Chrysler Neon opinie, oceny użytkowników, Chrysler Neon spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Chrysler Neon

Liczba ocen: 9

Średnia ocena:

9.00/10

Chrysler Neon spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 7.60/11.05 -.--
trasa 7.34/8.90 -.--
cykl mieszany 8.86/7.25 -.--

Neon

OCENY CHRYSLERA NEON


Ogólna ocena:  

9/10


Samochód ładny,zgrabny,oryginalny z dobrym i elastycznym silnikiem i średnim spalaniem.Bardzo bogate wyposażenie seryjne,niesamowicie wygodne przednie fotele.Switny na długie podróże.Jedyne wady to słaba widocznośc przez tylną szybę i te nieszczęsne wygluszenie.Na światłach pomimo posi...
Opinia o układzie napędowym:
Silnik dobry i cichy,jak na 133 konie całkiem niezle startuje na zielonym:-).Srzynia biegów bez zarzutu chociaz zawsze mozna znalezc jakies ale.
Opinia o komforcie:
Fajne zawieszenie aczkolwiek mało trwałe wahacze.Resorowanie dobrze wywazone.Fotele przednie doskonałe,zwlaszcza w długich podróżach.Tył bardzo wygodny.Jazda z kompletem pasażerów przyjemna .Nad wyciszeniem mogli popracowac o wiele dłużej,w zasadzie jest to jeden z mankamentów jak dla mn...
Opinia o nadwoziu:
Nietypowy amerykański wygląd co za tym idzie rzadko spotykany samochód.Linia nadwozia płynna i ładna.Łapie za oko.Taki mały elegancik (zwłaszcza w ciemnym kolorze).
Opinia o układzie jezdnym:
Tył stosunkowo wysoki co utrudnia parkowanie tyłem. Bardzo dobre prowadzenie.Wspomaganie działa tak jak powinno.Hamulce dobre,ale mogą byc lepsze.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10



Opinia o układzie napędowym:
polecam silnik 2.0 SOHC o mocy ok 134 KM który zagwarantuje każdemu niebywałe osiągi oraz elastyczność na każdym biegu! Dodam jeszcze tylko, że te auta KOCHAJĄ wręcz wysokie obroty! Wkońcu silnik jest konstrukcji japońskiej:)
Opinia o komforcie:
Jazda "na pusto" jak również z kompletem pasażerów jest bardzo przyjemna, a fotele zapewniają wygodne podróżowanie! Jedynym drobnym mankamencikiem jest podróż przy wysokich prędkościach-robi się głośno!
Opinia o nadwoziu:
NIC DODAĆ NIC UJĄĆ:)
Opinia o układzie jezdnym:
Auto prowadzi się bardzo przyjemnie i pewnie. Na zakrętach dosłownie klei się drogi, a układ hamulcowy jest naprawdę zaskakujący. Jedynym problemem tego auta jest parkowanie tyłem ze względu na to iż tył auta jest uniesiony.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


polecam to autko tanie wygodne tani w utrzymaniu czesci szeroko dostepne zarowno blacharskie jak i mechaniczne
Opinia o układzie napędowym:
niskie zuzycie paliwa w ttrasie przy predkosci ok 100 km/h spalanie oscylowało ok 9 -10 gazu w mieascie do 11 skrzynia syper O problemow tak samo z silnikiem
Opinia o układzie jezdnym:
autko bardzo dobre choc troszke moim zdaniem zwieszenie przy naszych drogach musiałme je wymieniac co 50 tys.. elemnty zawieszenie stosunkowo tanie amortyzatory przod ok 350 kpl tył 280kpl koncowki drazkow -zestaw naprawczy 100zł
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

7/10


wada jest to zawieszenie auta a zaleta wygodne szybkie
Opinia o układzie napędowym:
jezeli lubicie szybka jazde to te autko jest dla was
Opinia o układzie jezdnym:
autko wygodne tylko te zawieszenie to jest porażka tym bardziej jak sie jedzie w 4-5 osób to nie zdaje egzaminu spalanie srednio jestem zadowolony bo troche sobie zje przy delikatnej jezdzie w miescie 10l troche sie depnie to 12l na trasie predkosc od 90-120 7,5 litra trasa jak najbardziej zdaj...
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


super auto jak mercedes w cenie fiata
Opinia o komforcie:
głosno sie robi przy 160km/h
» pełna opinia
 
1 2 z 2


ŚREDNIE OCENY CHRYSLER NEON

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 88.89% głosów 8
Raczej tak 0.00% głosów 0
Trudno powiedzieć 11.11% głosów 1
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.0/10
Układ kierowniczy
8.7/10
Hamulce
8.3/10
Parkowanie
7.0/10
Napęd
Elastyczność
8.1/10
Skrzynia biegów
9.0/10
Silnik
9.0/10
Przyspieszenie 0-100km
9.0/10
Przyspieszenie 60-120km
8.4/10
Przyspieszenie 80-120km
8.9/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.2/10
Resorowanie z obciążeniem
7.6/10
Fotele przednie
9.4/10
Fotele tylne
9.4/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.3/10
Wyciszenie
7.7/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.1/10
Przestrzeń z tyłu
8.9/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.1/10
Bagażnik
8.1/10
Jakość materiałów i wykończenia
7.6/10
Możliwość aranżacji
7.1/10
Karoseria
8.9/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.9/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.0/10
Widocznośc do tyłu
6.8/10
Widoczność w lusterkach
8.8/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
4.9/10
Elektronika
4.8/10
Naprawy
Niezawodność
4.9/10
Koszty napraw
4.2/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność 4
Komfort jazdy 2
Spalanie 2
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 3
Układ jezdny 2
Widoczność 1
Komfort jazdy 1
Wentylacja i ogrzewanie 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Chrysler Neon brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Citroen Xsara.

  Chrysler

  Neon

  Citroen

  Xsara

Najciekawsza opinia użytkownika o Chryslerze Neon

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 34

Chrysler Neon LX 2000 133KM 2002r. sedan (limuzyna)

Ocena ogólna
Samochód ładny,zgrabny,oryginalny z dobrym i elastycznym silnikiem i średnim spalaniem.Bardzo bogate wyposażenie seryjne,niesamowicie wygodne przednie fotele.Switny na długie podróże.Jedyne wady to słaba widocznośc przez tylną szybę i te nieszczęsne wygluszenie.Na światłach pomimo posiadania jeno 133 koników z łatwością objeżdża mocniejsze auta.Skóra,klima,trakcja,trip komputer,składane lusterka,sterowany fotel,itd.itd.długa lista wyposażenia jak już wspomniałem.Miła odmiana po wszędobylskich Golfach,Vectrach itp..Gorąco polecam zwłaszcza wersję R/T ze 150 konnym silnikiem.

Układ napędowy
Silnik dobry i cichy,jak na 133 konie całkiem niezle startuje na zielonym:-).Srzynia biegów bez zarzutu chociaz zawsze mozna znalezc jakies ale.

Widoczność
Git z przodu i lustereczka,ale za to tył słabiutko.Przeszkadzają trochę trzy zagłówki no i wysoki tył.Nie dawac żonie do parkowania zwłaszcza tyłem;-)

Komfort
Fajne zawieszenie aczkolwiek mało trwałe wahacze.Resorowanie dobrze wywazone.Fotele przednie doskonałe,zwlaszcza w długich podróżach.Tył bardzo wygodny.Jazda z kompletem pasażerów przyjemna .Nad wyciszeniem mogli popracowac o wiele dłużej,w zasadzie jest to jeden z mankamentów jak dla mnie.

Nadwozie
Nietypowy amerykański wygląd co za tym idzie rzadko spotykany samochód.Linia nadwozia płynna i ładna.Łapie za oko.Taki mały elegancik (zwłaszcza w ciemnym kolorze).

Układ jezdny
Tył stosunkowo wysoki co utrudnia parkowanie tyłem. Bardzo dobre prowadzenie.Wspomaganie działa tak jak powinno.Hamulce dobre,ale mogą byc lepsze.

Wentylacja i ogrzewanie
Trochę śmiesznie rozwiązany przedni nawiew na szybę i troszeczkę niewystarczający na boczne szybki.Ogólnie daje radę dośc szybko oczyścic szybę z pary,ale mógłby to robic szybciej.To samo ogrzewanie tylnej szyby.Klimatyzacja wypas,brak powodów do narzekania.

Elektryka/elektronika
Brak zastrzeżeń.

Pełna opinia o Chrysler Neon LX 2000 133KM 2002r. sedan (limuzyna) »

Zobacz również opinie:

Chrysler Neon: coupe, sedan (limuzyna)

Chrysler Neon: benzyna, benzyna+gaz

Chrysler Neon: 2.0

Chrysler Neon: 2002, 2000, 1997, 1995