Citroen Jumpy opinie, oceny użytkowników, Citroen Jumpy spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Citroen Jumpy

Liczba ocen: 7

Średnia ocena: 7.57/10

Citroen Jumpy spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
10.70/-.--
8.05
trasa
9.40/-.--
6.62
cykl mieszany
9.80/-.--
7.37

Oceny CITROENA JUMPY

piotrek2011-02-13

Ogólna ocena:

6/10


Opinia o układzie napędowym:
silnik DW8, który spalał dosłownie wszystko, łącznie z olejem rzepakowym, sam sprawdziłem. Silnik bdb, ale słaby reszta auta to francuski bubel ale za to tani :)
Opinia o komforcie:
Taczka i tyle
Opinia o nadwoziu:
Nadwozie tak samo jak i wnetrze brzydkie ale jak już pisałem wcześniej tanie auto poza tym auto do pracy nie musi być ładne.
Opinia o układzie jezdnym:
zawieszenie co rusz stukało, naprawa zawieszenia dość kosztowna, wymienia się bowiem całe wahacze, a nie tylko tuleje. Parkowanie tak sobie, ponieważ słaba średnica zawracania.

2008-06-17

Ogólna ocena:

7/10


Opinia o układzie napędowym:
Skrzynia biegów to kompletne dno!!!!To moje 2 auto i to samo,synchronizator 5-biegu do wymiany teraz 2-biegu!!I tak cały czas,biegi bardzo ciężko wchodzą i zgrzytają!!
Opinia o komforcie:
Ciasno w kabinie z trzema miejscami.
Opinia o układzie jezdnym:
Sworzeń dolny wahacza co 3-4 miesiące do wymiany,a że nie wystepuje sam to trzeba kupić cały wahacz,albo pozostaje regeneracja.Hamulce super i trwałe.

Jarek2016-11-01

Ogólna ocena:

9/10

całkiem fajne autko
Opinia o układzie napędowym:
Silnik raczej nie dla kogoś kto chce poszaleć tym aytem wystarczy do poruszania się spkojnego zarówno w mieście jak i na trasach szybkiego ruchu ale raczej nie lewym pasem na gazie przy 140-150 zapotrzebwaie na paliwo mopcno wzrasta
Opinia o układzie jezdnym:
Wygodny pakowny

2010-02-20

Ogólna ocena:

9/10


Opinia o układzie jezdnym:
Od 30 lat miałem tylko busy mercedesy,mazdy ,hund.itp citroen jest najlepszy

Średnie oceny CITROEN JUMPY

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
42.86%
głosów 3
Raczej tak
42.86%
głosów 3
Trudno powiedzieć
14.29%
głosów 1
Raczej nie
0.00%
głosów 0
Nie
0.00%
głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.4/10
Układ kierowniczy
7.3/10
Hamulce
8.3/10
Parkowanie
6.1/10
Napęd
Elastyczność
7.6/10
Skrzynia biegów
6.4/10
Silnik
8.3/10
Przyspieszenie 0-100km
6.0/10
Przyspieszenie 60-120km
6.3/10
Przyspieszenie 80-120km
5.6/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
7.9/10
Resorowanie z obciążeniem
8.3/10
Fotele przednie
6.9/10
Fotele tylne
5.1/10
Jazda z kompletem pasażerów
6.4/10
Wyciszenie
5.7/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
7.1/10
Przestrzeń z tyłu
5.7/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
7.7/10
Bagażnik
8.7/10
Jakość materiałów i wykończenia
6.7/10
Możliwość aranżacji
6.7/10
Karoseria
7.0/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
7.9/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.6/10
Widocznośc do tyłu
5.9/10
Widoczność w lusterkach
8.4/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
7.3/10
Elektronika
6.9/10
Naprawy
Niezawodność
7.1/10
Koszty napraw
6.6/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Inne
2
Nic
1
Napęd
1
Komfort jazdy
1
Spalanie
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Napęd
2
Nic
2
Układ jezdny
1
Spalanie
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Citroen Jumpy brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Fiat Scudo.

Citroen Jumpy

Citroen Jumpy

Fiat Scudo

Fiat Scudo

Zobacz również opinie:

Citroen Jumpy: bus, kombi, van

Citroen Jumpy: benzyna, olej napędowy

Citroen Jumpy: 1.6, 1.9, 2.0

Citroen Jumpy: 2008, 2007, 2004, 2002, 2000, 1998