Chevrolet Trailblazer opinie, oceny użytkowników, Chevrolet Trailblazer spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Chevrolet Trailblazer

Liczba ocen: 5

Średnia ocena:

9.40/10

Chevrolet Trailblazer spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 18.50/20.25 -.--
trasa 12.97/14.50 -.--
cykl mieszany 15.53/17.25 -.--

Trailblazer

OCENY CHEVROLETA TRAILBLAZER


Ogólna ocena:  

10/10


Polecam autko dla wszystkich lubiących komfort jazdy i tego typu segment aut; Autko ma bardzo dobre ustawienia napędów; pozwala wjechać w teren; Przed tem miał Forda Explorera; Auto porównywalne i nawet w wielu elementach przewyższajace moje poprzednie Explo.
Opinia o układzie napędowym:
Silnik cihy i bardzo mocny; skrzynia 4-biegowa; działa bardzo dobrze; ale wyczuwa sie brak takiego piątego biegu, co sprawia że czuć jej mniejszą elastycznośc w porównaniu do 5-cio biegowych; przez to pewnie i spalanie jest trochę wieksze takiego autka; Generalnie jednak mozna sie przyzwycza...
Opinia o komforcie:
Amortyzacja bdb. W porównaniu z Fordem Exporerem o wiele lepsza ;-) Z tyłu jak to z tyłu; zawsze komuś może byc mniej wygodnie niż z przodu;
Opinia o nadwoziu:
Wszystko Ok; małe możliwości aranżacji z przodu bo wszystko zajęte; np. nie ma miesca na wsadzenie większego CB-radia;
Opinia o układzie jezdnym:
Auto świetnie się prowadzi; mały promień skrętu, łatwo się zawraca; dobrze się parkuje na małej przestrzeni; Układ hamulcowy Ok. Nie mam zastrzeżeń;
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Chevy jest świetnym samochodem rodzinnym jak i dla kogoś kto nie ma partnera życiowego, polecę go każdemu jest wygodny przestronny radio fajnie gra, silnik jest dynamiczny i ma niesamowitą kulturę pracy.
Opinia o układzie napędowym:
Silnik świetny, skrzynia zmienia biegi nie drgając nawet nadwoziem, dobre przyśpieszenie sporo mocy.
Opinia o komforcie:
Jeden z najbardziej komfortowych jakimi jeździłem, a doświadczeni mam już z nie jednym amerykańcem min: Expedition, Explorer, Blazer.
Opinia o nadwoziu:
Samochód naprawdę przestronny duży i przyjemny, można nim jechać na Alaskę ale i tak nie będzie bólu kręgosłupa ani żadnych oznak zmęczenia kości.
Opinia o układzie jezdnym:
Jest trochę za miękki, ale wiadomo to amerykaniec więc nie ma co się dziwić. Na polske drogi samochód perfekcyjny koleiny przechodzi bez problemów, krawężniki to też nie problem.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


Konkurencja europejska właściwie chyba nie istnieje, nikt nie zaproponuje tak wysokiego komfortu, przestronności i dynamiki za takie pieniądze w dodatku.
Opinia o układzie napędowym:
Chevi posiada bardzo dobry silnik - dynamiczny, zrywny, elastyczny i dobrze współpracy ze skrzynią. Silnik ten przez pięć lat był wybierany w stanach jako najlepsza konstrukcja. Napęd 4x4 bardzo dobry.
Opinia o komforcie:
Super wygodne fotele przednie i tylne. Wyciszenie i resorowanie też bardzo dobre.
Opinia o nadwoziu:
Przestrzeni jest dość jeśli nie potrzebujesz biegać po aucie, bagażnik duży jeśli nie musisz wozić koni, zabezpieczenie przed korozją bardzo dobre. W środku nic nie skrzypi, a na desce wszystko na swoim miejscu.
Opinia o układzie jezdnym:
Bardzo komfortowy i dobrze się prowadzi.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10



Opinia o układzie napędowym:
automat i czego chcieć więcej
Opinia o komforcie:
za kółkiem czuję się jak w domu w fotelu przed telewizorem nawet po 12 godzinach jazdy nie czuję zmęczenia
Opinia o nadwoziu:
mało schowków
Opinia o układzie jezdnym:
jak każdy amerykanin jest bardzo mięki jednak nie przeszkadza to w jeździe, a co do parkowania to wiadomo duży ale skręt ma lepszy niż nie jedna osobówka
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


 
1 z 1
 


ŚREDNIE OCENY CHEVROLET TRAILBLAZER

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 60.00% głosów 3
Raczej tak 40.00% głosów 2
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.0/10
Układ kierowniczy
9.6/10
Hamulce
9.6/10
Parkowanie
8.0/10
Napęd
Elastyczność
9.2/10
Skrzynia biegów
9.4/10
Silnik
9.8/10
Przyspieszenie 0-100km
9.8/10
Przyspieszenie 60-120km
9.8/10
Przyspieszenie 80-120km
9.8/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
9.8/10
Resorowanie z obciążeniem
9.8/10
Fotele przednie
9.8/10
Fotele tylne
9.2/10
Jazda z kompletem pasażerów
9.2/10
Wyciszenie
9.2/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.6/10
Przestrzeń z tyłu
9.4/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.6/10
Bagażnik
9.8/10
Jakość materiałów i wykończenia
9.8/10
Możliwość aranżacji
7.8/10
Karoseria
9.2/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
9.2/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.2/10
Widocznośc do tyłu
8.8/10
Widoczność w lusterkach
9.8/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
9.6/10
Elektronika
9.6/10
Naprawy
Niezawodność
9.6/10
Koszty napraw
8.2/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 2
Wnętrze 1
Wentylacja i ogrzewanie 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 1
Inne 1
Spalanie 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Chevrolet Trailblazer brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Jeep Grand Cherokee.

  Chevrolet

  Trailblazer

  Jeep

  Grand Cherokee

Najciekawsza opinia użytkownika o Chevrolecie Trailblazer

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: AP

liczba głosów: 51

Chevrolet Trailblazer LT 4200 Vortec 4.2 x 6 279KM 2004r. terenowy

Ocena ogólna
Polecam autko dla wszystkich lubiących komfort jazdy i tego typu segment aut; Autko ma bardzo dobre ustawienia napędów; pozwala wjechać w teren; Przed tem miał Forda Explorera; Auto porównywalne i nawet w wielu elementach przewyższajace moje poprzednie Explo.

Układ napędowy
Silnik cihy i bardzo mocny; skrzynia 4-biegowa; działa bardzo dobrze; ale wyczuwa sie brak takiego piątego biegu, co sprawia że czuć jej mniejszą elastycznośc w porównaniu do 5-cio biegowych; przez to pewnie i spalanie jest trochę wieksze takiego autka; Generalnie jednak mozna sie przyzwyczaić; wszystko działa bdb, bez zastrzeżeń;

Widoczność
Widocznosc do tylu troche słaba; mała szyba tylna; W lusterkach widac bdb; oba maja opcje oddalania obrazu wiec poglad na cała sytuacje po bokach jest super, ale wymaga przyzwyczajenia;

Komfort
Amortyzacja bdb. W porównaniu z Fordem Exporerem o wiele lepsza ;-) Z tyłu jak to z tyłu; zawsze komuś może byc mniej wygodnie niż z przodu;

Nadwozie
Wszystko Ok; małe możliwości aranżacji z przodu bo wszystko zajęte; np. nie ma miesca na wsadzenie większego CB-radia;

Układ jezdny
Auto świetnie się prowadzi; mały promień skrętu, łatwo się zawraca; dobrze się parkuje na małej przestrzeni; Układ hamulcowy Ok. Nie mam zastrzeżeń;

Naprawy
poki co tylko częsci eksploatacyjne; koszty napraw w normie, tak jak dla innych aut tego segmentu; częsci dostępne bez problemu w normalnych cencach;

Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja dobra; ogrzewanie działa bdb; klima dzielona; nawiew na tyl super; Ale zakres działania nawiewu moglby byc lpszy na niższych obrotach wiatraka;

Elektryka/elektronika
Pelna opcja; jest wszystko co trzeba; duzoe mozliwosci ustawien indywidualnych; pamiec wszystkich opcji dla dwoch kierowców;

Pełna opinia o Chevrolet Trailblazer LT 4200 Vortec 4.2 x 6 279KM 2004r. terenowy »

Zobacz również opinie:

Chevrolet Trailblazer: terenowy

Chevrolet Trailblazer: benzyna, benzyna+gaz

Chevrolet Trailblazer: 4.2

Chevrolet Trailblazer: 2005, 2004