Chrysler Pacifica opinie, oceny użytkowników, Chrysler Pacifica spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Chrysler Pacifica

Liczba ocen: 39

Średnia ocena:

9.46/10

Chrysler Pacifica spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 14.37/18.51 -.--
trasa 11.28/14.67 -.--
cykl mieszany 12.63/16.51 -.--

Pacifica

OCENY CHRYSLERA PACIFICA


Ogólna ocena:  

9/10


Jeżdziłem już wieloma samochodami i niemieckimi i japońskimi i innymi. Ten samochód biorąc pod uwagę koszty naprawy, cenę zakupu do komfortu jazdy mogę śmiało określić że jest to moje jedno z najlepszych aut jakie posiadałem. Wszystkim polecam ten samochód. Nie rozumiem jak można wy...
Opinia o układzie napędowym:
Auto dość dynamiczne około 10s do setki. Swobodnie można wyprzedzać nawet przy dużych prędkościach. Po gwałtownym wciśnięciu gazu np przy 100km/h skrzynia zrzuca o jeden albo dwa biegi i czujesz wyrażny odjazd
Opinia o komforcie:
Po prostu płynie. Przy 180km/h można normalnie rozmawiać wogóle nie podnosząc głosu. Jest po prostu cicho
Opinia o nadwoziu:
Wszystkie przełączniki są bardzo dobrze umieszczone. Do stylistyki amerykańskiej europejczycy muszą się trochę przyzwyczaić. Na przednich fotelach można dosłownie leżeć a z tyłu jest jeszcze dużo miejsca. Fotele z przodu bardzo wygodne, pełna regulacja elektrycznie. W niektórych wers...
Opinia o układzie jezdnym:
Auto bardzo dobrze się prowadzi nawet przy dużych prędkościach( blisko 200km/h) co przy tych gabarytach jest dobrym osiągnięciem. Można mieć jedynie zastrzeżenia do jazdy po ciasnych łukach, ale prawa fizyki są nie ubłagalne auto waży około 2tony i jest dość wysokie i nie może jeżd...
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


To rewelacyjny samochód dla dużej rodziny za przystępną cenę. Za te pieniądze nie da się kupić nic innego tej klasy.
Opinia o układzie napędowym:
Silnik 4.0 i skrzynia 6 działają fenomenalnie. Cicho, dynamicznie i płynnie. Niestety to nie jest skrzynia sportowa i czas reakcji skrzyni jest dość długi, ale można się nauczyć po prostu nieco wcześniej wciskać gaz. Duży zapas mocy daje zawsze pewność, że się zdąży.
Opinia o komforcie:
Nie miałem wygodniejszego samochodu, a miałem ich kilkanaście. Oczywiście są wygodniejsze np. Q7, ale za te pieniądze nic wygodniejszego po prostu nie kupicie.
Opinia o nadwoziu:
Ogromna ilość miejsca, 6 kapitańskich foteli, chociaż w 3 rzędzie wygodnie mają tylko osoby nie wysokie.
Opinia o układzie jezdnym:
Bardzo dobrze się prowadzi, początkowo trochę przeszkadzała mi miękkość wspomagania ale przyzwyczaiłem się. Zawieszenie komfortowe i nawet trwałe, poza drogami asfaltowymi ( lekki teren )zaskakująco dobrze sobie radzi. Na śniegu jest bajka. Mojej uliczki nie odśnieżają, sąsiedzi się...
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Swoj samochod Chryslera Pacifice za kupilem rok temu i jedyne co do tej pory wymienialem, to oleje i filtry. Przez ten czas wyjezdzilem okolo 25000 km. Samochod ma przebieg 96 000km i w najblizszym czasie czeka mnie wymiana stabilizatorow w przednim zawieszeniu.
Opinia o komforcie:
Komfort jazdy oceniam na 10, z uwagi na wielka przestrzen wewnatrz samochodu oraz bardzo dobre wyciszenie podczas jazdy.
Opinia o nadwoziu:
Pacifika jest samomochodem duzym w srodku i bardzo funkcjonalnym.Wszystko co sie potrzebuje uzywac podczas jazdy jest pod reka. Troche za malo miejsca dla pasazerow w trzecim- ostatnim rzedzie siedzen. Po zlozeniu trzecich siedzen otrzymujemy bardzo zwiekszona powierzchnie bagaznika, a po rozlozeni...
Opinia o układzie jezdnym:
Samochod podczas jazdy sprawuje sie rewelacyjnie.Lekko sie prowadzi, bardzo dobrze trzyma sie drogi. Jezeli z zawieszeniem nic sie nie dzieje, mam na mysli powybijane stabilizatory, dobijania na dolach wogole nie odczuwa sie.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


super samochód za nie duże pieniądze, komfortowy, duży czołg na kołach z bardzo umiarkowanym spalaniem
Opinia o układzie napędowym:
skrzynia przełącza bez problemu, silnik pracuje tak jakby go nie było- nic nie słychać, przyspieszenie jak na tak duże autko dobre, silnik na nagłe wciśnięcie pedału gazu na maxa reaguje z niewielkim opóźnieniem, w normalnej jeździe jest to nieodczuwalne
Opinia o komforcie:
Zawieszenie jest bardzo miękkie, przy szybkiej jeździe na muldach potrafi dobić o nadkole, przy ostrych zakrętach buja na lekko na boki, przy lekkich zakrętach można nawet nie zwalniać tak się trzyma drogi, dla mnie za krótki przedni fotel jestem wysoki 180 i boli lekko prawa noga z powodu...
Opinia o nadwoziu:
dla wszystkich pasażerów miejsca bardzo dużo, nawet na trzecich fotelach miejsca za zabraknie, w moim przypadku LPG, koło dojazdówka w bagażniku z tego względu bagażnika nie ma w ogóle, minusem są rdzewiejące fotele, ale to w niczym nie przeszkadza
Opinia o układzie jezdnym:
Co można dodać, bardzo dobrze się prowadzi, jak dla mnie duży minus tylko za parkowanie do tyłu w nocy po prostu duże utrudnienie
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


Jestem zadowolony z auta. Warte uwagi i polecenia. Wyróżnia się wśród innych. Oczywiście pozytywnie. Nawet to spalanie, jeśli auto ma LPG to koszt przejechania 100km jest porównywalny do jazdy np. Oplem Corsą 1.4, czy każdym innym autem o podobnej klasie.
Opinia o układzie napędowym:
Auto nie jest demonem szybkiego startu. Ilość koni pod maską nie przekłada się dynamikę jazdy. Silnik pracuje pięknie i cicho.
Opinia o komforcie:
Na nierównościach niestety słychać przednie zawieszenie. Bez względu czy auto jest obciążone czy nie. Wyciszenie bardzo dobre, fotele wygodne. Trzeci rząd foteli dla niższych osób, najlepiej dzieci.
Opinia o nadwoziu:
Auto przestronne. Bagażnik, po złożeniu trzeciego rzędu siedzeń, olbrzymi. Materiały użyte przy wykończeniu auta typowe dla USA. Obok skóry tandetny plastik. Korozji nie widać. Blachy dosyć miękkie.
Opinia o układzie jezdnym:
Auto, z racji rozmiarów, prowadzi się świetnie. Jedyna uwaga - słaby skręt kół przednich. To utrudnia parkowanie. Hamulce, a przede wszystkim tarcze hamulcowe mają tendencję do odkształcania się. Przy ostrym hamowaniu drży cała kierownica.
» pełna opinia
 
1 2 3 4 5 z 8


ŚREDNIE OCENY CHRYSLER PACIFICA

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 89.74% głosów 35
Raczej tak 10.26% głosów 4
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.4/10
Układ kierowniczy
9.5/10
Hamulce
8.8/10
Parkowanie
7.1/10
Napęd
Elastyczność
9.3/10
Skrzynia biegów
9.1/10
Silnik
9.7/10
Przyspieszenie 0-100km
9.0/10
Przyspieszenie 60-120km
9.1/10
Przyspieszenie 80-120km
9.2/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
9.4/10
Resorowanie z obciążeniem
9.5/10
Fotele przednie
9.8/10
Fotele tylne
9.4/10
Jazda z kompletem pasażerów
9.6/10
Wyciszenie
9.6/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.9/10
Przestrzeń z tyłu
9.7/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.5/10
Bagażnik
8.8/10
Jakość materiałów i wykończenia
9.0/10
Możliwość aranżacji
9.1/10
Karoseria
9.5/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
9.5/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.4/10
Widocznośc do tyłu
6.8/10
Widoczność w lusterkach
8.6/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
8.3/10
Elektronika
8.2/10
Naprawy
Niezawodność
8.1/10
Koszty napraw
6.2/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 17
Niezawodność 5
Wnętrze 4
Spalanie 2
Napęd 2
Układ jezdny 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 12
Spalanie 4
Widoczność 2
Układ jezdny 2
Inne 2
Napęd 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Chrysler Pacifica brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Chrysler Grand Voyager.

  Chrysler

  Pacifica

  Chrysler

  Grand Voyager

Najciekawsza opinia użytkownika o Chryslerze Pacifica

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Darek

liczba głosów: 33

Chrysler Pacifica 3500 0KM 2004r. van

Ocena ogólna
Swoj samochod Chryslera Pacifice za kupilem rok temu i jedyne co do tej pory wymienialem, to oleje i filtry. Przez ten czas wyjezdzilem okolo 25000 km. Samochod ma przebieg 96 000km i w najblizszym czasie czeka mnie wymiana stabilizatorow w przednim zawieszeniu.

Widoczność
Widocznosc bez zarzutu.

Komfort
Komfort jazdy oceniam na 10, z uwagi na wielka przestrzen wewnatrz samochodu oraz bardzo dobre wyciszenie podczas jazdy.

Nadwozie
Pacifika jest samomochodem duzym w srodku i bardzo funkcjonalnym.Wszystko co sie potrzebuje uzywac podczas jazdy jest pod reka. Troche za malo miejsca dla pasazerow w trzecim- ostatnim rzedzie siedzen. Po zlozeniu trzecich siedzen otrzymujemy bardzo zwiekszona powierzchnie bagaznika, a po rozlozeniu jeszcze dodatkowo srodkowych z auta robi sie bardzo duzy van.

Układ jezdny
Samochod podczas jazdy sprawuje sie rewelacyjnie.Lekko sie prowadzi, bardzo dobrze trzyma sie drogi. Jezeli z zawieszeniem nic sie nie dzieje, mam na mysli powybijane stabilizatory, dobijania na dolach wogole nie odczuwa sie.

Wentylacja i ogrzewanie
Chrysler Pacifica ma to do siebie, ze bardzo szybko nagrzewa sie zima. Mozna ustawiac temperature wewnatrz samochodu stronami (prawa i lewa lub przod tyl). Jest bardzo duza ilosc nawiewow, co przyspiesza nagrzewanie. Latem w ramach ww nawiewow, korzysta sie z przyjemnaoscia z klimatyzacji, ktora cale auto ochlodzi w ciagu minuty.:)

Pełna opinia o Chrysler Pacifica 3500 0KM 2004r. van »

Zobacz również opinie:

Chrysler Pacifica: hatchback, inne, kombi, mini-van, terenowy, van

Chrysler Pacifica: benzyna, benzyna+gaz

Chrysler Pacifica: 3.5, 3.8, 4.0

Chrysler Pacifica: 2007, 2006, 2005, 2004