Daewoo Musso opinie, oceny użytkowników, Daewoo Musso spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Daewoo Musso

Liczba ocen: 6

Średnia ocena:

6.67/10

Daewoo Musso spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 15.00/-.-- 14.00
trasa 13.00/-.-- 8.50
cykl mieszany 13.70/-.-- 10.50

Musso

OCENY DAEWOO MUSSO


Ogólna ocena:  

7/10


Jak na auto za takie pieniądze to może być , kupiłem bardzo ładny egzemplarz z 1999r za nie całe 6 tyś . Odradzam tylko diesla , Jezdziłem trochę 3.2 benzyną +LPG w automacie i to dawało rady ale ciężko jest kupić ładny egzemplarz z tym silnikiem
Opinia o układzie napędowym:
Silnik bardzo mało elastyczny , bardzo krótki bieg I , przyspieszenie żadne , skrzynia biegów porażka jeszcze cięgna na linki to już wogóle :( Dużo lepiej jeździł opel frontera A z 2.0 benzyna tylko trochę mniej wygodnie .
Opinia o komforcie:
Komfort jazdy taki sobie na krótką metę oczywiście :) siedzenia jak krzesła wyścielane , na boki nie trzymają wogule . Plus za regulowane oparcia kanapy tylnej i podłokietniki . Jak na "kopciucha" w środku nawet cicho
Opinia o nadwoziu:
Przestrzeń super jak z przodu tak i z tyłu do tego duży bagażnik (mieści się duuuużo narzędzi ) w środku tandeta straszna ale dosyć przyjemnie . ergonomia ok oprócz włącznika tylnej wycieraczki (nie ma czasówki ) Karoseria jak dla mnie ok o ile jest bez rdzy . Gdzie bym nie przyjechał...
Opinia o układzie jezdnym:
Samochód buja na zakrętach , opony muszą być dobre inaczej zaraz zamiata tyłem szczególnie gdy jest ślisko . Hamulce jak dla mnie ok , mimo ciągniętej lawety ok 1,5 t zatrzymuje się nawet nawet .
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


auto fajne awarje niezbyt częste zaciski hamulcowe trochę chałasuja tylna klapa bagażnika też jest chałaśliwa gumy odbojników są za twarde ogólnie jestem zadowolony z zakupu używanego musso
Opinia o układzie napędowym:
jest ok
Opinia o komforcie:
super
Opinia o nadwoziu:
jest ok
Opinia o układzie jezdnym:
auto duże fajnie się prowadzi jedyni hamulec ręczny z nim są problemy linki i szczeki ręcznego to problem finansowysilnik w miare dobrze sprawdza się lecz mogło by być wiecej mocy pozatym , załączanie przedniego napędu to problem bo uszczelnienia sprzęgiełekprzedniego napędu to problem...
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

7/10



Opinia o układzie napędowym:
silnik ok ale orginał Mercedes Skrzynia katastrofa rozbierałem ja setki razy
Opinia o komforcie:
tu jest ok
Opinia o nadwoziu:
bez komentaza
Opinia o układzie jezdnym:
całkiem całkiem
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

7/10



Ogólna ocena:  

8/10


 
1 2 z 2


ŚREDNIE OCENY DAEWOO MUSSO

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 0.00% głosów 0
Raczej tak 66.67% głosów 4
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 33.33% głosów 2
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
7.7/10
Układ kierowniczy
7.7/10
Hamulce
6.8/10
Parkowanie
7.5/10
Napęd
Elastyczność
6.0/10
Skrzynia biegów
4.3/10
Silnik
7.8/10
Przyspieszenie 0-100km
5.5/10
Przyspieszenie 60-120km
5.2/10
Przyspieszenie 80-120km
5.5/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
7.2/10
Resorowanie z obciążeniem
6.8/10
Fotele przednie
7.5/10
Fotele tylne
7.0/10
Jazda z kompletem pasażerów
7.0/10
Wyciszenie
6.7/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.5/10
Przestrzeń z tyłu
7.0/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
7.3/10
Bagażnik
9.5/10
Jakość materiałów i wykończenia
5.0/10
Możliwość aranżacji
4.3/10
Karoseria
7.7/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.7/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.8/10
Widocznośc do tyłu
8.3/10
Widoczność w lusterkach
9.2/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
5.7/10
Elektronika
5.2/10
Naprawy
Niezawodność
5.0/10
Koszty napraw
6.3/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 1
Nadwozie 1
Wentylacja i ogrzewanie 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Napęd 1
Inne 1
Spalanie 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Daewoo Musso brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Hyundai Galloper.

  Daewoo

  Musso

  Hyundai

  Galloper

Najciekawsza opinia użytkownika o Daewoo Musso

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Piotr

liczba głosów: 59

Daewoo Musso 2900 TDI 120KM 1999r. terenowy

Ocena ogólna
Jak na auto za takie pieniądze to może być , kupiłem bardzo ładny egzemplarz z 1999r za nie całe 6 tyś . Odradzam tylko diesla , Jezdziłem trochę 3.2 benzyną +LPG w automacie i to dawało rady ale ciężko jest kupić ładny egzemplarz z tym silnikiem

Układ napędowy
Silnik bardzo mało elastyczny , bardzo krótki bieg I , przyspieszenie żadne , skrzynia biegów porażka jeszcze cięgna na linki to już wogóle :( Dużo lepiej jeździł opel frontera A z 2.0 benzyna tylko trochę mniej wygodnie .

Widoczność
Widoczność do przodu ok ,myli trochę linia maski i trzeba uważać przy parkowaniu . Do tyłu spoko a lusterka są naprawdę wielkie .

Komfort
Komfort jazdy taki sobie na krótką metę oczywiście :) siedzenia jak krzesła wyścielane , na boki nie trzymają wogule . Plus za regulowane oparcia kanapy tylnej i podłokietniki . Jak na "kopciucha" w środku nawet cicho

Nadwozie
Przestrzeń super jak z przodu tak i z tyłu do tego duży bagażnik (mieści się duuuużo narzędzi ) w środku tandeta straszna ale dosyć przyjemnie . ergonomia ok oprócz włącznika tylnej wycieraczki (nie ma czasówki ) Karoseria jak dla mnie ok o ile jest bez rdzy . Gdzie bym nie przyjechał to pytają co to za auto :)

Układ jezdny
Samochód buja na zakrętach , opony muszą być dobre inaczej zaraz zamiata tyłem szczególnie gdy jest ślisko . Hamulce jak dla mnie ok , mimo ciągniętej lawety ok 1,5 t zatrzymuje się nawet nawet .

Naprawy
Oprócz elektryki nic się nie psuje jak na razie

Wentylacja i ogrzewanie
Tutaj rewelacja , to najlepsze co może być w tym samochodzie . Nagrzewa się błyskawicznie a klima chłodzi naprawdę dobrze

Elektryka/elektronika
To słaby punkt tego samochodu :( zawsze coś się psuje , działa a za chwilę nie działa . typowy problem to szyby , kontrolki ,oświetlenie kabiny ,bagażnika , sterowanie nawiewem , włączanie napędów itd ...

Pełna opinia o Daewoo Musso 2900 TDI 120KM 1999r. terenowy »

Zobacz również opinie:

Daewoo Musso: terenowy

Daewoo Musso: benzyna, olej napędowy, turbo diesel

Daewoo Musso: 2.9, 3.2

Daewoo Musso: 2000, 1999