auto i nie mam żadnych zastrzeżeń.
Opinia o układzie jezdnym:
polecam te auto i nie mam żadnych zastrzeżeń.

Średnie oceny CHEVROLET LUMINA

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
75.00%
głosów 3
Raczej tak
25.00%
głosów 1
Trudno powiedzieć
0.00%
głosów 0
Raczej nie
0.00%
głosów 0
Nie
0.00%
głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.3/10
Układ kierowniczy
8.8/10
Hamulce
9.5/10
Parkowanie
8.0/10
Napęd
Elastyczność
9.8/10
Skrzynia biegów
9.8/10
Silnik
9.8/10
Przyspieszenie 0-100km
9.0/10
Przyspieszenie 60-120km
9.3/10
Przyspieszenie 80-120km
9.3/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.5/10
Resorowanie z obciążeniem
8.8/10
Fotele przednie
9.3/10
Fotele tylne
7.8/10
Jazda z kompletem pasażerów
9.0/10
Wyciszenie
9.5/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.3/10
Przestrzeń z tyłu
9.5/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.3/10
Bagażnik
9.0/10
Jakość materiałów i wykończenia
7.0/10
Możliwość aranżacji
9.3/10
Karoseria
9.5/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
9.3/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.8/10
Widocznośc do tyłu
9.8/10
Widoczność w lusterkach
9.5/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
6.3/10
Elektronika
6.8/10
Naprawy
Niezawodność
6.3/10
Koszty napraw
5.3/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność
3
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic
2
Awaryjność
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Chevrolet Lumina brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Pontiac Trans Sport.

Chevrolet Lumina

Chevrolet Lumina

Pontiac Trans Sport

Pontiac Trans Sport

Najciekawsza opinia użytkownika o Chevrolecie Lumina

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 32

Chevrolet Lumina 3800 175KM 1994r. van

Układ napędowy

Cóz - automat przy 175 KM zawstydzi niejeden samochód. Jednak przy wadze 1900kg nie jest to śmigacz.

Widoczność

nic dodać.

Komfort

jak wspomnialem wczesniej. na przednich fotelach wygodznie. Zdecydowanie za niskie zagłówki, które same opadają. nawet w jnajwyzszej pozycju nadaja sie dla pasazera o wzroscie max. 175 cm Psażerowie tylnych nieco narzekają na brak mozliwosci odchylania oparć. poza tym nie mają zagłówków, co jest wynikiem debilizmu producenta (1994 rok)

Nadwozie

duża możliwosć aranżacji przestrzeni sprawia , ze nie jest latwo odpowiedziec na powyzsze punkty. Przy 7 pasażerach pozostaje miejsca jedynie na 2 walizki. Optymalnie na wakacje 5-6 osób - resszta na bagaż. Karoseria z tworzyw sztucznych na solidnym pancerzu - duża zaleta - nie trzeba z każdą rysą latac do blacharzy. Nigdy nie zardzewieje.

Układ jezdny

Landara radośnie pływa po drogach - jest miękka, co powoduje czestszą konieczność wymiany niektórych elementów. Miękkośc nie powoduje jednak dobrego tłumienia nierówności. nawet po wymianie amortyzatorów trochę telepie sie na torach etc,

Naprawy

Psują się głównie detale - klamki, zamki, odpadają plastiki. rozsypało sie kółko napinacza, pękła linka od gazu (!), pękło masywne mocowanie spręzarki klimy, co unieruchomiło samochód (wszytko na 1 pasku wielorowkowym). Poza tym elementy ekspolatacyjne. Ot tyle - zle nie jest ale czasem drogo.

Wentylacja i ogrzewanie

Skuteczność z przodu zarówno grzania jak i chłodzenia - dobra. gorzej z tyłu - nawiewy bardzo długo sie rozgrzewają, i niezależnie od ustawienia suwaka - leci letnie powietrze.

Zobacz również opinie:

Chevrolet Lumina: bus, mini-van, sedan (limuzyna), van

Chevrolet Lumina: benzyna, benzyna+gaz

Chevrolet Lumina: 3.1, 3.8

Chevrolet Lumina: 1997, 1995, 1994