Citroen Xsara opinie, oceny użytkowników, Citroen Xsara spalanie 1997r. (strona 1)

Opinie o samochodach Citroen Xsara

1997r.

Liczba ocen: 4

Średnia ocena:

8.00/10

Citroen Xsara spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 7.27/-.-- 7.80
trasa 5.33/-.-- 5.70
cykl mieszany 6.63/-.-- 6.60

Xsara

OCENY CITROENA XSARA


Ogólna ocena:  

6/10


Generalnie jestem zadowolony. Samochód na trasie pali umiarkowanie jeśli kierowca nie ma za ciężkiej nogi. Dynamika mizerna. ;-) Dobre zabezpieczenia antykorozyjne. Głośne zawieszenie na nierównościach. Hamulce sa jakies takie średnie. Szału nie ma.
Opinia o układzie napędowym:
No cóz się można spodziewać po wolnossącym Dieslu. Takie samochody kupujemy nie na wyścigi lecz dla ekonomi i prostoty rozwiązań i faktycznie silnik nie sprawia żadnych problemów przy odpalaniu czy kiedykowliek indziej.
Opinia o komforcie:
Jak już wcześniej wspominałem wolnossący Diesel nie należy do chchych jednostek napędowych.
Opinia o nadwoziu:
Karoseria jest ocynkowana więc nawet w moim 11 letnim egzemplarzu trudno dopatrzeć sie korozji. Niestety mocno trzeszczy u mnie tapicerka. Denerwują mnie trochę przysiski do sterowania szyb umieszczone centralnie z przodu na kokpicie.
Opinia o układzie jezdnym:
Generalnie fatalna jest widocznośc do tyłu przy parkowaniu. Ale to już taka uroda tego modelu. Rekompensują to panoramiczne lusterka wsteczne.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


Autko świetnie się spisuje. Szkoda, że brak mu klimatyzacji. Bdb trzymanie się drogi.
Opinia o układzie napędowym:
1.4 cm3 służy do spokojnej jazdy. Nie nadaje się do "ścigania spod świateł" Dla ludzi w moim wieku 40+ prawie doskonały.
Opinia o nadwoziu:
Super. Mój syn 197 cm wzrostu jeździ na tylnej kanapie w pełnym komforcie.
Opinia o układzie jezdnym:
Jak przy tej wielkości auta przydałyby się czujniki parkowania.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10



Opinia o układzie napędowym:
mógłby mieć trochę większą moc
Opinia o komforcie:
ogólnie wygodny samochód. Zimą szybko się nagrzewa w środku.
Opinia o układzie jezdnym:
Jeździ się tym autkiem super. Wspomaganie działa na 5
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


 
1 z 1
 


ŚREDNIE OCENY CITROEN XSARA

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 75.00% głosów 3
Raczej tak 25.00% głosów 1
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.3/10
Układ kierowniczy
8.0/10
Hamulce
7.0/10
Parkowanie
6.8/10
Napęd
Elastyczność
7.0/10
Skrzynia biegów
8.3/10
Silnik
6.8/10
Przyspieszenie 0-100km
4.8/10
Przyspieszenie 60-120km
5.3/10
Przyspieszenie 80-120km
5.0/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
9.0/10
Resorowanie z obciążeniem
8.0/10
Fotele przednie
9.3/10
Fotele tylne
9.3/10
Jazda z kompletem pasażerów
7.5/10
Wyciszenie
7.0/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.0/10
Przestrzeń z tyłu
8.5/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.3/10
Bagażnik
9.3/10
Jakość materiałów i wykończenia
7.8/10
Możliwość aranżacji
7.3/10
Karoseria
8.8/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.0/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.0/10
Widocznośc do tyłu
6.8/10
Widoczność w lusterkach
8.3/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
2.3/10
Elektronika
2.0/10
Naprawy
Niezawodność
2.0/10
Koszty napraw
2.0/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 1
Spalanie 1
Niezawodność 1
Układ jezdny 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 1
Wentylacja i ogrzewanie 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Citroen Xsara brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Renault Megane.

  Citroen

  Xsara

  Renault

  Megane

Najciekawsza opinia użytkownika o Citroenie Xsara

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Szymon

liczba głosów: 25

Citroen Xsara SX 1900 68KM 1997r. hatchback

Ocena ogólna
Generalnie jestem zadowolony. Samochód na trasie pali umiarkowanie jeśli kierowca nie ma za ciężkiej nogi. Dynamika mizerna. ;-) Dobre zabezpieczenia antykorozyjne. Głośne zawieszenie na nierównościach. Hamulce sa jakies takie średnie. Szału nie ma.

Układ napędowy
No cóz się można spodziewać po wolnossącym Dieslu. Takie samochody kupujemy nie na wyścigi lecz dla ekonomi i prostoty rozwiązań i faktycznie silnik nie sprawia żadnych problemów przy odpalaniu czy kiedykowliek indziej.

Widoczność
Do tyłu widocznośc jest kiepska.

Komfort
Jak już wcześniej wspominałem wolnossący Diesel nie należy do chchych jednostek napędowych.

Nadwozie
Karoseria jest ocynkowana więc nawet w moim 11 letnim egzemplarzu trudno dopatrzeć sie korozji. Niestety mocno trzeszczy u mnie tapicerka. Denerwują mnie trochę przysiski do sterowania szyb umieszczone centralnie z przodu na kokpicie.

Układ jezdny
Generalnie fatalna jest widocznośc do tyłu przy parkowaniu. Ale to już taka uroda tego modelu. Rekompensują to panoramiczne lusterka wsteczne.

Wentylacja i ogrzewanie
No i tu jest prawdziwa fataliza. W czasie jazdy zima przy właczonym ogrzewianiu samochód nie zasysa do wnętrza samoczynnie powietrza. Cały czas musi być włączony wentylator. Jak dla mnie kompletny bezsens.

Pełna opinia o Citroen Xsara SX 1900 68KM 1997r. hatchback »

Zobacz również opinie:

Citroen Xsara: coupe, hatchback, kombi, liftback, sedan (limuzyna)

Citroen Xsara: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Citroen Xsara: 1.3, 1.4, 1.6, 1.8, 1.9, 2.0

Citroen Xsara: 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997