Citroen DS5 opinie, oceny użytkowników, Citroen DS5 spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Citroen DS5

Liczba ocen: 1

Średnia ocena:

8.00/10

Citroen DS5 spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto -.--/-.-- 7.50
trasa -.--/-.-- 5.50
cykl mieszany -.--/-.-- 6.50

DS5

OCENY CITROENA DS5


Ogólna ocena:  

8/10


Zalety: design, silnik, fotele, wnętrze, spalanie, dobre prowadzenie i komfort ale po równej drodze, wyciszenie, zupełnie przyzwoity bagażnik, po długiej trasie nie czuć zmęczenia (super fotele i dobre wyciszenie, niskie spalanie) Wady: twarde zawieszenie, słąba widoczność w każdym kier...
Opinia o układzie napędowym:
silnik 2,0 HDi 163 KM to mocna strona auta, ale skrzzynia to już tylko ok a nie super. Krótka 1ka i 2ka
Opinia o komforcie:
kiepskie resorowanie, super fotele i bdb wyciszenie
Opinia o nadwoziu:
poza tym że troche ciasno z tyłu to reszta jest na wysokim poziomie, spory bagażnik chyba 470L
Opinia o układzie jezdnym:
twarde prymitywne zawieszenie, układ kierowniczy bdb, dobre trzymanie, generalnie dobrze się jeżdzi po równym asfalcie, na dziurach kiepsko
» pełna opinia
 
1 z 1
 


ŚREDNIE OCENY CITROEN DS5

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 100.00% głosów 1
Raczej tak 0.00% głosów 0
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.0/10
Układ kierowniczy
9.0/10
Hamulce
7.0/10
Parkowanie
3.0/10
Napęd
Elastyczność
8.0/10
Skrzynia biegów
8.0/10
Silnik
10.0/10
Przyspieszenie 0-100km
10.0/10
Przyspieszenie 60-120km
10.0/10
Przyspieszenie 80-120km
10.0/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
3.0/10
Resorowanie z obciążeniem
4.0/10
Fotele przednie
10.0/10
Fotele tylne
7.0/10
Jazda z kompletem pasażerów
5.0/10
Wyciszenie
9.0/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.0/10
Przestrzeń z tyłu
5.0/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.0/10
Bagażnik
8.0/10
Jakość materiałów i wykończenia
9.0/10
Możliwość aranżacji
9.0/10
Karoseria
9.0/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.0/10
Widoczność
Widoczność do przodu
3.0/10
Widocznośc do tyłu
2.0/10
Widoczność w lusterkach
8.0/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
6.0/10
Elektronika
8.0/10
Naprawy
Niezawodność
9.0/10
Koszty napraw
9.0/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Citroen DS5 brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Citroen C5.

  Citroen

  DS5

  Citroen

  C5

Najciekawsza opinia użytkownika o Citroenie DS5

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Andrzej

liczba głosów: 5

Citroen DS5 Chic 2000 HDi 163KM 2013r. inne

Ocena ogólna
Zalety: design, silnik, fotele, wnętrze, spalanie, dobre prowadzenie i komfort ale po równej drodze, wyciszenie, zupełnie przyzwoity bagażnik, po długiej trasie nie czuć zmęczenia (super fotele i dobre wyciszenie, niskie spalanie) Wady: twarde zawieszenie, słąba widoczność w każdym kierunku, trochę ciasno z tyłu, za nisko linia dachu (trzeba się schylać pod światłami). Ogólnie auto zachwyca designem i jest świetne na trasy. W mieście jest gorzej - twarde zawieszenie i słaba widoczność

Układ napędowy
silnik 2,0 HDi 163 KM to mocna strona auta, ale skrzzynia to już tylko ok a nie super. Krótka 1ka i 2ka

Widoczność
kiepsko z tym, podwójny słupek z przodu, za nisko linia dachu (nurkowanie aby zobaczyć semafor czy już zielone). Do tyłu bardzo kiepsko. W lusterkach ok ale widoczność to słaba strona auta

Komfort
kiepskie resorowanie, super fotele i bdb wyciszenie

Nadwozie
poza tym że troche ciasno z tyłu to reszta jest na wysokim poziomie, spory bagażnik chyba 470L

Układ jezdny
twarde prymitywne zawieszenie, układ kierowniczy bdb, dobre trzymanie, generalnie dobrze się jeżdzi po równym asfalcie, na dziurach kiepsko

Naprawy
na razie nic się nie zepsuło 31 tys km.

Wentylacja i ogrzewanie
nic specjalnego nie zauważyłem

Elektryka/elektronika
czasem przy upałąch zacina się przednia szyba pasażera

Pełna opinia o Citroen DS5 Chic 2000 HDi 163KM 2013r. inne »

Zobacz również opinie:

Citroen DS5: inne

Citroen DS5: olej napędowy

Citroen DS5: 2.0

Citroen DS5: 2013