Chevrolet Trans-Sport opinie, oceny użytkowników, Chevrolet Trans-Sport spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Chevrolet Trans-Sport

Liczba ocen: 11

Średnia ocena: 9.73/10

Chevrolet Trans-Sport spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
11.64/15.85
-.--
trasa
7.80/13.23
-.--
cykl mieszany
9.74/14.73
-.--

Oceny CHEVROLETA TRANS-SPORT

brzostek2011-02-17

Ogólna ocena:

10/10


Opinia o układzie napędowym:
Duża pojemność i wystarczjąca moc dla tego Vana. Jednak nie jest to auto sportowe ani wyścigowe. Podróż z prędkością do 120 km/h na prawdę daje dużo przyjemności.
Opinia o komforcie:
Niestety płaska podłoga nie sprzyja wygodzie pasażerów w II i III rzędzie siedzeń... ale jest nieoceniona przy przewozie różnych towarów (po wyjęciu siedzeń)
Opinia o układzie jezdnym:
Duże gabaryty utrudniają parkowanie, ale jak ktoś umie korzystać z lusterek (a tu są wzorowe) nie będzie miał problemu. Bardzo pozytywne pompowane tylne amortyzatory.

Jurek2013-10-08

Ogólna ocena:

9/10

Za te pieniądze to w zasadzie nie można niczego więcej oczekiwać, tym bardziej że jest prawie wszystko.Ot wozidło amerykańskie
Opinia o komforcie:
Znowy chevi przegrywa z pontim pod względem wyciszenia.Niewiele bo niewiele ale zawsze
Opinia o nadwoziu:
Przełącznik wycieraczek to porażka.Niewygodna obsługa !!!
Opinia o układzie jezdnym:
Pontiac Trans Sport był znacznie lepszy w prowadzeniu,szczególnie zimą - mimo że Chevroletem jeżdżę na tych samych kołach z zimówkami - pozostały mi po Pontiacu.Chyba rozstaw osi jest inny lub może ich obciążenie

Marek2015-01-07

Ogólna ocena:

10/10

Dobre solidne auto, średnie koszty utrzymania, niska awaryjność, duża dostępność części na rynku krajowym.
Opinia o układzie napędowym:
Silnik i skrzynia są fachowo zestrojone - praktycznie w całym zakresie, po naciśnięciu gazu, mam całą moc do dyspozycji. Wygląda to kosmicznie, jak taki nie mały VAN zaczyna odchodzić jak nie jedna spasiona osobówka;) Robi wrażenie!

tomasz2010-03-14

Ogólna ocena:

10/10

Auto bardzo dynamiczne przy starcie- rakieta. bardzo wygodne i przyjazdne w długich trasach. Troszke za dużo plastiku ktury się rozklekotał- z winy przebiegu. ale jak na auto po przyjechanych 310000tyś/km jest ok. Przez rok jedyna wizyta w warsztacie-komputer swirował.

marek2010-12-26

Ogólna ocena:

10/10

jestem zadowolony.auto w pełni spełnia moje oczekiwania.
Opinia o układzie napędowym:
dzwięk silnika przy wcisniętym gazie do oporu to rozkosz dla ucha.
Opinia o nadwoziu:
bagażnik troche mały przy siedmioosobowej wersji
Opinia o układzie jezdnym:
dynamiczne fajne autko.jestem bardzo zadowolony,

Średnie oceny CHEVROLET TRANS-SPORT

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
90.91%
głosów 10
Raczej tak
9.09%
głosów 1
Trudno powiedzieć
0.00%
głosów 0
Raczej nie
0.00%
głosów 0
Nie
0.00%
głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.9/10
Układ kierowniczy
9.7/10
Hamulce
9.3/10
Parkowanie
9.3/10
Napęd
Elastyczność
9.7/10
Skrzynia biegów
9.7/10
Silnik
9.5/10
Przyspieszenie 0-100km
9.3/10
Przyspieszenie 60-120km
9.0/10
Przyspieszenie 80-120km
9.2/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
9.8/10
Resorowanie z obciążeniem
9.8/10
Fotele przednie
9.7/10
Fotele tylne
9.6/10
Jazda z kompletem pasażerów
9.8/10
Wyciszenie
9.6/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.9/10
Przestrzeń z tyłu
9.9/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.6/10
Bagażnik
9.2/10
Jakość materiałów i wykończenia
9.3/10
Możliwość aranżacji
9.9/10
Karoseria
9.5/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.9/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.8/10
Widocznośc do tyłu
9.1/10
Widoczność w lusterkach
9.9/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
9.5/10
Elektronika
9.3/10
Naprawy
Niezawodność
9.3/10
Koszty napraw
8.5/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy
5
Spalanie
2
Napęd
2
Niezawodność
1
Wnętrze
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic
5
Inne
1
Spalanie
1
Wentylacja i ogrzewanie
1
Układ jezdny
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Chevrolet Trans-Sport brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Chrysler Voyager.

Chevrolet Trans-Sport

Chrysler Voyager

Chrysler Voyager

Zobacz również opinie:

Chevrolet Trans-Sport: bus, mini-van, van

Chevrolet Trans-Sport: benzyna, benzyna+gaz

Chevrolet Trans-Sport: 3.4

Chevrolet Trans-Sport: 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996