Dacia Sandero opinie, oceny użytkowników, Dacia Sandero spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Dacia Sandero

Liczba ocen: 10

Średnia ocena: 9.20/10

Dacia Sandero spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
7.90/-.--
5.00
trasa
5.61/-.--
3.95
cykl mieszany
6.81/-.--
4.35

Oceny DACII SANDERO

2010-12-03

Ogólna ocena:

8/10

Dobre i tanie auto na polskie drogi.
Opinia o układzie napędowym:
Silnik pracuje u mnie na gazie i jest to mały żółwik przy 1.4. Przy benzynie jest lepiej, choć w porównaniu z fiatem to czołg. Silnik dobry do jazdy w zimie, bo stosunkowo dobrze radzi sobie na niskich obrotach, choć optimum pracy powyżej 3000 obrotów.
Opinia o komforcie:
Zawieszenie świetne. Fotele takie sobie, mogły by być wygodniejsze. Wyciszenie kiepskie, bez radia nie sposób wyrobić dłużej.
Opinia o nadwoziu:
Masa miejsca dla pasażerów i w bagażniku. Brak schowków z przodu, kiepskie plastiki, pasy wyciągają się wyjątkowo szybko i rozłażą się na brzegach. Lakier słabej jakości - odpryski i zarysowania od przytarcia o gałęzie.
Opinia o układzie jezdnym:
Zawieszenie samochodu rewelacja na polskie warunki. Na wirażach zarzuca tył, choć samochód nie jest długi. Układ kierowniczy ok.

maro2011-03-15

Ogólna ocena:

9/10

Bardzo dobre, wygodne, ekonomiczne auto, silnik sprawuje się świetnie, duży i wygodny bagażnik, jedynie wykończenia nie robią szału ale całokształt oceniam bardzo dobrze, stosunek ceny tez na plus, dla osób, które cenią wygodę i proste rozwiązania sandero to dobry samochód, wersja Lau...
Opinia o układzie napędowym:
silnik bardzo dobrze oceniam, przyspieszenie bardzo ok, drobne zastrzeżenia do skrzyni ( czasem wsteczny słabiej )
Opinia o komforcie:
zawieszenie dość twarde, mi to nie przeszkadza, wysoki samochód, nie ma problemu z krawężnikami czy podobnymi nierównościami, wyciszenie szały nie robi ale tragedii tez nie ma :)
Opinia o nadwoziu:
wygoda i przestrzeń bardzo dobrze, jakoś wykończenia widać, że tanim kosztem
Opinia o układzie jezdnym:
wszystko ok

bartek2010-11-06

Ogólna ocena:

10/10

dobre auto za małą kasę, po dosc dlugim przebiegu zaskakuje bezawaryjnosc
Opinia o układzie napędowym:
ogólnie z silnika jestem zadowolony, miewałem gorsze auta
Opinia o komforcie:
no mógłby być cichszy zdziebko. Hałas odczuwalny przy większych prędkościach - zaletą jest, że można zmieniać biegi na słuch ;)
Opinia o nadwoziu:
karoseria dostała mocno w tyłek na myjni automatycznej, widoczne niewielkie odpryski po przydrożnych kamieniach, szerokie słupki utrudniają troszkę widoczność przy skrętach
Opinia o układzie jezdnym:
linia nadwozia i uklad szyb troszkę utrudnia parkowanie. Poza tym wszystko ok.

artek2010-10-25

Ogólna ocena:

10/10

cena za 33600 auto z klima poduszkami absy lakier super metalik alu felgi radio i full elektryka i co najwazniejsze to nie fiat
Opinia o układzie napędowym:
silnik starej technologi niezawodny sprawdzony bezzawaryjny ale niestety nieoszczędny i nieekonomuczny duzo pali (niestety)
Opinia o komforcie:
powyzej 100 km/h dosyc głosny ale to wina 8 zaworowego silnika
Opinia o nadwoziu:
za 30 tysiecy niema co nazekac przeciez mercedesa niekupicie za te pieniądze
Opinia o układzie jezdnym:
super prowadenie zwinny jak fiat panda

2009-05-14

Ogólna ocena:

10/10

Jest ekonomiczny i " dopasowany " do wymogów uzytkownika . Bez uwag negatywnych.
Opinia o układzie napędowym:
powyżej 1500 obr b. elastyczny na kazdym biegu .Nie wypowiadam się na temat przyśpieszeń . Po prostu \' Idzie\' jak trzeba
Opinia o komforcie:
Przykładowo przy predkości 100 km/godz mozna swobodnie rozmawiac , słuchac radia itp
Opinia o nadwoziu:
Osobiście trudno mi się przyzwyczaić do \'klaksonu" umieszczonego w dzwigni kierunkowskazów . Niedoświetlenie przestrzeni tyłu, brak pomiaru temperatury wnętrza ( takie drobiazgi )
Opinia o układzie jezdnym:
bez uwag

Średnie oceny DACIA SANDERO

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
80.00%
głosów 8
Raczej tak
20.00%
głosów 2
Trudno powiedzieć
0.00%
głosów 0
Raczej nie
0.00%
głosów 0
Nie
0.00%
głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.5/10
Układ kierowniczy
9.3/10
Hamulce
8.8/10
Parkowanie
8.6/10
Napęd
Elastyczność
8.1/10
Skrzynia biegów
8.6/10
Silnik
9.1/10
Przyspieszenie 0-100km
7.1/10
Przyspieszenie 60-120km
7.2/10
Przyspieszenie 80-120km
6.8/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
9.3/10
Resorowanie z obciążeniem
9.0/10
Fotele przednie
9.0/10
Fotele tylne
8.8/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.1/10
Wyciszenie
5.6/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.4/10
Przestrzeń z tyłu
8.7/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.9/10
Bagażnik
9.7/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.3/10
Możliwość aranżacji
8.1/10
Karoseria
8.5/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
9.1/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.6/10
Widocznośc do tyłu
9.0/10
Widoczność w lusterkach
9.4/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
9.3/10
Elektronika
9.3/10
Naprawy
Niezawodność
9.5/10
Koszty napraw
8.5/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy
4
Wnętrze
2
Spalanie
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic
3
Inne
2
Napęd
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Dacia Sandero brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Fiat Grande Punto.

Dacia Sandero

Dacia Sandero

Fiat Grande Punto

Fiat Grande Punto

Zobacz również opinie:

Dacia Sandero: hatchback

Dacia Sandero: benzyna, olej napędowy, benzyna+gaz

Dacia Sandero: 1.2, 1.4, 1.5

Dacia Sandero: 2011, 2010, 2009, 2008