Daihatsu Charade opinie, oceny użytkowników, Daihatsu Charade spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Daihatsu Charade

Liczba ocen: 6

Średnia ocena:

8.33/10

Daihatsu Charade spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 6.58/-.-- 4.50
trasa 4.83/-.-- 3.00
cykl mieszany 5.63/-.-- 3.50

Charade

OCENY DAIHATSU CHARADE


Ogólna ocena:  

10/10


Mam straszny sentyment do tego auta, uważam że jest warte uwagi. Ale trzeba uważać bo to nie jest uto dla przeciętniaków.
Opinia o układzie napędowym:
Na pewno spod świateł nie odjedziesz ostatni. Najlepiej się ścigać z dumnymi posiadaczami golfa 2 których pożegnamy machaniem do lusterka. Niestety nie dokładnie widać minę zdziwienia kozaków w niemieckich maszynach bo szybko znikają w tyle.
Opinia o komforcie:
Samemu się idealnie jeździ. Idealne na zakupy do marketu. Raczej nie na długie trasy, choć mi się zdarzyło 500 km z sobą towarzyszącą i oboje byliśmy bardzo zadowoleni.
Opinia o nadwoziu:
Jeśli dbamy o auto to nie będzie miał znacznej korozji. W środku się siedzi wygodnie i stabilnie. Można montować dosłownie każde urządzenie np. radio CB itp. W środku dwoje ludzi elegancko się mieści z kompletem pasażerów autko się toczy ale nie ma mowy o komforcie.
Opinia o układzie jezdnym:
Naprawdę super auto. Bardzo tanie w eksploatacji. Niezawodne i solidne. Idealne do miasta. Warto kupić i zainwestować w ewentualne niedociągnięcia i cieszyć się tym cudem tamtych czasów. Nie tylko dla kolekcjonerów ale również dla ludzi którzy chcą tanim kosztem jeździć.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10



Opinia o układzie jezdnym:
Japońskie małe auto, to był model przejściowy, zaskoczył mnie niskim spalaniem, totalną bezawaryjnoscią i pomimo wszystko dużą ilością miejsca w środku, jak na samochód którego miałem 15 lat temu a od tego czasu przetestowałem kolejnych kilkanaście innych pojazdów wspominam go bard...
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


Nie jest to luksusowe auto ale polecam z czystym sumieniem, widać, że koreańczyk był robiony z głową.
Opinia o nadwoziu:
Autko moje ma15 lat a prawie wcale nie widać żadnej korozji
Opinia o układzie jezdnym:
Tanie autko, z mocnym silnikiem, elektrycznymi oknami x 4 i lusterkami. Prawie wcale nie wymaga wkładu. cichy, ale tylko do 100 km/h później ma się uczucie jak by nam głowa pękała. Zwinne
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

7/10



Opinia o układzie jezdnym:
Bardzo bardzo ekonomiczne autko a tem bardziej ma tą zalete że w takim mieście jak warszawa nie ma problemów z parkowaniem jeżeli chodzi o gabaryty tego auta
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


polecam -niska cena
Opinia o układzie napędowym:
rakieta
Opinia o komforcie:
znosnie
Opinia o nadwoziu:
na ta klase dobrze
Opinia o układzie jezdnym:
super auto zamala kase bezawaryjne.
» pełna opinia
 
1 2 z 2


ŚREDNIE OCENY DAIHATSU CHARADE

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 100.00% głosów 6
Raczej tak 0.00% głosów 0
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
7.8/10
Układ kierowniczy
8.7/10
Hamulce
8.3/10
Parkowanie
9.7/10
Napęd
Elastyczność
7.7/10
Skrzynia biegów
8.3/10
Silnik
8.8/10
Przyspieszenie 0-100km
6.0/10
Przyspieszenie 60-120km
6.7/10
Przyspieszenie 80-120km
6.5/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
6.8/10
Resorowanie z obciążeniem
5.8/10
Fotele przednie
8.0/10
Fotele tylne
7.2/10
Jazda z kompletem pasażerów
5.5/10
Wyciszenie
5.7/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.2/10
Przestrzeń z tyłu
7.0/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
7.3/10
Bagażnik
5.7/10
Jakość materiałów i wykończenia
6.8/10
Możliwość aranżacji
6.0/10
Karoseria
8.2/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
9.8/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.2/10
Widocznośc do tyłu
8.5/10
Widoczność w lusterkach
7.8/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
2.8/10
Elektronika
3.0/10
Naprawy
Niezawodność
3.2/10
Koszty napraw
2.5/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność 2
Spalanie 2
Nadwozie 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 2
Nadwozie 1
Inne 1
Napęd 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Daihatsu Charade brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Renault Clio.

  Daihatsu

  Charade

  Renault

  Clio

Najciekawsza opinia użytkownika o Daihatsu Charade

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Grzegorz

liczba głosów: 93

Daihatsu Charade G30 1000 0KM 1985r. hatchback

Ocena ogólna
Mam straszny sentyment do tego auta, uważam że jest warte uwagi. Ale trzeba uważać bo to nie jest uto dla przeciętniaków.

Układ napędowy
Na pewno spod świateł nie odjedziesz ostatni. Najlepiej się ścigać z dumnymi posiadaczami golfa 2 których pożegnamy machaniem do lusterka. Niestety nie dokładnie widać minę zdziwienia kozaków w niemieckich maszynach bo szybko znikają w tyle.

Widoczność
Aby zmienić pas ruchu trzeba obrócić głowę w prawo. Ale można się przyzwyczaić. Tak jest w każdym małym aucie.

Komfort
Samemu się idealnie jeździ. Idealne na zakupy do marketu. Raczej nie na długie trasy, choć mi się zdarzyło 500 km z sobą towarzyszącą i oboje byliśmy bardzo zadowoleni.

Nadwozie
Jeśli dbamy o auto to nie będzie miał znacznej korozji. W środku się siedzi wygodnie i stabilnie. Można montować dosłownie każde urządzenie np. radio CB itp. W środku dwoje ludzi elegancko się mieści z kompletem pasażerów autko się toczy ale nie ma mowy o komforcie.

Układ jezdny
Naprawdę super auto. Bardzo tanie w eksploatacji. Niezawodne i solidne. Idealne do miasta. Warto kupić i zainwestować w ewentualne niedociągnięcia i cieszyć się tym cudem tamtych czasów. Nie tylko dla kolekcjonerów ale również dla ludzi którzy chcą tanim kosztem jeździć.

Wentylacja i ogrzewanie
Nie posiada klimatyzacji ale ma dobry nawiew który umila życie w lecie. W zimie jest niesamowity bo auto zaczyna grzać prawie natychmiast po zapaleniu silnika, a po przejechaniu 500 metrów już jest w miarę ciepło. To dla mnie szok bo w innych autach tak nie ma.

Pełna opinia o Daihatsu Charade G30 1000 0KM 1985r. hatchback »

Zobacz również opinie:

Daihatsu Charade: hatchback, sedan (limuzyna)

Daihatsu Charade: benzyna, olej napędowy

Daihatsu Charade: 0.9, 1.0, 1.3, 1.5

Daihatsu Charade: 1997, 1994, 1992, 1989, 1986, 1985