Chrysler Pacifica opinie, oceny użytkowników, Chrysler Pacifica spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Chrysler Pacifica

Liczba ocen: 39

Średnia ocena:

9.46/10

Chrysler Pacifica spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 14.37/18.51 -.--
trasa 11.28/14.67 -.--
cykl mieszany 12.63/16.51 -.--

Pacifica

OCENY CHRYSLERA PACIFICA


Ogólna ocena:  

9/10


Jeżdziłem już wieloma samochodami i niemieckimi i japońskimi i innymi. Ten samochód biorąc pod uwagę koszty naprawy, cenę zakupu do komfortu jazdy mogę śmiało określić że jest to moje jedno z najlepszych aut jakie posiadałem. Wszystkim polecam ten samochód. Nie rozumiem jak można wy...
Opinia o układzie napędowym:
Auto dość dynamiczne około 10s do setki. Swobodnie można wyprzedzać nawet przy dużych prędkościach. Po gwałtownym wciśnięciu gazu np przy 100km/h skrzynia zrzuca o jeden albo dwa biegi i czujesz wyrażny odjazd
Opinia o komforcie:
Po prostu płynie. Przy 180km/h można normalnie rozmawiać wogóle nie podnosząc głosu. Jest po prostu cicho
Opinia o nadwoziu:
Wszystkie przełączniki są bardzo dobrze umieszczone. Do stylistyki amerykańskiej europejczycy muszą się trochę przyzwyczaić. Na przednich fotelach można dosłownie leżeć a z tyłu jest jeszcze dużo miejsca. Fotele z przodu bardzo wygodne, pełna regulacja elektrycznie. W niektórych wers...
Opinia o układzie jezdnym:
Auto bardzo dobrze się prowadzi nawet przy dużych prędkościach( blisko 200km/h) co przy tych gabarytach jest dobrym osiągnięciem. Można mieć jedynie zastrzeżenia do jazdy po ciasnych łukach, ale prawa fizyki są nie ubłagalne auto waży około 2tony i jest dość wysokie i nie może jeżd...
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


To rewelacyjny samochód dla dużej rodziny za przystępną cenę. Za te pieniądze nie da się kupić nic innego tej klasy.
Opinia o układzie napędowym:
Silnik 4.0 i skrzynia 6 działają fenomenalnie. Cicho, dynamicznie i płynnie. Niestety to nie jest skrzynia sportowa i czas reakcji skrzyni jest dość długi, ale można się nauczyć po prostu nieco wcześniej wciskać gaz. Duży zapas mocy daje zawsze pewność, że się zdąży.
Opinia o komforcie:
Nie miałem wygodniejszego samochodu, a miałem ich kilkanaście. Oczywiście są wygodniejsze np. Q7, ale za te pieniądze nic wygodniejszego po prostu nie kupicie.
Opinia o nadwoziu:
Ogromna ilość miejsca, 6 kapitańskich foteli, chociaż w 3 rzędzie wygodnie mają tylko osoby nie wysokie.
Opinia o układzie jezdnym:
Bardzo dobrze się prowadzi, początkowo trochę przeszkadzała mi miękkość wspomagania ale przyzwyczaiłem się. Zawieszenie komfortowe i nawet trwałe, poza drogami asfaltowymi ( lekki teren )zaskakująco dobrze sobie radzi. Na śniegu jest bajka. Mojej uliczki nie odśnieżają, sąsiedzi się...
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Swoj samochod Chryslera Pacifice za kupilem rok temu i jedyne co do tej pory wymienialem, to oleje i filtry. Przez ten czas wyjezdzilem okolo 25000 km. Samochod ma przebieg 96 000km i w najblizszym czasie czeka mnie wymiana stabilizatorow w przednim zawieszeniu.
Opinia o komforcie:
Komfort jazdy oceniam na 10, z uwagi na wielka przestrzen wewnatrz samochodu oraz bardzo dobre wyciszenie podczas jazdy.
Opinia o nadwoziu:
Pacifika jest samomochodem duzym w srodku i bardzo funkcjonalnym.Wszystko co sie potrzebuje uzywac podczas jazdy jest pod reka. Troche za malo miejsca dla pasazerow w trzecim- ostatnim rzedzie siedzen. Po zlozeniu trzecich siedzen otrzymujemy bardzo zwiekszona powierzchnie bagaznika, a po rozlozeni...
Opinia o układzie jezdnym:
Samochod podczas jazdy sprawuje sie rewelacyjnie.Lekko sie prowadzi, bardzo dobrze trzyma sie drogi. Jezeli z zawieszeniem nic sie nie dzieje, mam na mysli powybijane stabilizatory, dobijania na dolach wogole nie odczuwa sie.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


super samochód za nie duże pieniądze, komfortowy, duży czołg na kołach z bardzo umiarkowanym spalaniem
Opinia o układzie napędowym:
skrzynia przełącza bez problemu, silnik pracuje tak jakby go nie było- nic nie słychać, przyspieszenie jak na tak duże autko dobre, silnik na nagłe wciśnięcie pedału gazu na maxa reaguje z niewielkim opóźnieniem, w normalnej jeździe jest to nieodczuwalne
Opinia o komforcie:
Zawieszenie jest bardzo miękkie, przy szybkiej jeździe na muldach potrafi dobić o nadkole, przy ostrych zakrętach buja na lekko na boki, przy lekkich zakrętach można nawet nie zwalniać tak się trzyma drogi, dla mnie za krótki przedni fotel jestem wysoki 180 i boli lekko prawa noga z powodu...
Opinia o nadwoziu:
dla wszystkich pasażerów miejsca bardzo dużo, nawet na trzecich fotelach miejsca za zabraknie, w moim przypadku LPG, koło dojazdówka w bagażniku z tego względu bagażnika nie ma w ogóle, minusem są rdzewiejące fotele, ale to w niczym nie przeszkadza
Opinia o układzie jezdnym:
Co można dodać, bardzo dobrze się prowadzi, jak dla mnie duży minus tylko za parkowanie do tyłu w nocy po prostu duże utrudnienie
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


Jestem zadowolony z auta. Warte uwagi i polecenia. Wyróżnia się wśród innych. Oczywiście pozytywnie. Nawet to spalanie, jeśli auto ma LPG to koszt przejechania 100km jest porównywalny do jazdy np. Oplem Corsą 1.4, czy każdym innym autem o podobnej klasie.
Opinia o układzie napędowym:
Auto nie jest demonem szybkiego startu. Ilość koni pod maską nie przekłada się dynamikę jazdy. Silnik pracuje pięknie i cicho.
Opinia o komforcie:
Na nierównościach niestety słychać przednie zawieszenie. Bez względu czy auto jest obciążone czy nie. Wyciszenie bardzo dobre, fotele wygodne. Trzeci rząd foteli dla niższych osób, najlepiej dzieci.
Opinia o nadwoziu:
Auto przestronne. Bagażnik, po złożeniu trzeciego rzędu siedzeń, olbrzymi. Materiały użyte przy wykończeniu auta typowe dla USA. Obok skóry tandetny plastik. Korozji nie widać. Blachy dosyć miękkie.
Opinia o układzie jezdnym:
Auto, z racji rozmiarów, prowadzi się świetnie. Jedyna uwaga - słaby skręt kół przednich. To utrudnia parkowanie. Hamulce, a przede wszystkim tarcze hamulcowe mają tendencję do odkształcania się. Przy ostrym hamowaniu drży cała kierownica.
» pełna opinia
 
1 2 3 4 5 z 8


ŚREDNIE OCENY CHRYSLER PACIFICA

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 89.74% głosów 35
Raczej tak 10.26% głosów 4
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.4/10
Układ kierowniczy
9.5/10
Hamulce
8.8/10
Parkowanie
7.1/10
Napęd
Elastyczność
9.3/10
Skrzynia biegów
9.1/10
Silnik
9.7/10
Przyspieszenie 0-100km
9.0/10
Przyspieszenie 60-120km
9.1/10
Przyspieszenie 80-120km
9.2/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
9.4/10
Resorowanie z obciążeniem
9.5/10
Fotele przednie
9.8/10
Fotele tylne
9.4/10
Jazda z kompletem pasażerów
9.6/10
Wyciszenie
9.6/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.9/10
Przestrzeń z tyłu
9.7/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.5/10
Bagażnik
8.8/10
Jakość materiałów i wykończenia
9.0/10
Możliwość aranżacji
9.1/10
Karoseria
9.5/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
9.5/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.4/10
Widocznośc do tyłu
6.8/10
Widoczność w lusterkach
8.6/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
8.3/10
Elektronika
8.2/10
Naprawy
Niezawodność
8.1/10
Koszty napraw
6.2/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 17
Niezawodność 5
Wnętrze 4
Napęd 2
Spalanie 2
Układ jezdny 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 12
Spalanie 4
Widoczność 2
Układ jezdny 2
Inne 2
Napęd 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Chrysler Pacifica brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Chrysler Grand Voyager.

  Chrysler

  Pacifica

  Chrysler

  Grand Voyager

Najciekawsza opinia użytkownika o Chryslerze Pacifica

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 32

Chrysler Pacifica turing 4x4 4000 v6 255KM 2007r. kombi

Ocena ogólna
samochód jest bardzo wygodny 7 osobowy SUV, posiada bardzo bogate wyposażenie świetny silnik oraz skrzynie biegów, a wszystko to za naprawdę niską cene, zawsze uważałem coś takiego jak automatyczne otwieranie klapy za snobizm ale teraz wiem że to jest bardzo przydatne w codziennym użytkowaniu.

Układ napędowy
samochód bardzo szybki, zrywny dynamiczny idealna skrzynia automatyczna 6 biegowa.

Widoczność
do przodu ok, do tyłu nic nie widzimy tylko dachy co wyższych samochodów, czujniki parkowania obowiązkowe kamera jeszcze lepsza, widoczność w bocznych lusterach b. dobra przy cofaniu same się obniżają, widoczność w wewnętrzym lusterku słaba widać tylko dachy samochodów, samościemniające luserko wewnętrzne nie potrzebne szyby fabrycznie przyciemnione.

Komfort
same zalety

Nadwozie
przestrzeni bardzo dużo wygodnie dużo schowków, dużo gniaz zapalniczek, jak na merykana to też ładnie wykończony i nawet dobre materiały, to taki mercedes amerykańskich samochodów.

Układ jezdny
idealny na nasze drogi, dobrze prowadzi się w koleinach i nie czuc polskich dziur

Naprawy
za krótko go mam ale z opinii użytkowników można stwierdzić że mało awaryjny samochód za to drogi w naprawach części rynek części zamiennych do tego modelu dopiero się rozwija

Wentylacja i ogrzewanie
bardzo dobra 3 strefowa klimatyzacja ze wszystkimi siedzeniami podgrzewanymi

Pełna opinia o Chrysler Pacifica turing 4x4 4000 v6 255KM 2007r. kombi »

Zobacz również opinie:

Chrysler Pacifica: hatchback, inne, kombi, mini-van, terenowy, van

Chrysler Pacifica: benzyna, benzyna+gaz

Chrysler Pacifica: 3.5, 3.8, 4.0

Chrysler Pacifica: 2007, 2006, 2005, 2004