Opinie o samochodach Chrysler PT Cruiser
Liczba ocen: 17
Chrysler PT Cruiser spalanie (l/100km)
| benzyna / gaz | diesel | |
| miasto | 11.21/13.60 | 9.65 |
| trasa | 8.68/8.93 | 6.35 |
| cykl mieszany | 9.78/11.17 | 7.65 |
OSTATNIE OCENY CHRYSLER PT CRUISER
• Chrysler PT Cruiser LIMITED EDITION 2.0 0KM 2000r. 130 000km
Opinia o układzie jezdnym:
mały skręt kierownicy powoduje problemy szczególnie podczas nawracania i parkowania » pełna opinia
• Chrysler PT Cruiser Limited 2.0 16V 141KM 2002r. 40 000km
Opinia o układzie napędowym:
Wysokoobrotowy motor i przez to troszke głośny.Fajnie brzmi i nie ma problemów z dynamicznym przemieszcaniem się.
no coments :-)
Opinia o nadwoziu:
Niesamowite auto, tylko bagaznik mógłby mieć inne rozwiązanie w zakresie przesłony no i rzecz najwazniejsza-zimą pasażerom z tyłu wieje z bagaznika bo fotele z tyłu nie separują przestrzeni bagazowej w nalezyty sposób.
Opinia o układzie jezdnym:
jak na nasze drogi zbyt sztywny ale po równej drodze zapewna własności auta GT. Utrudnione parkowanie ze względu na fatalny widok do tyłu, słaby promeń skrętu. » pełna opinia
• Chrysler PT Cruiser 2.0 0KM 2000r. 115 000km
OK
zawieszenie trochę glośne
ogólnie 4+
ogólnie pozytyw » pełna opinia
• Chrysler PT Cruiser 2.4 0KM 2006r. 20 000km
Opinia o układzie napędowym:
Mój samochód wyposażony jest w automatyczną skrzynię biegów. W zasadzie wydaje się, że ta skrzynia "intuicyjnie" wyczuwa na co mam ochotę w zakresie przyspieszania i zwalniania, natomiast w przedziale 110 km/h do 170 km/h nie zawsze wyczuwa. Może to jednak ja nie wyczuwam, o co c...
Opinia o komforcie:
Samochód jest przestronny i wygodny. Jeżeli już szukać dziury w całym, to pozwolę sobie zarejestrować, że przy pełnym obciążeniu nieco zmniejszają sie tzw. osiągi - spada przyspieszenie itd.
Opinia o nadwoziu:
Nie wiem jak w innych PT, ale w moim te elementy wnętrza, które powinny być metalowe są z plastikowej imitacji metalu. To, oczywiście nie jest wada w samochodzie tej klasy, ale - biorąc pod uwagę stylizację na "antyk: miło byłoby mieć metalową konsolę itp.
Opinia o układzie jezdnym:
Doskonały samochód. W lekko pretensjonalnej, archaizowanej, ale sympatycznej powłoce, znajduje się bardzo mężne serce. » pełna opinia
• Chrysler PT Cruiser 2.4 150KM 2003r. 60 024km
nie mam większych zastrzeżen
Opinia o komforcie:
samochó posiada twarde zawieszeniekomfort jazdy sredni ,zaleta natomist jest przyczepnośc na drodze
Opinia o układzie jezdnym:
dobrze trzyma się drogi » pełna opinia
• Chrysler PT Cruiser Classic 2.0 normalna 141KM 2004r. 100 000km
Opinia o układzie jezdnym:
Zapraszam wszystkich PT maniakow, użytkowników, entuzjastow do odwiedzienia strony www.ptclub.nazwa.pl » pełna opinia
• Chrysler PT Cruiser 1.6 115KM 2005r. 149 000km
Opinia o układzie napędowym:
Silnik 1,6 benzyna z gazem to nie furiat, pamietajcie. Nie mniej jednak spalanie na poziomie 8 l benzyny i 10-11 l gazu w mieście uważam za rozsądny komprommis. Generalnie raczej na swiatłach nie próbuj startować w tej konkurencji.
Opinia o komforcie:
Do resorowania nie mam zastrzezeń, byle by nic nie stukało.Siedzi się wysoko niczym w Żuku, tak też ustawiona jest kierownica i dźwignia zmiany biegów. Silnik zdecydowanie za głośny, zamierzam indywidualnie go wyciszać bo to wstyd w tej klasie auta.
Opinia o nadwoziu:
Wszystko wynagradza wygląd zewnętrzny. Plastiki w środku nie trzeszczą lecz są wszędzie. Szkoda. Bagażnik- rzecz potrzeby, mnie wystarcza. Bardzo łatwo wyjmowane siedzenia a mozliwość aranżacji wnętrza nadzwyczaj duża i sprytnie pomyślana.
Opinia o układzie jezdnym:
To prawda co inni piszą - promień skrętu znacznie mniejszy niż w innych "normalnych" samochodach.Mam jeszcze Passata kombi i zawraca duużo lepiej choć dłuższy jest znacznie. Przyzwyczaiłem się jednak po miesiącu ( jazda w mieście, jakieś 3000km) i teraz mi absolutnie nie przes... » pełna opinia
ŚREDNIE OCENY CHRYSLER PT CRUISER
Fotele przednie
8.8
Fotele tylne
8.5
Jazda z kompletem pasażerów
7.9
| Widoczność | 2 |
| Nic | 2 |
| Komfort jazdy | 1 |
PRZYDATNE INFORMACJE
Osoby zainteresowane autem Chrysler PT Cruiser brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Cadillac Escalade.
Opinia użytkownika o Chryslerze PT Cruiser
użytkownik: Jarek
liczba głosów: 4
Chrysler PT Cruiser 1600 115KM 2005r. hatchback
Układ napędowy
Widoczność
Mam dodatkowo czujniki cofania i być może stąd nie widzę żadnych mankamentów w kwestii parkowania. Jedynie ta mała zwrotność przyzwyczaiła mnie do parkowania tyłem, jako wygodniejsze i prostsze rozwiązanie
Komfort
Nadwozie
Układ jezdny
To prawda co inni piszą - promień skrętu znacznie mniejszy niż w innych "normalnych" samochodach.Mam jeszcze Passata kombi i zawraca duużo lepiej choć dłuższy jest znacznie. Przyzwyczaiłem się jednak po miesiącu ( jazda w mieście, jakieś 3000km) i teraz mi absolutnie nie przeszkadza.
Naprawy
Koszty napraw w serwisie raczej spore. Duży przegląd, teoretycznie po 32 000 kosztuje bodajże 2100 zł( w tym wymiana wszytkich olejów, płynów eksploatacyjnych, świec, przewodów wys. napięcia i coś tam jeszcze). Niektóre części w cenach astronomicznych.
Wentylacja i ogrzewanie
Ogrzewanie i wentylacja bez zarzutu.
Elektryka/elektronika
Przejechałem na razie niewiele bo 25 000 ale nie było żadnych usterek. no, moż ezaparowane klosze tylnich lamp. Okazuje się, że od ciepła żarówek topią sie wewnętrzne plastiki i potzrebny był silikon.
Pełna opinia o Chrysler PT Cruiser 1600 115KM 2005r. hatchback »
Chrysler PT Cruiser - ogłoszenia
Chrysler - forum użytkowników
Chrysler PT Cruiser - średnie ceny
Chrysler - tapety na pulpit
Chrysler - konfigurator felg
Chrysler - tanie opony
Chrysler 300, Chrysler 300C, Chrysler 300M, Chrysler Cirrus, Chrysler Concorde, Chrysler Conquest, Chrysler Crossfire, Chrysler Daytona, Chrysler Grand Voyager, Chrysler Intrepid, Chrysler Le Baron, Chrysler LHS, Chrysler Neon, Chrysler New Yorker, Chrysler Pacifica, Chrysler PT Cruiser, Chrysler Saratoga, Chrysler Sebring, Chrysler Simca, Chrysler Stratus, Chrysler Town & Country, Chrysler Vision, Chrysler Voyager

używane auto części
nawigacja GPS w telefonie