Dodge Grand Caravan opinie, oceny użytkowników, Dodge Grand Caravan spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Dodge Grand Caravan

Liczba ocen: 13

Średnia ocena:

8.46/10

Dodge Grand Caravan spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 13.50/15.47 -.--
trasa 8.70/12.45 -.--
cykl mieszany 11.50/14.15 -.--

Grand Caravan

OCENY DODGEA GRAND CARAVAN


Ogólna ocena:  

9/10


Aktualnie jestem na etapie kupna nowego autka z salonu w USA, jak Bóg da to do końca życia takim autkiem. Nie ma problemu z serwisem i częściami. Przystępność duża, rozsądne ceny. Więcej można poczytać na www.voyagerklub.pl lub www.tajemnicevoyagerow.inten.pl
Opinia o układzie napędowym:
Najmocniejsza wersja silnikowa, nie licząc Vgen z 4.0V6. Na benzynie rewelacja, na gazie czasami sobie się zadławi lub szarpnie - sporadycznie.
Opinia o komforcie:
Samochód jest siedmio osobowy, ale na dłuższą trasę jednak sześć osób to właściwy tok rozumowania. Dwa pierwsze rzędy foteli rewelacja, tylna kanapa już trochę gorzej. Najlepiej się prowadzi obciążony – po prostu czołg.
Opinia o nadwoziu:
Jak już wyżej pisałem miejsca jest dostatek, w zależności od wersji ilość schowków ograniczona. Jest to już mój drugi taki samochód, pierwszym jeździłem przez pięć i pół roku i byłem zadowolony gdy go sprzedawałem miał jedenaście lat, teraz Gość jeździ nim już prawie drugi r...
Opinia o układzie jezdnym:
Słaby promień skrętu. Ogólnie rewelacja jeżeli chodzi o jazdę, wygodę, komfort.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


Polecam wszystkim, auto bardzo wygodne, ekonomiczne (jak na swoja klasę).
Opinia o układzie napędowym:
Nie zapominajmy o tym, że samochód jest wielkości stodoły i nie wymagajmy od niego żeby przyspieszał jak Ferrari, ale jak na swoje gabaryty i masę samochód naprawdę jest dziarski
Opinia o komforcie:
Nie jeździłem samochodem w którym czułbym się lepiej. Na fotelu w salonie przez telewizorem szybciej mi się zrobi niewygodnie niż za kierownicą.
Opinia o nadwoziu:
Możliwość aranżacji wnętrza jest oszałamiająca. Fotele dają się w zasadzie dowolnie przekładać, przodem tyłem, można bez problemu wypiąć je wszystkie mając do dyspozycji niesamowita przestrzeń ładunkową.
Opinia o układzie jezdnym:
Mimo gabarytów auto jest naprawdę zwrotne.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10



Opinia o układzie napędowym:
Skomputeryzowana skrzynia automatyczna z nadbiegiem zapewnia elastyczne zakresy zmiany biegów. Kick-down działa z pewnym opóźnieniem - kwestia przyzwyczajenia :-)
Opinia o komforcie:
Komfort jazdy jest zadowalający na wszystkich trzech rzędach siedzeń. Wystarczająco miejsca na nogi i głowę, dużo przestrzeni na bagaż, sporo schowków.
Opinia o nadwoziu:
Wykończenie jest bardzo dobre jakościowo, pomimo 15 lat w aucie nic nie trzeszczy ani nie stuka. Welury są w bardzo dobrym stanie (poza nieco tylko wytartym fotelu kierowcy). Wszystkie elektryczne \'gadżety\' działają bez zarzutu. I co najważniejsze - na grubo ocynkowanej blasze brak śladów...
Opinia o układzie jezdnym:
Zawieszenie bardzo komfortowe, o prostej konstrukcji, łatwe w obsłudze; dobrze zaprojektowane wspomaganie. Brakuje mi tylko (dostępnego w tym modelu na zamówienie) pneumatycznego zawieszenia.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


Godny polecenia, szczególnie z silnikami 3,3 i 3,8. Miałej już takie 2 i teraz kupuję 3.
Opinia o układzie napędowym:
Ten samochód i ten silnik a automatem to super sprawa. Kto nie jechał niech żałuje.
Opinia o komforcie:
Po prostu amerykański styl i komfort
Opinia o nadwoziu:
To mały autobus o mażliwościach transportowych małej ciężarówki.
Opinia o układzie jezdnym:
Bardzo komfortowy van przystosowany do połykania setek kilometrów.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


Bardzo dobry Van nie doceniany na naszym rynku. Ceny części bardzo przystępne nawet w serwisie. To już mój drugi taki VAn, Następny też będzie taki.
Opinia o układzie napędowym:
Jak na 2 tonowego Vana to jest rakieta. I to bardzo konfortowa.
Opinia o komforcie:
SUPER
Opinia o nadwoziu:
To jest Van dla rodziny z dziećmi, dlatego jest dużo plastiku - który łatwo umyć !
Opinia o układzie jezdnym:
Komfort jazdy super - nie czuje się zmęczenia nawet po długiej podróży. Jak na swoje gabaryty jest dosć zwinny.
» pełna opinia
 
1 2 3 z 3


ŚREDNIE OCENY DODGE GRAND CARAVAN

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 76.92% głosów 10
Raczej tak 15.38% głosów 2
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 7.69% głosów 1
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.1/10
Układ kierowniczy
8.9/10
Hamulce
7.9/10
Parkowanie
6.9/10
Napęd
Elastyczność
8.4/10
Skrzynia biegów
8.6/10
Silnik
9.5/10
Przyspieszenie 0-100km
7.8/10
Przyspieszenie 60-120km
8.0/10
Przyspieszenie 80-120km
8.2/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
9.2/10
Resorowanie z obciążeniem
8.6/10
Fotele przednie
9.2/10
Fotele tylne
8.5/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.5/10
Wyciszenie
8.8/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.9/10
Przestrzeń z tyłu
9.5/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.9/10
Bagażnik
9.5/10
Jakość materiałów i wykończenia
7.3/10
Możliwość aranżacji
8.8/10
Karoseria
8.5/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
9.1/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.4/10
Widocznośc do tyłu
8.4/10
Widoczność w lusterkach
8.9/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
5.5/10
Elektronika
5.5/10
Naprawy
Niezawodność
5.4/10
Koszty napraw
4.8/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 5
Spalanie 2
Inne 1
Niezawodność 1
Nadwozie 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 4
Wnętrze 1
Układ jezdny 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Dodge Grand Caravan brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Chrysler Grand Voyager.

  Dodge

  Grand Caravan

  Chrysler

  Grand Voyager

Najciekawsza opinia użytkownika o Dodgeu Grand Caravan

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Radosław

liczba głosów: 103

Dodge Grand Caravan Sport 3800 V6 246KM 2003r. van

Ocena ogólna
Aktualnie jestem na etapie kupna nowego autka z salonu w USA, jak Bóg da to do końca życia takim autkiem. Nie ma problemu z serwisem i częściami. Przystępność duża, rozsądne ceny. Więcej można poczytać na www.voyagerklub.pl lub www.tajemnicevoyagerow.inten.pl

Układ napędowy
Najmocniejsza wersja silnikowa, nie licząc Vgen z 4.0V6. Na benzynie rewelacja, na gazie czasami sobie się zadławi lub szarpnie - sporadycznie.

Widoczność
Widoczność do przodu rewelacyjna, przy parkowaniu dla niektórych jest problem, ale przeważnie tylko wtedy gdy jest ciemno, mają źle przerobione lamy tylne pojazdu i nieoryginalne wkłady lusterek bocznych, które zniekształcają obraz, mile widziana kamera cofania lub czujniki. Na łukach drogi szeroki słupek przedni zasłania trochę drogę.

Komfort
Samochód jest siedmio osobowy, ale na dłuższą trasę jednak sześć osób to właściwy tok rozumowania. Dwa pierwsze rzędy foteli rewelacja, tylna kanapa już trochę gorzej. Najlepiej się prowadzi obciążony – po prostu czołg.

Nadwozie
Jak już wyżej pisałem miejsca jest dostatek, w zależności od wersji ilość schowków ograniczona. Jest to już mój drugi taki samochód, pierwszym jeździłem przez pięć i pół roku i byłem zadowolony gdy go sprzedawałem miał jedenaście lat, teraz Gość jeździ nim już prawie drugi rok i jest zadowolony.

Układ jezdny
Słaby promień skrętu. Ogólnie rewelacja jeżeli chodzi o jazdę, wygodę, komfort.

Wentylacja i ogrzewanie
W wersji Grand nie ma najmniejszego problemu z ogrzewaniem lub chłodzeniem. Czasami jak Ktoś oszczędza na materiałach eksploatacyjnych zatyka się nagrzewnica z przodu po deską rozdzielczą i jest trochę pracy aby ją przetkać.

Pełna opinia o Dodge Grand Caravan Sport 3800 V6 246KM 2003r. van »

Zobacz również opinie:

Dodge Grand Caravan: mini-van, van

Dodge Grand Caravan: benzyna, benzyna+gaz

Dodge Grand Caravan: 3.3, 3.8

Dodge Grand Caravan: 2006, 2005, 2003, 2002, 2001, 1996, 1993