Chevrolet Spark opinie, oceny użytkowników, Chevrolet Spark spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Chevrolet Spark

Liczba ocen: 6

Średnia ocena:

8.83/10

Chevrolet Spark spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 6.08/8.00 -.--
trasa 4.72/5.70 -.--
cykl mieszany 5.22/7.70 -.--

Spark

OCENY CHEVROLETA SPARK


Ogólna ocena:  

9/10


Autko bardzo dobre do jazdy po mieście ale tylko po mieście w trasie nie spisuje się za dobrze. Ekonomia jest również bardzo dobra autko spala śladowe ilości benzyny.
Opinia o układzie napędowym:
Nie ma co się nakręcać że z 1L pojemności otrzymamy mega przyspieszenie, co prawda silnik pracuje bardzo sprawnie i cicho, nie raz można zapomnieć o tym czy silnik jest w ogóle włączony na niskich obrotach silnika w ogóle nie słychać. W mieście auto sprawuje się idealnie za to w trasi...
Opinia o komforcie:
Zawieszenie stworzone na polskie drogi. Idealnie wychwytuje wszystkie dołki dzięki temu jazda tym autem to sama przyjemność, do którego również przyczynia się bardzo dobrze wyciszenia wnętrza. Fotele również wygodne jak na rozmiary tego samochodu, ale z tyłu powinny podróżować tylko d...
Opinia o nadwoziu:
Z przodu bardzo duża ilość miejsca z tyłem bywa różnie to zależy od rozmiarów osób siedzących z przodu. Wnętrze naszpikowane schowkami więc kobiety nie będą miały problemu z ulokowaniem swoich niezbędnych rzeczy. Auto wygląda bardzo ładnie i można nawet powiedzieć agresywnie dzi...
Opinia o układzie jezdnym:
Auto prowadzi się bardzo dobrze i płynnie, siła wspomagania jest w sam raz. Jedyne co mnie zaskoczyło to hamulce a raczej ich wrażliwość pedału hamulca, wystarczy go tylko dotknąć a samochód momentalnie staje w miejscu.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


Za twarde zawieszenie z tyłu, za szeroki tylny słupek, poza tym bardzo fajny
Opinia o układzie napędowym:
Silnik przy predkości ponad 100km/h lun obrotach ponad 3000 staje się nieprzyjemnie głośny. Wydawany dzwięk jest nieprzyjemny.
Opinia o komforcie:
Bardzo podbija tył na poprzecznych przeszkodach. Bola plecy i głowa od uderzeń w sufit - mowa o pasażerach tylnej kanapy.
Opinia o układzie jezdnym:
bardzo twarde tylne zawieszenie - pokonując poprzeczne przeszkony tył bardzo podskakuje i pasażerowie tylnej kanapy biją głową w sufit, na przednich fotelach takie podbicie mocno odczuwa kregosłup.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


Należy po zakupie nowego samochodu wymienić opony i pióra wycieraczek.
Opinia o komforcie:
Wyciszenie do stu kilometrów/godz.dobre.
Opinia o układzie jezdnym:
Rewelacyjny, oszczędny, bezawaryjny w mieście.W trasie na autostradzie zbyt głośny,wrażliwy na podmuchy wiatru.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10



Opinia o układzie jezdnym:
super oto moto
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


 
1 2 z 2


ŚREDNIE OCENY CHEVROLET SPARK

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 33.33% głosów 2
Raczej tak 66.67% głosów 4
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.2/10
Układ kierowniczy
9.2/10
Hamulce
8.3/10
Parkowanie
9.3/10
Napęd
Elastyczność
6.7/10
Skrzynia biegów
6.8/10
Silnik
7.0/10
Przyspieszenie 0-100km
6.7/10
Przyspieszenie 60-120km
5.7/10
Przyspieszenie 80-120km
5.5/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.5/10
Resorowanie z obciążeniem
8.3/10
Fotele przednie
8.7/10
Fotele tylne
7.3/10
Jazda z kompletem pasażerów
6.8/10
Wyciszenie
7.7/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.0/10
Przestrzeń z tyłu
8.0/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.8/10
Bagażnik
7.0/10
Jakość materiałów i wykończenia
9.0/10
Możliwość aranżacji
7.3/10
Karoseria
9.2/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
7.3/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.7/10
Widocznośc do tyłu
7.7/10
Widoczność w lusterkach
9.2/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
9.5/10
Elektronika
9.5/10
Naprawy
Niezawodność
10.0/10
Koszty napraw
8.5/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Wnętrze 2
Nic 1
Spalanie 1
Komfort jazdy 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 3
Nic 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Chevrolet Spark brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Kia Picanto.

  Chevrolet

  Spark

  Kia

  Picanto

Najciekawsza opinia użytkownika o Chevrolecie Spark

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Michał

liczba głosów: 117

Chevrolet Spark 1000 68KM 2010r. hatchback

Ocena ogólna
Autko bardzo dobre do jazdy po mieście ale tylko po mieście w trasie nie spisuje się za dobrze. Ekonomia jest również bardzo dobra autko spala śladowe ilości benzyny.

Układ napędowy
Nie ma co się nakręcać że z 1L pojemności otrzymamy mega przyspieszenie, co prawda silnik pracuje bardzo sprawnie i cicho, nie raz można zapomnieć o tym czy silnik jest w ogóle włączony na niskich obrotach silnika w ogóle nie słychać. W mieście auto sprawuje się idealnie za to w trasie bardzo dotkliwie odczuwamy niedobór mocy przy wyprzedzaniu.

Widoczność
Może przerażać rozmiar deski rozdzielczej, która w tym aucie jest ogromna i która dzięki swoim rozmiarom skutecznie utrudnia widoczność do przodu a przy ostrym słońcu deska odbija się praktycznie na całej przedniej szybie co jest totalnym minusem.

Komfort
Zawieszenie stworzone na polskie drogi. Idealnie wychwytuje wszystkie dołki dzięki temu jazda tym autem to sama przyjemność, do którego również przyczynia się bardzo dobrze wyciszenia wnętrza. Fotele również wygodne jak na rozmiary tego samochodu, ale z tyłu powinny podróżować tylko dzieci lub osoby o drobnej posturze gdyż przy wyregulowanych fotelach przednich z tyłu pozostaje mała ilość miejsca na nogi.

Nadwozie
Z przodu bardzo duża ilość miejsca z tyłem bywa różnie to zależy od rozmiarów osób siedzących z przodu. Wnętrze naszpikowane schowkami więc kobiety nie będą miały problemu z ulokowaniem swoich niezbędnych rzeczy. Auto wygląda bardzo ładnie i można nawet powiedzieć agresywnie dzięki ostrym kształtom i dużym lampom przednim, pomysłowo również rozwiązano problem klamek w tylnych drzwiach które są umieszczone obok szyby, tak jak to jest w alfie romeo.

Układ jezdny
Auto prowadzi się bardzo dobrze i płynnie, siła wspomagania jest w sam raz. Jedyne co mnie zaskoczyło to hamulce a raczej ich wrażliwość pedału hamulca, wystarczy go tylko dotknąć a samochód momentalnie staje w miejscu.

Naprawy
Bardzo duża dostępność części zamiennych m.in. od opla czy daewo

Elektryka/elektronika
Wszystko OK

Pełna opinia o Chevrolet Spark 1000 68KM 2010r. hatchback »

Zobacz również opinie:

Chevrolet Spark: hatchback, sedan (limuzyna)

Chevrolet Spark: benzyna, benzyna+gaz

Chevrolet Spark: 0.8, 1.0, 1.2

Chevrolet Spark: 2010, 2007, 2006, 2005