Daihatsu Feroza opinie, oceny użytkowników, Daihatsu Feroza spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Daihatsu Feroza

Liczba ocen: 6

Średnia ocena:

8.00/10

Daihatsu Feroza spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 10.58/15.00 -.--
trasa 7.66/10.00 -.--
cykl mieszany 8.98/12.00 -.--

Feroza

OCENY DAIHATSU FEROZA


Ogólna ocena:  

8/10


auto jako nr 2. jazda po zatłoczonym miescie i wyoskich kraw.to frajda na dalekie wypady po lasach i górach SUPER nie zastapiona dla miłosników przyrody i tych gdzi sa kiepskie drogi {błoto ,snieg to nie problem}naped 4x4 jest OK.
Opinia o układzie napędowym:
silnik poli zawsze bez najmniejszych problemów, wystarczajaco sie wkręca, pali 9l.trzeba pilnowac podusze od silnika i skrzyni
Opinia o komforcie:
moja wersja była bardzo bogata i z małym przebiegiem,
Opinia o nadwoziu:
mało miejca przy wsiadaniu do tyłu,po złozeniu siedzen wielki kufer
Opinia o układzie jezdnym:
nie niałem problemow. nie polecam podnoszenia auta i zakładania szerokich kół
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Auto dla mnie nie ma wad . Jako drugie w rodzinie spisuje sie idealnie. Jedynie jak sie jezdzi w 4 osoby to ciezko wsiadac i wasiadac tym z tylu.
Opinia o układzie napędowym:
To nie wyścigówka na swoje gabaryty ok. Ma jechać i juz.
Opinia o komforcie:
Auto ma 20 lat wiec wtedy byly inne standardy ale jak na terenówkę jest dobrze .
Opinia o nadwoziu:
Brak schowkow na drzwiach ale mozna dorobic bez problemu we wlasnym zakresie . Karoseria trzeba zwrocic uwage na rdze jak sie kupuje te auta maja po 17-20 lat wiec jak ktos szuka ideału to niech kupi nowe .
Opinia o układzie jezdnym:
Autko prowadzi sie bardzo dobrze , w terenie rewelacja bez żadnych przeróbek .
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Bardzo dobrze jak na stary japoński samochód
Opinia o układzie napędowym:
Na swoje gabaryty ok W terenie tez nieźle sobie radzi .
Opinia o komforcie:
Auto ma swoje latka wiec nie jest to Q3
Opinia o nadwoziu:
Troche maly bagaznik jak sie jedzie na wyprawe w wiecej osob .Ale mozna dolozyc dachowy .
Opinia o układzie jezdnym:
Super sie prowadzi , niestety przez koleiny na drogach musialem zalozyc wezsze opony ale za to mniej pali.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


wspomaganie mogło być lepsze
Opinia o układzie napędowym:
Dla mnie przyspieszenie nie jest potrzebne
Opinia o komforcie:
Jezdzę dużo w terenie jestem myśliwym jezdzi sie ok
Opinia o nadwoziu:
Mało miejsca ,ale jak komuś jest za mało niech kupi se malucha
Opinia o układzie jezdnym:
ok
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10



Opinia o komforcie:
przy 120 na MT-kach trzeba na czarnym zatyczki do uszu włoży
Opinia o nadwoziu:
brak ocynku .....trzeba uważac na każde gniazdo z rdzą
» pełna opinia
 
1 2 z 2


ŚREDNIE OCENY DAIHATSU FEROZA

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 50.00% głosów 3
Raczej tak 33.33% głosów 2
Trudno powiedzieć 16.67% głosów 1
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
7.7/10
Układ kierowniczy
8.2/10
Hamulce
8.0/10
Parkowanie
8.2/10
Napęd
Elastyczność
7.8/10
Skrzynia biegów
7.5/10
Silnik
8.3/10
Przyspieszenie 0-100km
7.2/10
Przyspieszenie 60-120km
6.8/10
Przyspieszenie 80-120km
6.5/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
7.0/10
Resorowanie z obciążeniem
7.2/10
Fotele przednie
7.3/10
Fotele tylne
5.8/10
Jazda z kompletem pasażerów
6.3/10
Wyciszenie
5.5/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
7.2/10
Przestrzeń z tyłu
5.0/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
7.0/10
Bagażnik
6.0/10
Jakość materiałów i wykończenia
6.7/10
Możliwość aranżacji
7.0/10
Karoseria
7.0/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.2/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.3/10
Widocznośc do tyłu
7.8/10
Widoczność w lusterkach
8.8/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
8.2/10
Elektronika
8.2/10
Naprawy
Niezawodność
8.5/10
Koszty napraw
7.3/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność 2
Komfort jazdy 1
Inne 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 1
Nadwozie 1
Inne 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Daihatsu Feroza brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Suzuki Samurai.

  Daihatsu

  Feroza

  Suzuki

  Samurai

Zobacz również opinie:

Daihatsu Feroza: cabrio, terenowy

Daihatsu Feroza: benzyna, benzyna+gaz

Daihatsu Feroza: 1.6

Daihatsu Feroza: 1996, 1994, 1993, 1992, 1991