Dodge Ram opinie, oceny użytkowników, Dodge Ram spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Dodge Ram

Liczba ocen: 7

Średnia ocena:

9.14/10

Dodge Ram spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 24.00/21.42 -.--
trasa 16.00/15.05 -.--
cykl mieszany 19.00/19.33 -.--

Ram

OCENY DODGEA RAM


Ogólna ocena:  

10/10


Miałem wcześniej VW Passata i Fiata Doblo. Dodge (Chrysler) bije na głowę w eksploatacji poprzedniki. Nie wspomnę i o wygodzie.
Opinia o układzie napędowym:
Silnik podobno Japoński. W praktyce bardzo elastyczny i trwały. Przeważnie w większości egzemplarzy po otwarciu maski są słyszalne lekko cykające zawory ale ten typ tak ma i nie należy co panikować. Tak ma być ;-). Silniki wyjątkowo udane i oszczędne. Nadają się w sam raz do gazu! Pal...
Opinia o komforcie:
Resorowanie to jedna z zalet tego samochodu. Tył na resorach. Komfort jak w Renault, trwałość zawieszenia jak w starym VW. Mięciutki i cichutki samochód Świetny w trasy, nie męczy. Dostępność do elementów zawieszenia którego każdy mechanik by sobie życzył.
Opinia o nadwoziu:
Już pisałem, wygoda, komfort i pełna uniwersalność. Mało który Europejczyk tak ma!
Opinia o układzie jezdnym:
Auto nad podziw tanie w użytkowaniu. Wbrew nieprawdziwej opinii pali całkiem mało na trasie pod warunkiem że nie przyspiesza się ostro lub nie ciągnie się przyczepy campingowej. W wersji z manualną skrzynią odpadają koszty przeglądów skrzyni automatycznej. Olej leje półsyntetyczny i je...
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


miałem w zyciu kikadziesią aut od malucha i mini morisa poprzez triumpha MG do własnie dodge i Luminy APV i to było najlepsze auto z wszystkimi bajerami nawet fabrycznie CB radio w latach 80 dzisiaj auta sa bardziej wypasione elektronika ale za to fige sam zrobisz .
Opinia o układzie napędowym:
ciężkie auto ale duży silnik pozwala na miła jazdę, ciągałem dużą przyczepę campingową 10 metrową - nie czyłem jak złapałem gumę to wloklem ją 10 km na flaku bo nic nie poczułem - spALNIE zupełnie nie zalezy od obciazenia złopie tyle samo pusty co pełny .
Opinia o komforcie:
* cylindrów jest tak wyważonych w poracy że nieraz usiłowałem powtórnie zapalić silnik. Wszystkie fotele są kapitańskie obrotowe i luksusowe z tyłu wersalka
Opinia o nadwoziu:
sam nie wiem co pisać TY color video quadro fonia z pilotem 2 klimy najlepsze materiały drewno okna jak w autobusie przyciemniane , lufciki oswietlenie podłogowe i jak w samolocie sufitowe
Opinia o układzie jezdnym:
Niespotykanie dobre hamulce jak w osobówce, duze auto to i promień skrętu słaby, wspomaganie super akceptuje zwykły olej rzepakowy nie trzeba lac drogich cudownych eliksirów. Jak na Polskie gówniane drogi to trzeba wsadzić oryginalne teleskopy popularne monroe wytrzymują 3000km .
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

6/10


może malo tych napraw ale też auto jeżdzilo wylącznie amatorsko
Opinia o układzie napędowym:
elastyczność zadziwiająca , przyspieszenia wystarczające z tym,że daje się odczuć przewagę momentu obrotowego w dolnych szybkościach . W końcu jednak to nie jest "mustang" lecz "wóL roboczy" i ciężka praca to jego środowisko
Opinia o komforcie:
w tym wypadku widać kompromis bo nie można mieć wszystkiego idelnego przy tych smych obciążeniach natomiast fotele zwlaszcza przednie -idealne
Opinia o nadwoziu:
można powiedzieć,że przestrzeń w tym aucie jest "bezkresna" a wykończenie na poziomie wyższej klasy auta osobowego
Opinia o układzie jezdnym:
ogromny Van poruszajcy się z gracją baletnicy, hamulce b.dobre oczywiście do pewnych prędkości, parkowanie z oczywistych względów utrudnione ale ogromne lusterka zewnętrzne znakomicie ulatwiają manewrowanie
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


Świetny samochód napewno zawsze pozostanę przy autach tego rozmiaru i tej klasy.
Opinia o układzie napędowym:
Masa robi swoje i nie jest to samochód sportowy natomiast przyśpieszenie ma świetne, jazda na gazie praktycznie nie rózni się od benzyny.
Opinia o układzie jezdnym:
Samochód parkuje i prowadzi się świetnie, to nie nasza wina że w Polsce parkingi są zbyt małe. Pozatym to kwestia wyczucia.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


Świetny samochód napewno zawsze pozostanę przy autach tego rozmiaru i tej klasy.
Opinia o układzie napędowym:
Masa robi swoje i nie jest to samochód sportowy natomiast przyśpieszenie ma świetne, jazda na gazie praktycznie nie rózni się od benzyny.
Opinia o układzie jezdnym:
Samochód parkuje i prowadzi się świetnie, to nie nasza wina że w Polsce parkingi są zbyt małe. Pozatym to kwestia wyczucia.
» pełna opinia
 
1 2 z 2


ŚREDNIE OCENY DODGE RAM

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 85.71% głosów 6
Raczej tak 14.29% głosów 1
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.7/10
Układ kierowniczy
9.6/10
Hamulce
8.7/10
Parkowanie
7.9/10
Napęd
Elastyczność
9.6/10
Skrzynia biegów
9.7/10
Silnik
9.4/10
Przyspieszenie 0-100km
8.3/10
Przyspieszenie 60-120km
7.6/10
Przyspieszenie 80-120km
8.0/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
7.7/10
Resorowanie z obciążeniem
7.3/10
Fotele przednie
9.4/10
Fotele tylne
8.1/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.6/10
Wyciszenie
9.4/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.7/10
Przestrzeń z tyłu
8.6/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.6/10
Bagażnik
10.0/10
Jakość materiałów i wykończenia
9.3/10
Możliwość aranżacji
10.0/10
Karoseria
9.7/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
10.0/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.4/10
Widocznośc do tyłu
8.4/10
Widoczność w lusterkach
9.3/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
7.9/10
Elektronika
7.3/10
Naprawy
Niezawodność
8.0/10
Koszty napraw
7.3/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność 2
Spalanie 2
Komfort jazdy 2
Inne 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Układ jezdny 1
Inne 1
Nic 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Dodge Ram brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Toyota Tundra.

  Dodge

  Ram

  Toyota

  Tundra

Najciekawsza opinia użytkownika o Dodgeu Ram

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 89

Dodge Ram 5200 180KM 1988r. van

Ocena ogólna
może malo tych napraw ale też auto jeżdzilo wylącznie amatorsko

Układ napędowy
elastyczność zadziwiająca , przyspieszenia wystarczające z tym,że daje się odczuć przewagę momentu obrotowego w dolnych szybkościach . W końcu jednak to nie jest "mustang" lecz "wóL roboczy" i ciężka praca to jego środowisko

Widoczność
Czy gorsza widoczność do tylu w takich vanach to mankament ? Nie sądzę ale trzeba się po prostu do tego przyzwyczaić

Komfort
w tym wypadku widać kompromis bo nie można mieć wszystkiego idelnego przy tych smych obciążeniach natomiast fotele zwlaszcza przednie -idealne

Nadwozie
można powiedzieć,że przestrzeń w tym aucie jest "bezkresna" a wykończenie na poziomie wyższej klasy auta osobowego

Układ jezdny
ogromny Van poruszajcy się z gracją baletnicy, hamulce b.dobre oczywiście do pewnych prędkości, parkowanie z oczywistych względów utrudnione ale ogromne lusterka zewnętrzne znakomicie ulatwiają manewrowanie

Wentylacja i ogrzewanie
Auto ma ciekawy wywietrznik dachowy znakomicie ulatwiający krążenie powietrza nawet bez klimy, ogrzewanie -auto ma dwie nagrzewnice /jedna z tylu/ i ta tylna nigdy nie byla użyta i z tego powodu zmarla śmiercią naturalną. WYdaje się, że ogromny silnik i prawie 17 litrów plynu robią swoje

Pełna opinia o Dodge Ram 5200 180KM 1988r. van »

Zobacz również opinie:

Dodge Ram: pick-up, van

Dodge Ram: benzyna, benzyna+gaz

Dodge Ram: 2.4, 4.7, 5.2, 5.7

Dodge Ram: 2006, 2005, 2003, 1999, 1988