Chrysler 300C opinie, oceny użytkowników, Chrysler 300C spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Chrysler 300C

Liczba ocen: 10

Średnia ocena: 8.90/10

Chrysler 300C spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
14.02/15.75
9.60
trasa
10.20/12.00
8.15
cykl mieszany
12.10/14.00
8.75

Oceny CHRYSLERA 300C

Kamil2008-09-03

Ogólna ocena:

9/10


Opinia o układzie napędowym:
To jest to co lubie w tym samochodzie i co w nim najlepsze to silnik. Taki silnik to juz chyba powoli wymierajacy gatunek, trzeba go uslyszec jak pracuje. Mam go juz troche a ciagle potrafi mnie zadziwic na plus. Jezeli 300C to tylko HEMI.
Opinia o komforcie:
Wyciszenie takie jak trzeba, slychac silnik tylko jak przyspieszasz i tak musi byc. Czasami przy wiekszych predkosciach na naszych drogach zawieszenie nie daje rady i wpada w drgania. W koleinach jak czolg.
Opinia o nadwoziu:
Naprawde wiele miejsca na przodzie, troche mniej z tlu. Ale i tak to wygodne auto nawet jezeli masz 190 cm.
Opinia o układzie jezdnym:
Zawieszenie calkiem inne niz w amerykanskich samochodach, zdziwila mnie jego twardosc. Bardzo dobre wspomaganie kierownicy. Parkowanie nie nalezy do latwych ale idzie sie przyzwyczaic.

2008-05-16

Ogólna ocena:

7/10

typowy amerykański średniak ale używając terminologii "Top Gear"- FAJNY
Opinia o układzie napędowym:
najmniejsza jednostka napędowa w 300C to typowy średniak-brak rewelacji ale i większych mankamentów
Opinia o komforcie:
trochę miękki z obciążeniem.Fotele super.W zakresie wysokich obrotów trochę głośny.
Opinia o nadwoziu:
Wszystko na + za wyjątkiem obfitości niskiej klasy plastików.
Opinia o układzie jezdnym:
prowadzenie 300C dość przyjemne-b.dobre trzymanie nawierzchni i pokonywanie zakrętów.Lekki minus na fabrycznych alu czuje poskie drogi.

2010-07-15

Ogólna ocena:

10/10


Opinia o układzie napędowym:
silnik wystarczający do tej masy pojazdu
Opinia o komforcie:
ocena obnizona tylko z powodu polskich fatalnych drog,pod obciązeniem,jak wspomnialem dobija.
Opinia o nadwoziu:
bez komentarza,wszystkie pary mlode chcą nim jezdzic do slubu..
Opinia o układzie jezdnym:
na diurach dobija,ale na polskich ktore nie dobija?

Michał2009-06-22

Ogólna ocena:

9/10

Chryslerem 300C nie kierujesz tylko sterujesz. Biało-niebieskie szachownice, mając staranniejsze wykończenie, mimo wszystko czują respekt. Posiadanie 300C to nie pokaz zamożności, ale przede wszystkim pewności siebie ;-)
Opinia o układzie jezdnym:
Przy parkowaniu na miejscach parkingowych w Polsce przewidzianych na małe fiaty, jest trochę ciężko, nie zawsze można stanąć na dwóch.

Michał2016-02-02

Ogólna ocena:

9/10

Wygodne, piękna bryła i stylistyka na której bazują inne marki. Kształt nie zmienił się od wielu lat ( trochę zmieniono przód i deskę) lecz cała bryła bez zmian.

Średnie oceny CHRYSLER 300C

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
80.00%
głosów 8
Raczej tak
10.00%
głosów 1
Trudno powiedzieć
10.00%
głosów 1
Raczej nie
0.00%
głosów 0
Nie
0.00%
głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.9/10
Układ kierowniczy
8.9/10
Hamulce
8.1/10
Parkowanie
7.4/10
Napęd
Elastyczność
8.8/10
Skrzynia biegów
8.7/10
Silnik
9.0/10
Przyspieszenie 0-100km
8.1/10
Przyspieszenie 60-120km
8.4/10
Przyspieszenie 80-120km
8.6/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.9/10
Resorowanie z obciążeniem
8.6/10
Fotele przednie
9.2/10
Fotele tylne
9.3/10
Jazda z kompletem pasażerów
9.1/10
Wyciszenie
9.0/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.6/10
Przestrzeń z tyłu
9.1/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.4/10
Bagażnik
9.0/10
Jakość materiałów i wykończenia
7.6/10
Możliwość aranżacji
8.1/10
Karoseria
9.5/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
9.3/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.6/10
Widocznośc do tyłu
7.5/10
Widoczność w lusterkach
9.4/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
8.6/10
Elektronika
8.6/10
Naprawy
Niezawodność
8.9/10
Koszty napraw
6.4/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Nadwozie
3
Komfort jazdy
2
Napęd
1
Inne
1
Spalanie
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic
5
Komfort jazdy
2
Widoczność
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Chrysler 300C brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Dodge Magnum.

Chrysler 300C

Chrysler 300C

Dodge Magnum

Dodge Magnum

Zobacz również opinie:

Chrysler 300C: sedan (limuzyna)

Chrysler 300C: benzyna, olej napędowy, benzyna+gaz

Chrysler 300C: 2.7, 3.0, 3.5, 5.7

Chrysler 300C: 2008, 2006, 2005, 2004