Dodge Caravan opinie, oceny użytkowników, Dodge Caravan spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Dodge Caravan

Liczba ocen: 13

Średnia ocena:

8.69/10

Dodge Caravan spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 13.80/17.33 -.--
trasa 10.68/13.13 -.--
cykl mieszany 12.13/15.23 -.--

Caravan

OCENY DODGEA CARAVAN


Ogólna ocena:  

8/10


Ogólnie jestem zadowolony z zakupu tego Vana, miałem przykrą niespodziankę zaraz po zakupie ( naprawa skrzyni biegów) ale wplywa to na moja ocene gdyż z tym się liczyłem kupując automat.Gorąco polecam
Opinia o układzie napędowym:
To duży i ciężki samochód nie przeznaczony do wyścigów ,jest to mój pierwszy pojazd z automatem i jestem mile zaskoczony
Opinia o komforcie:
Jeszcze nie miałem tak perfekcyjnie wyciszonego samochodu, biorąc pod uwage rocznik i cene zakupu jest to cos niesamowitego
Opinia o nadwoziu:
Jest jeden z napopularniejszych vanów producent musiał zawrzeć kompromis jeżeli chodzi o materiały wykończeniowe (nie jest to Espace ) ale generalnie nie jest zle
Opinia o układzie jezdnym:
Mimo swoich gabarytów auto prowadzi sie pewnie i bez problemu, wręcz komfortowo.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


AUTO OCENIA BARDZO BARDZO DOBRZE NIE CHCE JUŻ INNEGO AUTA I NAPEWNO NIE KUPIE INNEGO GORĄCO POLECAM DLA RODZIN I OŚOB LUBIĄCYCH WYPOCZYWAĆ W AUCIE SŁUCHAĆ MUZYKI Z 10 GŁOŚNIKÓW INFINITY BEZ MIESZANIA BIEGAMI W KORKU I WTEMPERATURZE WG WŁASNYCH UPODOBAŃ
Opinia o układzie napędowym:
SILNIK EKONOMICZNY SKRZYNIA BIEGÓW ZANIM NAWALI NAJPIERW DAJE ZNAĆ ŻE COŚ NIE TAK AUTO WAŻY 2 TONY I NIE JEST DO ŚCIGANIA TYLKO DO BARDZO WYGODNEJ JAZDY
Opinia o komforcie:
NA NASZYCH DZIURAWYCH DROGACH TO AUTO SPRAWDZA SIE BARDZO DOBRZE CALKOWICIE SĄ NIE WYCZUWALNE WSTRZĄSY JAK W INNYCH AUTACH ,WYCISZENIE DOSKONAŁE
Opinia o nadwoziu:
VAN JEST TAK SKONSTRUOWANY ŻE WSZYSCY PASAŻEROWIE MAJĄ SWÓJ KĄT DLA SIEBIE DZIECI SWÓJ KĄT DOROŚLI SWÓJ ŚWIAT
Opinia o układzie jezdnym:
TO DUŻE AUTO ŁATWO SIĘ PARKUJE DOSKONAŁA WIDOCZNOŚĆ KOMFORT JA W SAMOLOCIE
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


Jest ok, tylko to spalanie ale przecież się na to zdecydowałem :)
Opinia o układzie napędowym:
Moim zdaniem silnik 3,3l jest najbardziej optymalną jednostką napędową. Jeżeli chodzi o przyspieszanie, tak sobie ale jest to przecież samochód dla rodziny a nie do ścigania, do wyprzedzania wystarczy.
Opinia o komforcie:
Ok.
Opinia o nadwoziu:
Ok.
Opinia o układzie jezdnym:
Bardzo kąfortowe autko ale na naszych drogach tylne resory mogą przeszkadzać a ogólnie ok
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


jedyną wadą tego auta jest jego spalanie POLECAM DO ZAKUPU
Opinia o układzie napędowym:
wszystko ok
Opinia o komforcie:
wyciszenie mogło by być troszkę skuteczniejsze
Opinia o nadwoziu:
blachy troszkę słabe ale części łatwo dostępne
Opinia o układzie jezdnym:
trochę duży promień skrętu
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10



Opinia o układzie jezdnym:
nie mialem wygodniejszego auta. Po prostu plynie.
» pełna opinia
 
1 2 3 z 3


ŚREDNIE OCENY DODGE CARAVAN

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 69.23% głosów 9
Raczej tak 23.08% głosów 3
Trudno powiedzieć 7.69% głosów 1
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.8/10
Układ kierowniczy
8.3/10
Hamulce
7.4/10
Parkowanie
7.2/10
Napęd
Elastyczność
8.6/10
Skrzynia biegów
7.8/10
Silnik
9.0/10
Przyspieszenie 0-100km
8.1/10
Przyspieszenie 60-120km
8.2/10
Przyspieszenie 80-120km
8.1/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
9.0/10
Resorowanie z obciążeniem
8.9/10
Fotele przednie
9.3/10
Fotele tylne
8.8/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.9/10
Wyciszenie
8.6/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.8/10
Przestrzeń z tyłu
9.3/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.2/10
Bagażnik
8.5/10
Jakość materiałów i wykończenia
7.7/10
Możliwość aranżacji
8.9/10
Karoseria
8.7/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
9.2/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.4/10
Widocznośc do tyłu
8.9/10
Widoczność w lusterkach
9.1/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
7.2/10
Elektronika
6.8/10
Naprawy
Niezawodność
6.5/10
Koszty napraw
6.3/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 6
Niezawodność 2
Wnętrze 1
Spalanie 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Spalanie 3
Nic 3
Wnętrze 1
Napęd 1
Inne 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Dodge Caravan brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Chrysler Voyager.

  Dodge

  Caravan

  Chrysler

  Voyager

Zobacz również opinie:

Dodge Caravan: mini-van, van

Dodge Caravan: benzyna, benzyna+gaz

Dodge Caravan: 2.4, 3.0, 3.3, 3.8

Dodge Caravan: 2006, 2003, 2002, 2001, 1999, 1998, 1996