Chrysler 300C opinie, oceny użytkowników, Chrysler 300C spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Chrysler 300C

Liczba ocen: 8

Średnia ocena:

8.88/10

Chrysler 300C spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 14.02/16.50 9.60
trasa 10.28/11.50 8.15
cykl mieszany 11.96/14.00 8.75

300C

OCENY CHRYSLERA 300C


Ogólna ocena:  

9/10



Opinia o układzie napędowym:
To jest to co lubie w tym samochodzie i co w nim najlepsze to silnik. Taki silnik to juz chyba powoli wymierajacy gatunek, trzeba go uslyszec jak pracuje. Mam go juz troche a ciagle potrafi mnie zadziwic na plus. Jezeli 300C to tylko HEMI.
Opinia o komforcie:
Wyciszenie takie jak trzeba, slychac silnik tylko jak przyspieszasz i tak musi byc. Czasami przy wiekszych predkosciach na naszych drogach zawieszenie nie daje rady i wpada w drgania. W koleinach jak czolg.
Opinia o nadwoziu:
Naprawde wiele miejsca na przodzie, troche mniej z tlu. Ale i tak to wygodne auto nawet jezeli masz 190 cm.
Opinia o układzie jezdnym:
Zawieszenie calkiem inne niz w amerykanskich samochodach, zdziwila mnie jego twardosc. Bardzo dobre wspomaganie kierownicy. Parkowanie nie nalezy do latwych ale idzie sie przyzwyczaic.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

7/10


typowy amerykański średniak ale używając terminologii "Top Gear"- FAJNY
Opinia o układzie napędowym:
najmniejsza jednostka napędowa w 300C to typowy średniak-brak rewelacji ale i większych mankamentów
Opinia o komforcie:
trochę miękki z obciążeniem.Fotele super.W zakresie wysokich obrotów trochę głośny.
Opinia o nadwoziu:
Wszystko na + za wyjątkiem obfitości niskiej klasy plastików.
Opinia o układzie jezdnym:
prowadzenie 300C dość przyjemne-b.dobre trzymanie nawierzchni i pokonywanie zakrętów.Lekki minus na fabrycznych alu czuje poskie drogi.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10



Opinia o układzie napędowym:
silnik wystarczający do tej masy pojazdu
Opinia o komforcie:
ocena obnizona tylko z powodu polskich fatalnych drog,pod obciązeniem,jak wspomnialem dobija.
Opinia o nadwoziu:
bez komentarza,wszystkie pary mlode chcą nim jezdzic do slubu..
Opinia o układzie jezdnym:
na diurach dobija,ale na polskich ktore nie dobija?
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


Chryslerem 300C nie kierujesz tylko sterujesz. Biało-niebieskie szachownice, mając staranniejsze wykończenie, mimo wszystko czują respekt. Posiadanie 300C to nie pokaz zamożności, ale przede wszystkim pewności siebie ;-)
Opinia o układzie jezdnym:
Przy parkowaniu na miejscach parkingowych w Polsce przewidzianych na małe fiaty, jest trochę ciężko, nie zawsze można stanąć na dwóch.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


bez uwag
» pełna opinia
 
1 2 z 2


ŚREDNIE OCENY CHRYSLER 300C

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 75.00% głosów 6
Raczej tak 12.50% głosów 1
Trudno powiedzieć 12.50% głosów 1
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.8/10
Układ kierowniczy
8.9/10
Hamulce
8.1/10
Parkowanie
7.5/10
Napęd
Elastyczność
8.9/10
Skrzynia biegów
8.9/10
Silnik
9.1/10
Przyspieszenie 0-100km
8.0/10
Przyspieszenie 60-120km
8.4/10
Przyspieszenie 80-120km
8.6/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.8/10
Resorowanie z obciążeniem
8.4/10
Fotele przednie
9.0/10
Fotele tylne
9.3/10
Jazda z kompletem pasażerów
9.0/10
Wyciszenie
8.9/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.5/10
Przestrzeń z tyłu
8.9/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.3/10
Bagażnik
9.0/10
Jakość materiałów i wykończenia
7.4/10
Możliwość aranżacji
7.8/10
Karoseria
9.5/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
9.1/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.6/10
Widocznośc do tyłu
7.6/10
Widoczność w lusterkach
9.4/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
8.5/10
Elektronika
8.5/10
Naprawy
Niezawodność
8.9/10
Koszty napraw
6.5/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Nadwozie 2
Komfort jazdy 1
Napęd 1
Inne 1
Spalanie 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 4
Komfort jazdy 2

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Chrysler 300C brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Dodge Magnum.

  Chrysler

  300C

  Dodge

  Magnum

Zobacz również opinie:

Chrysler 300C: sedan (limuzyna)

Chrysler 300C: benzyna, olej napędowy, benzyna+gaz

Chrysler 300C: 0.6, 0.65, 0.7, 0.8, 0.9, 1.0, 1.1, 1.2, 1.3, 1.4, 1.5, 1.6, 1.7, 1.8, 1.9, 2.0, 2.1, 2.2, 2.3, 2.4, 2.5, 2.6, 2.7, 2.8, 2.9, 3.0, 3.1, 3.2, 3.3, 3.4, 3.5, 3.6, 3.7, 3.8, 3.9, 4.0, 4.1, 4.2, 4.3, 4.4, 4.5, 4.6, 4.7, 4.8, 4.9, 5.0, 5.1, 5.2, 5.3, 5.4, 5.5, 5.6, 5.7, 5.8, 5.9, 6.0, 6.1, 6.2, 6.3, 6.4, 6.5, 6.6, 6.7, 6.8, 6.9, 7.0, 7.1, 7.2, 7.3, 7.4, 7.5, 7.6, 7.7, 7.8, 7.9, 8.0

Chrysler 300C: 2008, 2006, 2005