Chrysler Sebring opinie, oceny użytkowników, Chrysler Sebring spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Chrysler Sebring

Liczba ocen: 10

Średnia ocena:

8.60/10

Chrysler Sebring spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 11.72/13.63 7.80
trasa 8.96/9.75 5.80
cykl mieszany 9.98/11.70 6.50

Sebring

OCENY CHRYSLERA SEBRING


Ogólna ocena:  

8/10


Jak przystało na Amerykana, wygodne duże coupe. Automatyczna skrzynia to rewelacja, zwłaszcza na naszych zatłoczonych ulicach. Sylwetka nawet na dzisiejsze czasy jest modna i przyciągająca uwagę.
Opinia o układzie napędowym:
Silnik bardzo dynamiczny, V6 daje wystarczającą moc. 184 KM i automatyczna skrzynia dostarczają wiele radości podczas jazdy.
Opinia o komforcie:
Typowy Amerykan. Wygodny do pochłaniania kilometrów. Niestety, wersja Coupe nie jest przystosowana to przewozu więcej niż kierowcy i pasażera na przednim siedzeniu. Tylne siedzenia spokojnie pomieszczą dorosłe osoby , jednak po około 100 km nie jest im już za wygodnie. Zawieszenie pracuje ...
Opinia o nadwoziu:
Jak już wspomniałem wcześniej, przestrzeń dla kierowcy i pasażera z przodu jest w pełni wystarczająca. Wygoda i relaks. Pasażerom z tylu nie polecam długich tras. Wszystkie przełączniki są w zasięgu rąk a nawet palców kierowcy. Nie musimy skupiać się nad odnalezieniem np włączn...
Opinia o układzie jezdnym:
Jak na Amerykana przystało, Duże, długie auto z Dużym promieniem skrętu. Zawracanie i parkowanie to duże wyzwanie jeśli ktoś nigdy takimi autkami nie jeździł. Początkującym kierowcom nie polecam.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


Ogolnie jest mile zaskoczony tym samochodem. Kupowalem go na sprzedaz, ale tak mi sie spodobal, ze nie chce na sile sie go pozbywac. Gdy wsiada sie do tego samochodu to zapomina sie o wszystkich jego minusach a jest ich naprawde malo. Samochod pieknie sie prezentuje. Szczerze polecam!
Opinia o układzie napędowym:
V6 pieknie mruczy spod maski. Silnik jest w miare dynamiczny jak na ciezar auta a skrzynia biegow chodzi bez problemow.
Opinia o komforcie:
Samochod jest bardzo wygodny. Super przednie siedzenia. Gorzej z tylnymi ale gdy przesuniemy troszke przednie fotele do przodu to spokojnie dwojka doroslych pasazerow zmiesci sie z tyłu.
Opinia o nadwoziu:
Z przodu jest mnostwo miejsca, gorzej z tylu. Bagaznik jest calkiem spory jak na cabrio. Skora jest pierwszej klasy lecz niektore plastiki i udawane drewno moglyby bys lepsze.
Opinia o układzie jezdnym:
No w miare rownych i rownych drogach autem jezdzi sie super. Straszna wygoda lecz gdy wjedziemy w jakies wertepy i nierownosci to odczuwamy twardosc zawieszenia.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


Ogólnie świetny samochód do poszpanowania, pojeżdżenia z panienką (wiatr we włosach) Nadaje się na promocję śluby itp
Opinia o układzie napędowym:
Ten samochód jest za ciężki i powinien mieć silnik 3,8 z Town & Country albo nawet 5,7L Hemi, który jeździ w C300
Opinia o komforcie:
Komfort jak na kabrioleta jest świetny ale jest głośno jak w każdym cabrio z miękkim dachem.
Opinia o nadwoziu:
Jeżeli chodzi o przestrzeń z tyłu to ten model Sebringa jest największym kabioletem na świecie produkowanym w latach 96/02. Szokujące wręcz jest jak dużo miejsca jest z tyłu jak na kabrioleta i jak duży jest bagażnik
Opinia o układzie jezdnym:
To specyficzny samochód, który potrafi być bardzo mało awaryjny w chwili gdy się o niego dba. Skrzynia biegów jest delikatna więc najlepiej nie ruszać nim jakby to było Porsche co znacznie zmniejszy jej zużycie. Koniecznie nie dawać naprawiać tego auta rzeźbiarzom garażowym!!! Oni potr...
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


Niedostateczna widocznosc podczas parkowania
Opinia o układzie napędowym:
Na 5. i 6. biegu zostawia wiekszosc samochodow podobnej klasy. Auto nie do wyscigow spod swiatel a do jazdy autostradowej
Opinia o komforcie:
Po rozgrzaniu silnika i przy jezdzie autostradowej jest duzo lepiej niz podczas jazdy miejskiej. Do 160 km/h dzwiek silnika jest stlumiony, slychac bardziej swist powietrza oplywajacego karoserie
Opinia o nadwoziu:
Auto ma swoj indywidualny styl
Opinia o układzie jezdnym:
Brakuje czujnikow parkowania.Auto ma dlugi przod i mocno wystajacy przedni zderzak, widocznosc przez tylna szybe jest srednia, co pogarsza wyczucie tylu samochodu podzas parkowania tylem
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


typowy amerykański wóz duży wygodny prosty bez zbędnych udziwnień świetnie prezentujący się wśród innych
Opinia o układzie napędowym:
silnik niemal bezawaryjny wystarczający do masy pojazdu skrzynia automatyczna rewelacyjna choć nieco brutalna nie jest to wyścigówka ale jest ok
Opinia o komforcie:
komfortowe auto bardzo wygodne troszkę lepiej powinna być wyciszona komora silnika
Opinia o nadwoziu:
dużo miejsca jak z przodu tak i z tyłu wysokie osoby z tyłu mogą mieć mało miejsca pod sufitem materiały w środku przyzwoite nic nie trzeszczy nic nie skrzypi wielki kufer karoseria świetnie wykonana i zabezpieczona
Opinia o układzie jezdnym:
pewny i stabilny na drodze hamulce skuteczne choć przydały by się tarczówki na tyle bez czujników parkowania ciężko w mieście
» pełna opinia
 
1 2 z 2


ŚREDNIE OCENY CHRYSLER SEBRING

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 90.00% głosów 9
Raczej tak 0.00% głosów 0
Trudno powiedzieć 10.00% głosów 1
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.3/10
Układ kierowniczy
8.6/10
Hamulce
8.2/10
Parkowanie
6.6/10
Napęd
Elastyczność
8.9/10
Skrzynia biegów
9.3/10
Silnik
9.2/10
Przyspieszenie 0-100km
8.5/10
Przyspieszenie 60-120km
9.0/10
Przyspieszenie 80-120km
8.7/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
9.5/10
Resorowanie z obciążeniem
9.2/10
Fotele przednie
9.1/10
Fotele tylne
8.6/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.4/10
Wyciszenie
7.7/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.5/10
Przestrzeń z tyłu
8.7/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.4/10
Bagażnik
9.3/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.8/10
Możliwość aranżacji
8.0/10
Karoseria
9.5/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.8/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.7/10
Widocznośc do tyłu
7.7/10
Widoczność w lusterkach
8.2/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
9.0/10
Elektronika
8.7/10
Naprawy
Niezawodność
9.0/10
Koszty napraw
6.0/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 5
Napęd 2
Nadwozie 1
Niezawodność 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 4
Wnętrze 2
Inne 2
Wentylacja i ogrzewanie 1
Spalanie 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Chrysler Sebring brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: BMW seria 5.

  Chrysler

  Sebring

  BMW

  seria 5

Najciekawsza opinia użytkownika o Chryslerze Sebring

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Krzysztof

liczba głosów: 90

Chrysler Sebring 2500 V6 176KM 2000r. cabrio

Ocena ogólna
Ogólnie świetny samochód do poszpanowania, pojeżdżenia z panienką (wiatr we włosach) Nadaje się na promocję śluby itp

Układ napędowy
Ten samochód jest za ciężki i powinien mieć silnik 3,8 z Town & Country albo nawet 5,7L Hemi, który jeździ w C300

Widoczność
Widoczność przy otwartym dachu najlepsza jak może być bo nic nam nie zasłania :)

Komfort
Komfort jak na kabrioleta jest świetny ale jest głośno jak w każdym cabrio z miękkim dachem.

Nadwozie
Jeżeli chodzi o przestrzeń z tyłu to ten model Sebringa jest największym kabioletem na świecie produkowanym w latach 96/02. Szokujące wręcz jest jak dużo miejsca jest z tyłu jak na kabrioleta i jak duży jest bagażnik

Układ jezdny
To specyficzny samochód, który potrafi być bardzo mało awaryjny w chwili gdy się o niego dba. Skrzynia biegów jest delikatna więc najlepiej nie ruszać nim jakby to było Porsche co znacznie zmniejszy jej zużycie. Koniecznie nie dawać naprawiać tego auta rzeźbiarzom garażowym!!! Oni potrafią nawet Toyotę zrobić samochodem awaryjnym!

Naprawy
Zależy od pojemności portfela, ale uważam, że ten model jest stosunkowo tani w eksploatacji jak na taki samochód. Jest wiele części na rynku

Elektryka/elektronika
Dbać, dbać i jeszcze raz dbać. Z daleka z łapami dyletantów, którzy podchodząc do tego auta od razu go zepsują. Zaletą są dość tanie części (zwłaszcza rynek wtórny)

Pełna opinia o Chrysler Sebring 2500 V6 176KM 2000r. cabrio »

Zobacz również opinie:

Chrysler Sebring: cabrio, coupe, sedan (limuzyna)

Chrysler Sebring: benzyna, olej napędowy, benzyna+gaz

Chrysler Sebring: 2.0, 2.4, 2.5, 2.7

Chrysler Sebring: 2008, 2007, 2005, 2004, 2003, 2000, 1995