Daewoo Polonez opinie, oceny użytkowników, Daewoo Polonez spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Daewoo Polonez

Liczba ocen: 12

Średnia ocena:

7.08/10

Daewoo Polonez spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 8.93/11.08 -.--
trasa 7.33/8.53 -.--
cykl mieszany 8.07/9.69 -.--

Polonez

OCENY DAEWOO POLONEZ


Ogólna ocena:  

8/10


Poleciłbym go nie jednemu ale ze względu na tylni most, raczej bym nie polecach chyba, że ktoś jest głuchy
Opinia o układzie napędowym:
To polonez z silnikiem Rovera to trochę ma pod maską. Tylko most nie wytrzymuje.
Opinia o komforcie:
Wszytsko było by ok. Gdyby nie tylni most który mnie dobuija. Zwłaszcza, że jeżdżę dużo ok. 180 km dziennie.
Opinia o nadwoziu:
Jedyna poważna wada to blachy które słychać jak rdza je chrupie
Opinia o układzie jezdnym:
Prowadzi się go bardzo dobrze (idzie jak czołg), choć nie ma wspomagania, Nie bardzo nadaje się na polskie drogi bo skacze po dołach, a niedaj borze aby amortyzatory nie trzymały to już całkiem do niczego.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

7/10


Podstawowa usterka to wymiana swożni dolnych w zawieszeniu (nasze kochane drogi) średnio co jakieś 15 000 km, i przy dynamicznej jeździe mogą pojawić się usterki w przeniesieniu napędu (wał i most) ze względu na duży moment obrotowy Ogromna zaleta to że auto jest tanie, części też s...
Opinia o układzie napędowym:
Silnik Rowera w Polonezie jest niesamowity na ok. 200m można osiągnąć ponad 80 km/h
Opinia o układzie jezdnym:
Wysokie noty po wymianie prawie wszystkiego w zawieszeniu, układzie kierowniczym i hamulcowym (lukas), jedynie trzeba się przyzwyczaić do tylnego napędu braku ABS i wspomagania.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

5/10


Cena auta ,jego funkcjonalność do kosztów napraw to rozsądny kompromis.
Opinia o układzie napędowym:
Silnik najlepszy z montowanych w Polonezach,nie awaryjny,ale nie jest to najnowsza technologia.Poj.1,6 to za mało do kombi.Idealny byłby 2.0 jak kiedyś od Mirafiori.
Opinia o komforcie:
W kombi wiele dźwięków przenika przez bagażnik.
Opinia o nadwoziu:
Mała ilość schowków,nawet z dokumentami nie ma się gdzie podziać.
Opinia o układzie jezdnym:
Zawieszenie raczej do jazdy po równym terenie bo bardzo męczy na dziurach i wybojach.Raczej twardy,ale pod odciążeniem zaczyna ładnie pracować.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

6/10


Zbyt duże spalanie . Lepszy byłby kombi.
Opinia o układzie napędowym:
To był silnik 1.5 pochodzący z \\"dużego fiata\\" - gaźnik.Tak do 80 km/h przyśpieszał dobrze potem już było trochę wolniej.
Opinia o komforcie:
Duży , wygodny samochód.
Opinia o nadwoziu:
Pierwsza rdza na przedniej listwie nad zderzakiem i przód maski tuż nad wlotem powietrza.
Opinia o układzie jezdnym:
Największy ból to brak wspomagania układu kierowniczego odczuwalny przy parkowaniu.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


gdyby nie jakość blach wystawiłabym 10
Opinia o układzie napędowym:
według mnie silnik nie do zdarcia,na jednym silniku bez remontu zrobiłam 350000km
Opinia o układzie jezdnym:
posiadał wspomaganie kierownicy , mogłam manewry wykonywać jednym palcem
» pełna opinia
 
1 2 3 z 3


ŚREDNIE OCENY DAEWOO POLONEZ

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 50.00% głosów 6
Raczej tak 25.00% głosów 3
Trudno powiedzieć 8.33% głosów 1
Raczej nie 8.33% głosów 1
Nie 8.33% głosów 1
Układ jezdny
Prowadzenie auta
7.4/10
Układ kierowniczy
7.4/10
Hamulce
7.1/10
Parkowanie
7.1/10
Napęd
Elastyczność
6.0/10
Skrzynia biegów
7.4/10
Silnik
7.1/10
Przyspieszenie 0-100km
6.1/10
Przyspieszenie 60-120km
5.8/10
Przyspieszenie 80-120km
5.6/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
6.3/10
Resorowanie z obciążeniem
6.3/10
Fotele przednie
7.4/10
Fotele tylne
7.1/10
Jazda z kompletem pasażerów
6.4/10
Wyciszenie
4.9/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.0/10
Przestrzeń z tyłu
7.4/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
6.8/10
Bagażnik
7.3/10
Jakość materiałów i wykończenia
6.0/10
Możliwość aranżacji
5.3/10
Karoseria
5.4/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
5.8/10
Widoczność
Widoczność do przodu
7.8/10
Widocznośc do tyłu
7.1/10
Widoczność w lusterkach
7.9/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
4.3/10
Elektronika
4.2/10
Naprawy
Niezawodność
4.4/10
Koszty napraw
5.0/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność 3
Nic 3
Spalanie 2
Nadwozie 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Spalanie 3
Nic 2
Wentylacja i ogrzewanie 1
Napęd 1
Awaryjność 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Daewoo Polonez brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Daewoo Tico.

  Daewoo

  Polonez

  Daewoo

  Tico

Zobacz również opinie:

Daewoo Polonez: hatchback, kombi, sedan (limuzyna)

Daewoo Polonez: benzyna, benzyna+gaz

Daewoo Polonez: 1.4, 1.5, 1.6

Daewoo Polonez: 2002, 2001, 1999, 1998, 1997, 1996, 1995, 1994, 1989