Citroen C-15 opinie, oceny użytkowników, Citroen C-15 spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Citroen C-15

Liczba ocen: 5

Średnia ocena:

8.40/10

Citroen C-15 spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto -.--/-.-- 5.52
trasa -.--/-.-- 5.62
cykl mieszany -.--/-.-- 5.58

C-15

OCENY CITROENA C-15


Ogólna ocena:  

9/10


Autko jest po prostu rewelacyjne. Po pierwsze jeździ praktycznie ZA DARMO. Latem w mieście palił nawet 4,3l/100km (oczywiście bez ładunku). Z ładunkiem i przyczepą na trasie 5,6l. Mała masa plus dość mocny silnik gwarantują bardzo dobre osiągi, za które, co ważne, nie trzeba dopłacać...
Opinia o układzie napędowym:
Silnik jest po prostu rewelacyjny. W mieście jeździ na 5 biegu (bez ładunku) od 55km/h bez najmniejszych protestów i jeszcze dobrze przyspiesza, a na "4" to po prostu rakieta. Osiągi rewelacyjne do ok. 80-90 km/h. Potem opór powietrza tej pięknej skrzynki z tyłu już robi swoje.
Opinia o komforcie:
Komfortu w zasadzie brak. Za to miejsca zwłaszcza z tyłu bardzo dużo tylko najpierw trzeba się tam dostać. Jak siądzie 5 osób to zawieszenie jakoś chodzi. W pojedynkę zwłaszcza przód jak w rowerze.
Opinia o nadwoziu:
Przestrzeni naprawdę dużo, szkoda że nie dla kierowcy i pasażera z przodu. Jakość materiałów....no cóż to nie limuzyna za to skay dobrze się czyści. BUDA GNIJE!!!! Trzeba naprawdę dużo zachodu żeby nie dać się rdzy. Z drugiej strony do wszystkich elementów łatwy dostęp więc kons...
Opinia o układzie jezdnym:
Sztywny jak ... ale za to pewny w prowadzeniu. Na kiepskich drogach dość męczący. Wysoki jak terenówka. Promień skręu-PORAŻKA.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


powinno sie produkowac te auta dalej w kraju troszke wiecej dokladnosci i te samochody z silnikiem 1800 D !!!!!!!!!!maja powodzenie i zbyt
Opinia o układzie napędowym:
powinno sie produkowac silniki 1800D poniewaz 1900 D to juz fajans-porcelana ;ktory wyladowal ze stolu na posadzke betonowa
Opinia o komforcie:
jak na auto dostawcze ocena dobra
Opinia o nadwoziu:
slaba blacha duzo winny ponosi producent ten nasz krajowy auta produkowane z Francji o wiele lepsze mialy blachy posiadam uzywana maske z 1970 r jak nowa
Opinia o układzie jezdnym:
handluje tylko citroenami c15 od ok 10 lat bardzo dobre auta ---wyjatek blacharka w polskim wykonaniu ciekawostka z citroena visy mam maske 40 letnia uzywana jak nowa,oraz nowsze silniki 1900 d awaryjne-1800d z najwiekszym przebiegiem bez remontu glownego to 530 000 kmm!!!!
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10



Opinia o układzie jezdnym:
Jestem mile zaskoczony tym autem, chyba jedno z lepszych modeli poprostu lejesz i jezdzisz
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


stosunek kosztow zakupu i eksploatacji do jakosci tego samochodu naprawde moze zadowolic
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

6/10



Opinia o układzie napędowym:
skrzynia biegów oraz sillnik rewelacyjny
» pełna opinia
 
1 z 1
 


ŚREDNIE OCENY CITROEN C-15

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 80.00% głosów 4
Raczej tak 20.00% głosów 1
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
7.8/10
Układ kierowniczy
7.4/10
Hamulce
6.8/10
Parkowanie
6.0/10
Napęd
Elastyczność
7.8/10
Skrzynia biegów
8.2/10
Silnik
9.6/10
Przyspieszenie 0-100km
7.2/10
Przyspieszenie 60-120km
7.0/10
Przyspieszenie 80-120km
6.6/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
5.2/10
Resorowanie z obciążeniem
6.4/10
Fotele przednie
5.8/10
Fotele tylne
5.0/10
Jazda z kompletem pasażerów
7.0/10
Wyciszenie
5.0/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
4.6/10
Przestrzeń z tyłu
6.4/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
7.0/10
Bagażnik
8.8/10
Jakość materiałów i wykończenia
5.8/10
Możliwość aranżacji
7.8/10
Karoseria
4.6/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
6.6/10
Widoczność
Widoczność do przodu
7.8/10
Widocznośc do tyłu
5.8/10
Widoczność w lusterkach
7.4/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
4.6/10
Elektronika
5.0/10
Naprawy
Niezawodność
7.2/10
Koszty napraw
6.0/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Spalanie 3
Niezawodność 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 2
Widoczność 1
Wnętrze 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Citroen C-15 brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Ford Courier.

  Citroen

  C-15

  Ford

  Courier

Najciekawsza opinia użytkownika o Citroenie C-15

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: karol

liczba głosów: 106

Citroen C-15 1800 60KM 2000r. pick-up

Ocena ogólna
Autko jest po prostu rewelacyjne. Po pierwsze jeździ praktycznie ZA DARMO. Latem w mieście palił nawet 4,3l/100km (oczywiście bez ładunku). Z ładunkiem i przyczepą na trasie 5,6l. Mała masa plus dość mocny silnik gwarantują bardzo dobre osiągi, za które, co ważne, nie trzeba dopłacać na stacji benzynowej. Prosta konstrukcja-łatwe naprawy. Części dostępne i tanie. Silnik rewelacyjny, nie bierze oleju, nie dymi, nie cieknie. Sam samochód tani przy zakupie. W eksploatacji niewymagający, choć o blachę trzeba zadbać.

Układ napędowy
Silnik jest po prostu rewelacyjny. W mieście jeździ na 5 biegu (bez ładunku) od 55km/h bez najmniejszych protestów i jeszcze dobrze przyspiesza, a na "4" to po prostu rakieta. Osiągi rewelacyjne do ok. 80-90 km/h. Potem opór powietrza tej pięknej skrzynki z tyłu już robi swoje.

Widoczność
Do przodu normalnie zwłaszcza, że siedzi się wysoko. Do tyłu kicha ale jak ma być inaczej jak w bagażniku blacha zamiast szyb a tylne drzwi dzielone.

Komfort
Komfortu w zasadzie brak. Za to miejsca zwłaszcza z tyłu bardzo dużo tylko najpierw trzeba się tam dostać. Jak siądzie 5 osób to zawieszenie jakoś chodzi. W pojedynkę zwłaszcza przód jak w rowerze.

Nadwozie
Przestrzeni naprawdę dużo, szkoda że nie dla kierowcy i pasażera z przodu. Jakość materiałów....no cóż to nie limuzyna za to skay dobrze się czyści. BUDA GNIJE!!!! Trzeba naprawdę dużo zachodu żeby nie dać się rdzy. Z drugiej strony do wszystkich elementów łatwy dostęp więc konserwacja w miarę prosta.

Układ jezdny
Sztywny jak ... ale za to pewny w prowadzeniu. Na kiepskich drogach dość męczący. Wysoki jak terenówka. Promień skręu-PORAŻKA.

Wentylacja i ogrzewanie
Nagrzewnica bardzo wydajna jednak sama blacha ciepła nie trzyma. Z przodu ciepło, z tyłu gorzej. Nadmuch na szyby skuteczny, wentylator cichy.

Pełna opinia o Citroen C-15 1800 60KM 2000r. pick-up »

Zobacz również opinie:

Citroen C-15: kombi, mini-van, pick-up

Citroen C-15: olej napędowy

Citroen C-15: 1.8, 1.9

Citroen C-15: 2000, 1997, 1996, 1994