Chrysler Stratus opinie, oceny użytkowników, Chrysler Stratus spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Chrysler Stratus

Liczba ocen: 10

Średnia ocena:

9.30/10

Chrysler Stratus spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 10.96/10.54 -.--
trasa 7.84/8.68 -.--
cykl mieszany 9.28/9.84 -.--

Stratus

OCENY CHRYSLERA STRATUS


Ogólna ocena:  

9/10


Jak za tą cenę i wyposażenie autko jest rewelacyjne i nie mam się do czego przyczepić!
Opinia o układzie napędowym:
Układ napędowy bez zarzutu.Silnik jak wiadomo jeżeli się dba to powinien posłużyć wiele lat.Przyspieszenie jak dla mnie mułowate spowodowane dużym ciężarem auta Przydałoby się więcej kucyków pod maską.Trzeba go ostro podkręcić na obroty żeby miał jako takie przyspieszenie.
Opinia o komforcie:
Bardzo wygodny!!Pełne wyposażenie i przede wszystkim bardzo wygodne skórzane siedzenia.Wyciszenia wiadomo jak w cabrio trochę glośno Jadąc po dziurach trochę trzeszczy dach ale można się przyzwyczaić
Opinia o nadwoziu:
Dużo miejsca z przodu trochę mniej z tyłu Jak na cabrio bardzo duży bagażnik!Jakość materiałów to skórzane siedzenia ale wykończenie to w większości plastik który trzeszczy jadąc po dziurach.Karoseria pierwsza klasa Ani grama rdzy na nadkolach i progach.Tylna klapa i przednia maska wy...
Opinia o układzie jezdnym:
Dobrze i pewnie trzyma się drogi,Dość miękkie zawieszenie jak to bywa w amerykańskich krążownikach.Parkowanie jest tragiczne spowodowane dużymi gabarytami auta oraz słabą skrętnością kół.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10



Opinia o układzie napędowym:
Elastyczność w miare dobra , skrzynia też ok , przyśpieszenie od 0 do 100 km jest bardzo dobra , gdy ktoś wciśnie gaz na max to idzie jak burza :D jak sie tego pedału nie wciśnie do końca do nie osiągnie dobrego przyśpieszenia ;P na serio :D
Opinia o komforcie:
po prostu jest wszystko OK ;P
Opinia o nadwoziu:
przestrzeń jest zajebista , a do bagażnika wejdzie chyba z kilkdziesieciu chińczyków hehe :D
Opinia o układzie jezdnym:
Auto prowadzi sie super , po prostu płynie , układ kierowniczy w porządku wszystko , hamulce tez git , parkowanie bez zadnych problemów ,jak ktoś umie kożystać dobrze z lusterek to nie ma problemu :D po prostu wszystko Spoko
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


naprawde polecam super auto
Opinia o układzie jezdnym:
jest tak dobrym autem ze nigdy go nie sprzedam a jak bede juz stary to zrobie z niego kwietnik na ogrodzie
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10



Opinia o układzie napędowym:
Chciałem zauważyc ze to nie sportowe auto a limuzyna i tu osiagi na czas nie sa zbyt wazne.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10



Opinia o układzie jezdnym:
Jedyny minus to słabe hamulce.
» pełna opinia
 
1 2 z 2


ŚREDNIE OCENY CHRYSLER STRATUS

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 80.00% głosów 8
Raczej tak 20.00% głosów 2
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.5/10
Układ kierowniczy
9.2/10
Hamulce
8.4/10
Parkowanie
7.9/10
Napęd
Elastyczność
8.2/10
Skrzynia biegów
8.7/10
Silnik
8.7/10
Przyspieszenie 0-100km
7.7/10
Przyspieszenie 60-120km
7.9/10
Przyspieszenie 80-120km
8.1/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
9.0/10
Resorowanie z obciążeniem
8.9/10
Fotele przednie
9.6/10
Fotele tylne
9.6/10
Jazda z kompletem pasażerów
9.2/10
Wyciszenie
8.3/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.6/10
Przestrzeń z tyłu
9.5/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.2/10
Bagażnik
9.4/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.8/10
Możliwość aranżacji
8.1/10
Karoseria
9.4/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.8/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.6/10
Widocznośc do tyłu
7.9/10
Widoczność w lusterkach
9.4/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
7.3/10
Elektronika
7.3/10
Naprawy
Niezawodność
7.0/10
Koszty napraw
5.0/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 5
Niezawodność 3
Wnętrze 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 3
Widoczność 2
Inne 2
Spalanie 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Chrysler Stratus brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Mercedes 190 (W201).

  Chrysler

  Stratus

  Mercedes

  190 (W201)

Najciekawsza opinia użytkownika o Chryslerze Stratus

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 33

Chrysler Stratus 2000 131KM 1997r. cabrio

Ocena ogólna
Jak za tą cenę i wyposażenie autko jest rewelacyjne i nie mam się do czego przyczepić!

Układ napędowy
Układ napędowy bez zarzutu.Silnik jak wiadomo jeżeli się dba to powinien posłużyć wiele lat.Przyspieszenie jak dla mnie mułowate spowodowane dużym ciężarem auta Przydałoby się więcej kucyków pod maską.Trzeba go ostro podkręcić na obroty żeby miał jako takie przyspieszenie.

Widoczność
Widoczność do tyłu tragiczna.Wycofując z parkingu zerowa widoczność spowodowana tylnym szerokim słupkiem

Komfort
Bardzo wygodny!!Pełne wyposażenie i przede wszystkim bardzo wygodne skórzane siedzenia.Wyciszenia wiadomo jak w cabrio trochę glośno Jadąc po dziurach trochę trzeszczy dach ale można się przyzwyczaić

Nadwozie
Dużo miejsca z przodu trochę mniej z tyłu Jak na cabrio bardzo duży bagażnik!Jakość materiałów to skórzane siedzenia ale wykończenie to w większości plastik który trzeszczy jadąc po dziurach.Karoseria pierwsza klasa Ani grama rdzy na nadkolach i progach.Tylna klapa i przednia maska wykonane są z lekkiego tworzywa sztucznego.

Układ jezdny
Dobrze i pewnie trzyma się drogi,Dość miękkie zawieszenie jak to bywa w amerykańskich krążownikach.Parkowanie jest tragiczne spowodowane dużymi gabarytami auta oraz słabą skrętnością kół.

Naprawy
Niestety jeżeli chcielibyśmy kupować nowe i oryginalne części będą kosztować krocie!!Ale zawsze jest allegro i części używane w każdej postaci za bardzo niewielkie pieniądze!!

Wentylacja i ogrzewanie
Ogrzewanie w cabrio?kilka chwil i jest gorąco nawet przy kilku stopniowym mrozie.Bardzo dobra wentylacja.

Elektryka/elektronika
Elektryka bez zarzutu!Za to elektronika..cóż miałem problemy z immobiliserem który się rozkodował Dwa miesiące byłem bez auta bo żadem elektronik nie dawał sobie rady.Na szczęście znalazłem pewnego fachowca który za stosunkowo niewielkie pieniądze zlikwidował mi immo.Do tej pory wszystko ok

Pełna opinia o Chrysler Stratus 2000 131KM 1997r. cabrio »

Zobacz również opinie:

Chrysler Stratus: cabrio, sedan (limuzyna)

Chrysler Stratus: benzyna, benzyna+gaz

Chrysler Stratus: 2.0, 2.5

Chrysler Stratus: 2000, 1997, 1996, 1995