Dodge Stratus opinie, oceny użytkowników, Dodge Stratus spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Dodge Stratus

Liczba ocen: 2

Średnia ocena:

9.00/10

Dodge Stratus spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 8.50/11.00 -.--
trasa 7.50/8.60 -.--
cykl mieszany 8.50/9.70 -.--

Stratus

OCENY DODGEA STRATUS


Ogólna ocena:  

9/10



Opinia o układzie napędowym:
Moja wersja posiada silnik 2.0. Przy gabarytach auta ten silnik jest minimalnie za mały - takie odnoszę wrażenie ja. Trzeba go pokręcić na pierwszym biegu lecz potem płynność silnika jest wręcz wspaniała. Przyspieszenie jest rewelacyjne.
Opinia o komforcie:
Komfort jazdy jest fantastyczny! Duże szyby i lusterka pozwalają na swobodne patrzenie w każdym kierunku. Jest to bardzo przestronne i bardzo wygodne auto. Kilka krotnie pokonywałem nim odległości nawet po 1600km za jednym razem. Nawet noga mi nie ścierpła. Nawet z kompletem pasażerów i pe...
Opinia o nadwoziu:
Auto ma ponad 11 lat i nie ma śladu jakiegokolwiek ogniska rdzy czy innych uszczerbków. Ilość miejsca z przodu jak i z tyłu jest rewelacyjna. Jestem osobą wysoką - 185cm i nawet przy maksymalnym odsunięciu fotela kierowcy pasażer z tyłu ma mnóstwo miejsca. Z przodu mogę wyciągnąć spok...
Opinia o układzie jezdnym:
Przez to, że auto posiada duże gabaryty - bo to jakieś 4.85m - trudno zaparkować nim w mieście gdzie w ogóle mało miejsca jest. Nie warto się wciskać w małe miejsca bo potem niestety trzeba dużo nakręcić się kierownicą żeby wyjechać w ogóle.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


jak dlamnie autko jest poprostu super
Opinia o układzie napędowym:
zmiany biegów są bardzo płynne ale trzeba pilnować bezwględnie przebiegu wymiany oleju zapewnia to prawidłową i przyjemną prace , na silnik nie nażekam , przyspieszenie ma bardzo dobre jak na autko w automacie
Opinia o komforcie:
fotele bardzo wygodne i duże , dodatkowe obciążenie nie wpływa negatywnie na jazde , fajnie wyciszone autko , bagażnik może służyć za skrzynię na tubę , to już jest sprawdzone to porada dla fanów dobrego bitu
Opinia o nadwoziu:
duże wygodne , pojemne , o bardzo ciekawej ergonomicznym sportowym kształcie autko
Opinia o układzie jezdnym:
autko dzieki zawieszeniu nie zależnym świetnie sie prowadzi , bardzo czuły i dokładny układ kierowniczy pozwala na bardzo dynamiczną i szybką jazdę , hamulce działają bardzo dobrze choć z tyłu jest z tyłu ma układ bębnowy , szkoda że nie tarcze bo wtedy naprawde świetnie by sie prez...
» pełna opinia
 
1 z 1
 


ŚREDNIE OCENY DODGE STRATUS

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 100.00% głosów 2
Raczej tak 0.00% głosów 0
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.5/10
Układ kierowniczy
9.5/10
Hamulce
8.5/10
Parkowanie
6.0/10
Napęd
Elastyczność
7.5/10
Skrzynia biegów
8.5/10
Silnik
9.5/10
Przyspieszenie 0-100km
7.0/10
Przyspieszenie 60-120km
8.5/10
Przyspieszenie 80-120km
10.0/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
9.0/10
Resorowanie z obciążeniem
8.5/10
Fotele przednie
9.5/10
Fotele tylne
9.5/10
Jazda z kompletem pasażerów
9.0/10
Wyciszenie
9.5/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.0/10
Przestrzeń z tyłu
9.5/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.5/10
Bagażnik
9.5/10
Jakość materiałów i wykończenia
9.0/10
Możliwość aranżacji
8.0/10
Karoseria
10.0/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
9.0/10
Widoczność
Widoczność do przodu
10.0/10
Widocznośc do tyłu
9.0/10
Widoczność w lusterkach
10.0/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
5.0/10
Elektronika
5.0/10
Naprawy
Niezawodność
4.0/10
Koszty napraw
3.0/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Układ jezdny 1
Spalanie 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Spalanie 1
Inne 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Dodge Stratus brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Kia Carnival.

  Dodge

  Stratus

  Kia

  Carnival

Najciekawsza opinia użytkownika o Dodgeu Stratus

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 103

Dodge Stratus ES 2000 16V 132KM 1997r. sedan (limuzyna)

Układ napędowy
Moja wersja posiada silnik 2.0. Przy gabarytach auta ten silnik jest minimalnie za mały - takie odnoszę wrażenie ja. Trzeba go pokręcić na pierwszym biegu lecz potem płynność silnika jest wręcz wspaniała. Przyspieszenie jest rewelacyjne.

Widoczność
Widoczność w tym aucie to coś wspaniałego. Wyjeżdżając np. z zaparkowanego na poboczu auta spokojnie widać wszystko w lusterku wewnętrznym!

Komfort
Komfort jazdy jest fantastyczny! Duże szyby i lusterka pozwalają na swobodne patrzenie w każdym kierunku. Jest to bardzo przestronne i bardzo wygodne auto. Kilka krotnie pokonywałem nim odległości nawet po 1600km za jednym razem. Nawet noga mi nie ścierpła. Nawet z kompletem pasażerów i pełnym bagażnikiem auto świetnie trzyma się drogi i nie czuć obciążenia podczas przyspieszania.

Nadwozie
Auto ma ponad 11 lat i nie ma śladu jakiegokolwiek ogniska rdzy czy innych uszczerbków. Ilość miejsca z przodu jak i z tyłu jest rewelacyjna. Jestem osobą wysoką - 185cm i nawet przy maksymalnym odsunięciu fotela kierowcy pasażer z tyłu ma mnóstwo miejsca. Z przodu mogę wyciągnąć spokojnie nogi do prosta.

Układ jezdny
Przez to, że auto posiada duże gabaryty - bo to jakieś 4.85m - trudno zaparkować nim w mieście gdzie w ogóle mało miejsca jest. Nie warto się wciskać w małe miejsca bo potem niestety trzeba dużo nakręcić się kierownicą żeby wyjechać w ogóle.

Naprawy
Ceny części raczej na poziomie cen innych marek. Z dostępnością części problemu nie ma żadnego.

Wentylacja i ogrzewanie
Nigdy nic nie nawaliło. W zimie bardzo ładnie sobie radzi z odmrażaniem tak dużych szyb.

Elektryka/elektronika
Przez ten cały czas użytkowania auta nic nie musiałem przy nim robić. Nawet żarówki nie wymieniałem - wszystko działa bez zarzutu.

Pełna opinia o Dodge Stratus ES 2000 16V 132KM 1997r. sedan (limuzyna) »

Zobacz również opinie:

Dodge Stratus: sedan (limuzyna)

Dodge Stratus: benzyna, benzyna+gaz

Dodge Stratus: 2.0, 2.4

Dodge Stratus: 2000, 1997