Citroen Xsara opinie, oceny użytkowników, Citroen Xsara spalanie benzyna+gaz (strona 1)

Opinie o samochodach Citroen Xsara

benzyna+gaz

Liczba ocen: 17

Średnia ocena:

7.47/10

Citroen Xsara spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 8.96/9.72 -.--
trasa 7.01/7.74 -.--
cykl mieszany 8.01/8.62 -.--

Xsara

OCENY CITROENA XSARA


Ogólna ocena:  

9/10


W autku przez 280000tys.km. wymieniłem łożyska tylnej belki-150tys., dwa razy tylne amory(przednie orginalne cały czas), swożnie, końcówki drążków,tulejki w przednich wachaczach, sprzęgło-180tys,uszczelka pod głowicą-260tys, do końca chodzi na syntetyku i przez 20000 od wymiany do wym...
Opinia o układzie napędowym:
silnik dośc elastyczny, jednak do xary kombi zdecydowanie za słaby, min. 1,6, a najlepiej 1,8.
Opinia o komforcie:
w kwesti komfortu xara bije na łeb niemieckich konkurentów, jest komfortowo zawieszona, a przy tym doskonale trzyma się drogi( oczywiście jak na samochód turystyczny-kombi)
Opinia o nadwoziu:
samochód jak na swoją klasę bardzo przestronny z dużym bagażnikiem. Bardzo dobra jakośc materiałów(nowsze modele miały gorszą tapicerkę- twardy plastik). Karoseria ocynkowana, po 8 latach zero korozji.
Opinia o układzie jezdnym:
W porównaniu do vw, czy opla xara jest naprawdę komfortowa, a przy tym całkiem nieżle radzi sobie w zakrętach.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10



Opinia o układzie napędowym:
Trafiłam wyjatkowo felernie jesli chodzi o skrzynie biegów, pobiewaz rozpadła sie 2 miesiace po zakupie auta. Musiałam szukac i zakladać kolejną, ale nie wiem, czy miałam pecha, czy wszystkie ksary tak mają. Mechanik powiedział, że Xsary maja po prostu słabsze skrzynie- a konkretnie mecha...
Opinia o komforcie:
Mimo problemów, które opisałam wyżej, jestem z auta zadowolona, i najprawdopodobniej kupie za jakiś czas równiez Xsarę, gdy będe chciała znowu zmienić auto na nowsze.
Opinia o nadwoziu:
w niektórych miejscach wg mnie zbyt szybko pojawia sie rdza
Opinia o układzie jezdnym:
Od kilku miesiecy jeżdżę Xsarą, szukałam jej kila miesięcy, potwierdzam opinię o Citroenach, że mają słabsze zawieszenia niż inne marki, zawieszenie jest delikatne i szybciej sie wyeksploatowuje, więc ja powymieniałam po zakupie mase rzeczy, ale teraz jestem zadowolona. Xsara jest cicha...
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10



Opinia o układzie napędowym:
cd. Nie żałuję, benzyny pali 8l/100km, włożyłem sekwencyjną instalacę gazową bo dużo podrużuję, pali teraz 9l/100km ale gazu !!! Nie ma żadnej wyczuwalnej zmiany w mocy auta, sprawuje się naprawdę super cdn.
Opinia o komforcie:
cd. Oczywiście autko przekonało mnie do zakupu swoim pełnym wyposażeniem i małym udokumentowanym przebiegiem, oraz tym że nigdy nie była \\\\\\"walona\\\\\\". Pozdrawiam.
Opinia o układzie jezdnym:
Witam wszystkich. Autko kupiłem bo była okazja cdn.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

4/10


Końcowa ocena bardzo niska, bo ostatnio wszystko w nim się psuje.
Opinia o nadwoziu:
Tylna kanapa nie dzielona. Żeby złożyć tylne oparcie trzeba wyjąć zagłówki, co nie jest łatwe. Przednie siedzenia są niedemontowalne i nie składają się na płasko.
Opinia o układzie jezdnym:
Auto bardzo miękke, ale dla mnie jest to jego plus. Nie ścigam się po drogach, ale odpoczywam za kierownicą.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


DUŻE RODZINNE AUTO. MECHANICZNIE AUTO NIEZAWODNE.
Opinia o układzie napędowym:
jak dla mnie to za mało mocy 88 KM. ale w porównaniu z innymi silnikami 1.6 to spisuje się OK
Opinia o komforcie:
WYGODNE PRZEDNIE FOTELE. ZAWIESZENIE WCALE NIE JEST MIĘKKIE JAK TO JEST W OPINI LUDZI NIE MAJĄCYCH POJĘCIA O SAMOCHODZIE.
» pełna opinia
 
1 2 3 4 z 4


ŚREDNIE OCENY CITROEN XSARA

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 64.71% głosów 11
Raczej tak 17.65% głosów 3
Trudno powiedzieć 5.88% głosów 1
Raczej nie 11.76% głosów 2
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
7.9/10
Układ kierowniczy
7.9/10
Hamulce
8.1/10
Parkowanie
6.9/10
Napęd
Elastyczność
7.2/10
Skrzynia biegów
6.9/10
Silnik
7.0/10
Przyspieszenie 0-100km
6.5/10
Przyspieszenie 60-120km
6.8/10
Przyspieszenie 80-120km
6.9/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.6/10
Resorowanie z obciążeniem
8.4/10
Fotele przednie
8.6/10
Fotele tylne
8.7/10
Jazda z kompletem pasażerów
7.9/10
Wyciszenie
7.2/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
7.9/10
Przestrzeń z tyłu
7.8/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.2/10
Bagażnik
7.9/10
Jakość materiałów i wykończenia
7.7/10
Możliwość aranżacji
7.1/10
Karoseria
7.9/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
7.6/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.1/10
Widocznośc do tyłu
6.4/10
Widoczność w lusterkach
7.2/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
4.6/10
Elektronika
4.6/10
Naprawy
Niezawodność
4.5/10
Koszty napraw
4.1/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 4
Spalanie 4
Wnętrze 2
Napęd 1
Nadwozie 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Widoczność 3
Spalanie 1
Układ jezdny 1
Awaryjność 1
Nic 1
Napęd 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Citroen Xsara brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Renault Megane.

  Citroen

  Xsara

  Renault

  Megane

Najciekawsza opinia użytkownika o Citroenie Xsara

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 21

Citroen Xsara kombi 1400 benzyna-gaz 75KM 2000r. kombi

Ocena ogólna
W autku przez 280000tys.km. wymieniłem łożyska tylnej belki-150tys., dwa razy tylne amory(przednie orginalne cały czas), swożnie, końcówki drążków,tulejki w przednich wachaczach, sprzęgło-180tys,uszczelka pod głowicą-260tys, do końca chodzi na syntetyku i przez 20000 od wymiany do wymiany nie dolewam.

Układ napędowy
silnik dośc elastyczny, jednak do xary kombi zdecydowanie za słaby, min. 1,6, a najlepiej 1,8.

Komfort
w kwesti komfortu xara bije na łeb niemieckich konkurentów, jest komfortowo zawieszona, a przy tym doskonale trzyma się drogi( oczywiście jak na samochód turystyczny-kombi)

Nadwozie
samochód jak na swoją klasę bardzo przestronny z dużym bagażnikiem. Bardzo dobra jakośc materiałów(nowsze modele miały gorszą tapicerkę- twardy plastik). Karoseria ocynkowana, po 8 latach zero korozji.

Układ jezdny
W porównaniu do vw, czy opla xara jest naprawdę komfortowa, a przy tym całkiem nieżle radzi sobie w zakrętach.

Wentylacja i ogrzewanie
Autko bez klimy, grzeje i wentyluje bardzo dobrze- miałem wiele samochodów(36) i xara nie odstaje.

Pełna opinia o Citroen Xsara kombi 1400 benzyna-gaz 75KM 2000r. kombi »

Zobacz również opinie:

Citroen Xsara: coupe, hatchback, kombi, liftback, sedan (limuzyna)

Citroen Xsara: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Citroen Xsara: 1.3, 1.4, 1.6, 1.8, 1.9, 2.0

Citroen Xsara: 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997